Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Un romān dă, īn medie, 600 RON şpagă pe an
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
bartro
http://www.gandul.info/news/un-roman-da-in...a-pe-an-7044746

Ca sa stim cat e medie de spaga la noi.
florin83
In ultimii ani am dat spaga doar la ITP 50Ron de fiecare data, pt chestii minore, dar am vrut sa fiu sigur de la inceput ca nu ma intoarce ca nu am timp sa stau pe drumuri.
coman cosmin
si eu la fel aceeasi suma la itp.
30 ron la administratia financiara ca am intarziat o luna si 100 ron ca am "uitat" biggrin.gif sa declar o masina timp de 4 ani.
81DMC77
Daca nu dau la nimeni nimic, unde votez? La itp nu vrea sa ia smile.gif
TiL
Statistica mea e foarte diferita de media pe tara.
De cate ori au vrut sa-mi ia permisul n-au vrut spaga. M-au iertat de vreo 4 ori in ultimii 6 ani (n-au vrut bani) iar ultima data mi l-a luat direct. Deci avem oameni cu suflet mare dar si oameni fermi. Nu se ia spaga in Romania

La fisc, cand a descoperit ca nu am inscris masina timp de 3 ani, mi-a dat amenda minima, n-am dat spaga.

A! doua inmatriculari si 2 ITP pe naspa se pun? innocent.gif Asta acum cativa ani buni.

Deci pe ultimii doi ani, ma incadrez la sub 100 lei/an. Ca am dat totusi cand am mers in Ucraina, la vama si la circulatie.
bartro
QUOTE (81DMC77 @ Aug 27 2010, 04:30 PM) *
Daca nu dau la nimeni nimic, unde votez? La itp nu vrea sa ia smile.gif

La sub 100 tongue.gif

Chiar, la ITP nici nu m-am gandit. Stai sa votez si eu angel.gif
tomado e28 owner
Inseamna ca cineva a dat 1200ron, ca eu n-am dat nimic tongue.gif Trebuia si optiunea asta. Nu pot vota.
bartro
QUOTE (tomado e28 owner @ Aug 30 2010, 06:30 PM) *
Trebuia si optiunea asta. Nu pot vota.

Gata, am adaugat 0 la capatul listei. Nu m-am gandit ca sunt si Romani care nu dau spaga tongue.gif
tomado e28 owner
Nu am fost in postura in care sa dau. Cand mi-au luat permisul i-am dat in judecata si am iesit mai ieftin tongue.gif Mie unuia nu-mi plac metodele astea. Poate ca as da spaga sa mi se evapore masina de la fisc biggrin.gif
Dobricaliviu
de doctori ati uitat ?
81DMC77
CITAT(Dobricaliviu @ Aug 31 2010, 06:13 AM) *
de doctori ati uitat ?

Nu, dar daca nu e nevoie de ei, inca..... smile.gif
io's®
nu am stat sa contorizez niciodata asa ca nu stiu ce sa votez sad.gif
Ciupanezu
Şpaga la doctor nu prea se poate pune, acolo dai şpagă / mori de durere sau mori īn adevăratul sens al cuvāntului, nu există alte opţiuni.
TiL
Dar e spaga.
Una din principalele categorii de spaga din RO wink.gif

Mai nou, unii doctori tineri iau spaga de frica, altfel crede pacientul ca nu vrea sa-l ingrijeasca.
bartro
Vezi, spaga e asa de normal in cat ca nu mai e considerat spaga.
xox
In cazul asta, sa impoziteze si spaga.
tomado e28 owner
Parca sunt tari in care spaga e legala tongue.gif
Ciupanezu
QUOTE (bartro @ Sep 1 2010, 02:03 PM) *
Vezi, spaga e asa de normal in cat ca nu mai e considerat spaga.

Nu la asta m-am referit.

E o diferenţă īntre a da şpagă pentru a fi tratat corect, pentru a trăi, şi a da şpagă pentru a eluda legea.

Sigur că nu este normal, īnsă situaţia este de aşa natură, nu ai cum să eviţi acest sistem dacă te īmbolnăveşti.
tomado e28 owner
Sistemul e de vina. Dupa atatia ani de studiu si de efort maxim au un salar de toata jena. In spitalele si policlinicile private nu se da/cere spaga. De ce? Nu e necesara. Pentru cei platiti de la buget se pare ca se aplica sistemul ospatarilor: salar minim si completarea venitului din "atentii". E trist...
Ciupanezu
E adevărat ceea ce spui, doctorii sunt plătiţi jalnic.

Īnsă, din punctul meu de vedere, nu este normal ca doctor să refuzi să operezi pe cineva pentru că nu a decontat suficient, iar astfel de lucruri se īntāmplă.
Aici nu e vorba de nişte fiare sau de un serviciu oarecare, e vorba de viaţă şi de moarte.
Atmosfera din spitale e dezolantă.
tomado e28 owner
Nu e normal sa refuze operatii fara spaga, nu am sustinut asa ceva. Insa acestea sunt cazuri rare. Faptul ca spitalele sunt prost gestionate, lipsa banilor in sistemul de sanatate, respectiv lipsa medicamentelor nu poate fi imputata doctorilor. Presupun ca in ritmul actual, in cativa ani in spitalele de stat vor ramane cadre medicale putine si prost pregatite la facultati dubioase...
Ciupanezu
Să ştii că nu sunt cazuri rare, sunt lucruri foarte comune, văzute cu ochii mei.

Dacă nu plăteşti, pur şi simplu nu beneficiezi de operaţie, e atāt de simplu.
Sigur că există şi doctori mai omenoşi, asta-i clar, īnsă cei mai mulţi se comportă de parcă ar fi o simplă afacere şi nu s-ar juca cu vieţi omeneşti.

Vrei să stai īntr-un pat curat, īntr-un salon decent cu tv?
Scoţi din buzunar 150-200 Ron pe zi, altfel stai īn condiţii jalnice.

Normal că de vină este sistemul, īnsă, ca doctor, nu poţi să te comporţi īn aşa hal.
Dobricaliviu
2007 , operatie hernie de disc , opt zile in spital , cost 32 mil. [ adica 1000 euro atunci ] , repercusiuni : pierderea serviciului , in masura in care eram sef de service si dadeam o cutie de viteze jos in 20 de min. , ale vietii valuri .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.