QUOTE (georgem @ Aug 28 2010, 04:55 PM)

Nu poti sa generalizezi. Acum 3 ani (parca 3 sunt) am gasit un set de anvelope de vara pe 16" date jos de pe un E60 tocmai adus din Germania la 100 de Euro. Erau in stare foarte buna, uzura si vechime mica, proprietarul trecuse pe 18", vanduse jantele si anvelopele ii ocupau locul degeaba in garaj. Le am si acum pe masina si mai merg fara probleme si anul viitor.
Dar in general asa e, anvelopele sh nu au fost date jos de bune ce erau, ci de uzura mare sau vechime.
In afara de anvelope (in stare buna), OBC4, jantele BBS si suruburile de la flansa de cardan nu cred ca am montat altceva folosit pe masina. Am pus numai piese noi.
Nu am generalizat.
Întotdeauna vor exista excepţii, însă trebuie să ai mult noroc să găseşti un set complet de pneuri bune la mâna a doua.
De cele mai multe ori, dacă nişte pneuri sh nu prea sunt uzate, unul dintre ele e sigur peticit, şi cel mai aiurea e că poate fi peticit pe peretele lateral, nu pe suprafaţa de rulare, adică e compromis.
Iar să pui pneuri cu profil diferit pe aceeaşi punte e o mare greşeală.
Mă rog, cum ai spus şi tu, poţi da peste un set ok, însă foarte foarte greu.
QUOTE (xox @ Aug 28 2010, 06:03 PM)

Ok, stai sa ne intelegem, eu spuneam cu totul altceva.
Sunt de acord cu ce spui. Cu pneuri noi si scumpe, ai mai multe sanse sa te opresti mai repede. Dar din punctul meu de vedere: mi-am luat pneuri sh, pentru ca vara veniturile mele tind catre zero. Am nevoie de masina totusi si am nevoie sa se opreasca in siguranta. Ce aveam pe masina erau niste cioarse facute praf. Ca o paranteza, am avut si eu in 2006 P6000, erau niste gunoaie din cauza ca mergeam destul de tare. Acum aveam niste Michelin, care la fel, ma duceau sanie daca mergeam mai tare. Asa ca mi-am luat Continental sh.
Ideea e ca oricum in iarna veniturile se schimba, atunci am sa-mi permit sa le schimb iar. Intelege ca din punctul meu de vedere, sh-urile astea de gume sunt un compromis pentru cateva luni tocmai in ideea ca eu de exemplu rareori depasesc 50-60km/h cu masina. Ziua n-am unde, noaptea oricum merg la croaziera, intelegi?
Nu ma intereseaza ca bag 400 ron acum si 2000 in iarna/vara. Asta-i irelevant prin prisma faptului ca eu vreau sa merg cu masina. Costa, platesc. La asta m-am referit cand am spus ca e o diferenta intre ratiune si pasiune

Hai sa nu fim mai catolici decat papa si sa privim lucrurile si din alte puncte de vedere

Eu înţeleg ceea ce vrei să spui, însă nici ceea ce spun eu nu înseamnă să fii mai catolic decât papa.
Ideea este că, din punctul meu de vedere, fără să jignesc pe cineva, decât să pui consumabile sh, mai bine treci la altă maşină mai ieftină din punct de vedere al întreţinerii şi al consumabilelor.
Probabil că din punctul tău de vedere, din moment ce nu mergi tare, sunt ok şi nişte pneuri sh, însă din experienţa mea (limitată) de viaţă, socoteala asta nu prea stă în picioare.
Adică, exact atunci când spui că o să faci ceva într-un anumit fel ca să nu fie probleme, se întâmplă ceva neprevăzut şi eşti obligat să procedezi cu totul altfel.
În cazul de faţă, intervine o urgenţă şi n-ai ce face şi trebuie să mergi tare. E mai bine să fii pregătit pentru o astfel de situaţie, aşa văd eu lucrurile.
Asta cu pneurile noi putem spune că e o chestie un pic mai excentrică în România pentru că e vorba de costuri mari.
Însă achiziţia de discuri şi plăcuţe sh e chiar o mare tâmpenie în condiţiile în care un set de discuri noi nu costă chiar atât de mult la o maşină oarecum normală.
QUOTE (brown.shark @ Aug 28 2010, 10:34 PM)

cu 400 ron iei 8 gume daca stii ce si cind si de unde, si pusul p janta e max 100 ron. nu cred sa nu aveti fiecare roti complete de iarna / vara ca sa nu trb sa schimbati gumele pe aceleasi jante.
avem si strazi si volume de trafic ca sa mai vedem viteza in RO,DN 1 e direct bulevard intraurban, abia ai 10-20 d km sa scuturi tobele, noroc cu escapadele in d.
Cu 400 Ron iei 8 gume jalnice, uzate aproape de limita maximă, să fim serioşi.
Pusul pe jantă o fi 100 Ron, dar cu tot cu echilibrare tot costă 150 Ron în total, în multe locuri chiar mult peste.
Asta cu viteza e chiar foarte relativă, eu prind zilnic 100 km/h de mai multe ori, e adevărat că sunt şi locuri unde merg cu 30 km/h, însă locuri de mers tare există, chiar şi în oraş, si nu doar seara.
Iar de când cu criza, traficul e din ce în ce mai lejer.