Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Petrom ieftineste benzina cu 800 lei pe litru
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
316i
citat Ionut:"Cat? 34.100?? Cerculeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
alexandru_83
Faci cu a ta cerculete? smile.gif
316i
cu a mea? sau pe cine intrebai? smile.gif
florin83
QUOTE (jaffar)
benzina Premium fara plumb va costa 34.100 lei/litru

am bagat aseara de la Petromul din spate de la Inter! 33.700 cea fara plumb.. care-i faza? de ce e asa ieftina?
Andreea
poate ca e indoita cu apa :unibrow:
florin83
care nu e... mad.gif
Robert
QUOTE (florin83)
care-i faza? de ce e asa ieftina?

florin83, benzina nu e deloc ieftina!
Gandeste-te ca, la cursul de astazi, inseamna cca. 0,93 EUR/litru. Este inca un pret foarte mare, tinand cont ca:
- in Romania, o mare parte din consum este acoperit din petrolul produs intern, deci foarte ieftin in comparatie cu cel importat;
- din pretul fiecarui litru, 0,14 EUR este TVA iar 0,42 EUR este acciza. Altfel spus, statul iti umfla 0,56 EUR la fiecare litru pe care il pui in rezervor;
- inseamna ca pretul productiei + transportului + profitul companiei petroliere este undeva la 0,37 EUR. Si vazand cat de bine le merge companiilor petroliere, iti dai seama ca profitul e o parte buna din aceasta valoare;
- raportat la veniturile medii in Romania, taxele pe combustibili sunt exorbitante.

Sa ne uitam la alte state: in America se vinde 1 litru de benzina cu aprox. 0,55 EUR, iar ei se plang ca e scump.

Normal, daca ne gandim ca la sfarsitul verii plateam peste 1 EUR pe litru, atunci 0.93 EUR pare ieftin. Din pacate, realitatea este ca la sfarsitul verii pur si simplu ne jefuiau, iar acum benzina este doar foarte scumpa.
florin83
stiu, dar ma refeream ca eu am gasit mai ieftina cu 400 de lei decat se anuntatse dupa ieftinire. 34.100 si eu am gasit bagat cu 33.700
316i
pai vezi cum iti merge masina dupa ce ai bagat de acolo si zi-ne si noua. tongue.gif
florin83
bag foarte des de acolo ca e aproape de mine si n-am vazut nici o diferenta fata de altele..
alexandru_83
QUOTE (316i)
cu a mea? sau pe cine intrebai? smile.gif

pe tine te intrebam da smile.gif
Robert
In sfarsit, lucrurile se pare ca incep sa marga si la noi.
Desi cu numai o saptamana in urma ieftinise benzina cu 800 lei, Petrom mai ieftineste de azi benzina cu INCA 800 LEI.

Citat din hotnews.ro:
Petrom anunta noi preturi, de marti noaptea, la carburantii comercializati in statiile proprii de distributie. Astfel sortimentele de benzina Eco Premium, Premium fara plumb si Top premium vor costa cu 800 de lei mai putin.
Un litru de Eco Premium va costa maximum 33.600 de lei vechi, Premium fara plumb- 33.300 lei vechi iar Top Premium - 36.600 lei vechi.
Motorina ramane la acelasi pret dar autogazul va costa mai mult cu 800 de lei.
Noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor, se arata in comunicatul companiei.

Corect, petrolul a scazut pe piata internationala in jurul valorii de $59-$60 / baril. Surprinde putin faptul ca motorina nu se ieftineste - dar probabil ca se explica prin cererea mare de motorina, ca urmare a "boom"-ului din ultimii ani a ponderii autoturismelor Diesel.
alexandru_83
Nu-mi vine sa cred smile.gif
Kane
Am bagat ieri FP95 cu 33300 de la Petrom. Am ramas masca cand am vazut pretul avand in vedere ca vinerea trecuta am bagat cu 36000 si ceva parca.
florin83
misto.. in weekend o sa plec la tara si trebuie sa fac plinul.. o sa se simta.. imi mai ramane si mie de un Brifcor biggrin.gif
316i
florin>ce-i ala Brifcor? smile.gif
alexandru_83> da, fac. Si cu ajutorul unui LSD se fac si mai frumos. :badgrin:
florin83
hehe.. esti mai tinerel (cum suna.. parca cine stie ce babeta as fii) si din cauza asta nu stii.. intreba parintii smile.gif
Robert
Hey teacher leave us kids alone
All in all you're just another brick in the wall

Pink Floyd
@316i: Sa nu cumva sa-iti dea prin cap sa intrebi ce-i aia "Pink Floyd"... smile.gif
316i
In nici un caz. De Pink Floyd (si altii) stiu de la o varsta foarte frageda. Poate e unul din motivele pentru care nu ascult manele si nu fac parte din generatia McDonald's. smile.gif
alexandru_83
E bine ca maine trebuie sa fac si eu o vizita pe la benzinarie biggrin.gif
Ionut
QUOTE (316i)
florin>ce-i ala Brifcor? smile.gif
frumos.  :badgrin:

brifcor era un fel de fanta pe vremea lu ceasescu..un suc de portocale acidulat.. smile.gif
Ionut
sa speram ca ajunge la 3 lei...macar asa sa ne multumeasca si pe noi... smile.gif
alexandru_83
Ar fi ceva sa ajunga 30.000 dar nu prea cred
Ionut
visam si eu frumos... :ninja:
alex230ro
QUOTE (316i)
In nici un caz. De Pink Floyd (si altii) stiu de la o varsta foarte frageda. Poate e unul din motivele pentru care nu ascult manele si nu fac parte din generatia McDonald's. smile.gif
Tu Pink Floyd da Anathema sau Therion ce are? biggrin.gif :unibrow: a si eu mai ascult manele :ninja:
Kane
Tocmai am bagat FP95 cu 32.900 :-D

muahahahahah :drink:

Sunt curios cat o s-o mai tina asa ca e boierie curata fata de cat era.

Long live Petrom! :supz:
alexandru_83
Eu am bagat Fb95 cu 43.100 de la Mol...unde e ieftinirea? mad.gif
Kane
CE MA?????? Nu esti sanatos la cap biggrin.gif
florin83
haha.. laugh.gif laugh.gif
si tu cand ai vazut cat costa de ce ai mai bagat?
te-au obligat aia? biggrin.gif
Kane
Deci mi se pare imposibil. 43100 pt 95. Sigur e eroare de tipar smile.gif
316i
o fi fost eroare si pe bon? biggrin.gif
scarface
mama ce mai ieftinesc astia benzina....sa ma duc repede sa fac un plin. laugh.gif

Sunt plini de glume "rahatii" astia ... :finger:
Ionut
eu astept sa se faca 3 lei litru si atunci fac plinu...pana atunci bag doar de 50lei... biggrin.gif
Robert
Dupa jaful de asta-vara, cand companiile petroliere de la noi au vandut combustibilii la niste preturi absolut imposibile, ma tem ca reducerile operate recent de Petrom sunt, si ele, o strategie de marketing, care ar putea avea la baza urmatoarele:
- presiunea din partea Guvernului;
- faptul ca cererea pentru motorina a crescut foarte mult (ponderea masinilor Diesel este semnificativa) si va continua sa creasca (mai ales ca tocmai a aparut Logan Diesel) - dovada ca pretul motorinei nu a fost modificat, in timp ce benzina s-a ieftinit cu 2x 800 lei = 1600 lei.
- o corelare a momentului cu o usoara scadere a pretului petrolului pe pietele internationale.

Dupa cum ati constatat deja, exista doua mari companii petroliere la noi, care dicteaza pretul pe piata: Petrom si Rompetrol. Celelalte isi "regleaza" politica dupa unul sau altul din acesti doi furnizori.
Chiar si dupa ultimele reduceri efectuate de Petrom, Rompetrol vinde benzina cu aprox. 2000 - 3000 lei / sortiment mai scump decat Petrom. Si, spre totala mea surprindere, mereu vad pe cate unul ca opreste sa alimenteze de la Rompetrol.

Ca urmare, mi-ar placea sa constat ca reducerile efectuate recent marcheaza o schimbare a politicii Petrom de la jaf la corectitudine.
Dar, daca o astfel de minune nu s-a intamplat, nu as fi foarte surprins ca, in perioada imediat urmatoare, Petrom sa scumpeasca din nou benzina. 'Scuze" are deja:
- devalorizarea RON (azi suntem la 3.656 RON/EUR) scumpeste, in moneda nationala, acciza ce trebuie platita pe fiecare litru;
- evitarea practicarii unui pret "de dumping" fatza de ceilalti furnizori ('text" pe care Petrom l-a mai folosit si in trecut).
alexandru_83
QUOTE (Kane)
Deci mi se pare imposibil. 43100 pt 95. Sigur e eroare de tipar smile.gif

My bad 34.100 ohmy.gif
Mi s-au incurcat degetele in tastatura aseara biggrin.gif
florin83
de la noapte iar se ieftineste benzina cu 800 lei.. smile.gif
o sa fie mai ieftina decat motorina..

asa fratilor, luati-va diesel.. laugh.gif
Ionut
ieri am facut plinul la bestie....3,15 lei litru...la Doina...cel mai mic pret pe care l-am gasit pana acum...Doina este benzinaria Petrom, care este pe strada cu piatra cubica care taie bd. Kiselef... smile.gif
florin83
Eu am bagat ieri cu 31.200 de la petromul din spate de la inter.. smile.gif
Se pare ca acolo e cel mai ieftin.
Si la precedenta ieftinire tot acolo era cel mai ieftin tongue.gif
316i
Numa eu bag de 500mii imediat inainte sa se eftineasca. mad.gif
Robert
In ultimele zile pretul barilului a sarit de $60, iar in ultima perioada dolarul s-a apreciat sensibil fata de EUR, deci si RON. In plus, si RON s-a depreciat fata de EUR (accizele se calculeaza in EUR).
Nu ar fi surprinzator sa ne trezim cu o usoara scumpire a preturilor carburantilor la pompa.
cristic
unde ai gasit tu benzina asa scumpa???
eu am pus acum de la MOL benzina 95 fara plumb cu 3.25 lei noi
Azeea
pai voi aveti tzeava d-aia trasa de la rafinarie biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.