Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Schimbarea bucsilor mari pentru serie 3
BMWZone > BMW TUNING > Suspensie, roti, frane, caroserie
MeHigh
Am gasit pe youtube 2 clipuri, unul de diagnosticare, celalalt de inlocuire al bucsilor de la bratele fata:
http://www.youtube.com/watch?v=83Pw3V8pMeI...feature=related
http://www.youtube.com/user/528im52#p/u/38/LXoBRKQeT44
bartro
Diagnoza asta merge si la septar E32.
io'sŪ
nu, merge doar la e30/36/46 si mini
bartro
QUOTE (io'sŪ @ Sep 21 2010, 08:55 AM) *
nu, merge doar la e30/36/46 si mini

Cand am cumparat E32, tot asa sa vedea.. pana am schimbat bucsele mari, care erau terci.
brown.shark
QUOTE (io'sŪ @ Sep 21 2010, 09:55 AM) *
nu, merge doar la e30/36/46 si mininenea ala e bun dar a dat un raspuns / recomandare doar pt masinile care-l interesau p el.
proba e valabila pt orice masina cu McPherson, chiar si Audi 50.
xox
Bun, tre' sa-mi schimb si eu "bucsele mari" problema e in felul urmator: nu stiu exact despre ce e vorba.

Sa incep cu explicatiile.

1. Pe partea drepta, bratul intra intr-o bucsa. La mine nu mai exista, bratul se plimba de nebun in suportul acela(lollipop). Va imaginati zgomotul peste denivelari.

2. Am acasa o bucsa. Pe un site imi spune ca-i bucsa bascula si apoi "Cod motor M 43 Lungime 50 mm Diametru interior 12,0 mm Diametru exterior 60,0 mm Cauciuc/Metal aluminiu Parte montare spate Nr. buc. necesare 2

trailing arm bush"

Intrebarea mea este: ce-s alea bascule? Am cautat si dupa control arm bushing si nu m-am lamurit. Stiu cum arata toate pe sub masina dar nu am nume pentru ele sad.gif N-am desfacut decat ursi, dar nu mai tin minte cum se chemau toate. Am problema asta, daca nu repet, uit.

3. Vreau as stiu si eu exact cum se cheama bucsa asta "mare" ca nu stiu dupa ce sa ma uit pe autokarma. Am gasit un "kit reparatie brat" e bun asta? 273 febi parca asa e pretul.

4. Pe elevator, roata stanga are joc si pe x si pe y. Bucsa asta mare pare ok dar pivotii de la brat sunt dusi? Roata dreapta n-are jocul asta, dar bucsa aia nu mai exista. Pot schimba doar un brat si o bucsa? E criza, altfel n-as face asta. Plus de asta astept niste bani de la asigurari si atunci am sa-i schimb tot iarasi. Acum ma orientez dupa sh-uri ca sa trec iarna.

5. Mi-a zis un dulgher din service sa-i schimb si bucsele la bara stabilizatoare (bbs) si bucsele de la bascula parca. Iarasi, am uitat si-am si prostul obicei sa nu notez. Daca rezolv bratele si bucsele mari e neaparat sa-i schimb acum si bucsele alea?

6. Am flanse amortizoare bune, e nevoie sa le schimb acum?

Bun, toate astea sunt in conditiile in care foarte rar depasesc 80km/h si merg doar in oras, nu merg la drum lung.

PS: am vreo sansa sa-mi gasesc http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=855634 asa ceva in romania sau macar asemanator? Asta pentru ca merg doar in oras iar aici vrei nu vrei ai portiuni de drum incredibil de proaste.

xox
LE: M-am mai uitat o data la clipul din primul post si m-am mai lamurit putin. Dar tot nu stiu de la ce-i bucsa bascula sad.gif
brown.shark
xox, ca sa poti diagnostica bine , trebuie sa poti avea masina fie pe elevator si sa probezi cu un levier jocul bucselor, dar asta cam cere ceva experienta, acu' daca tu zici ca deja joaca in gol.... fie sa ai piesele demontate.
daca le demontezi preventiv pt control e ok sa pui in fiecare burduf de articulatie 2 cm3 de unsoare grafitata, ajuta mult daca nu e prea tarziu...
si pe elevator si cu masina pe cric, nu poti verifica pivotii daca nu ai arcul comprimat, nu e ca la dacie, daca te uiti pe masa acceptata pe puntea fata (pe eticheta de Al cu seria de caroserie) si imparti la 2 ai sa intelegi ca arcul ala e mai fortos decat tine.
Ciupanezu
Nu ştiu cine se bagă să demonteze piese de articulaţie doar pentru control.

Ordinea logică este: verificarea articulaţiei pe elevator ---> depistarea pieselor uzate -----> schimbarea lor.
xox
Complet de acord cu ordinea logica, doar ca in momentul asta e criza. E cald afara si de o saptamana n-am mai mers cu ea, dar cand o da zapada mi-ar place sa stiu ca am cu ce ma misca in caz de nevoie, chiar daca inseamna o carpeala de moment.

Revin cu intrebarea: ce bucsa am eu aici de la bascula? Unde-i bascula? Intreb pentru ca la o cautare pe net, gasesc tot bratele sad.gif

http://www.autokarma.ro/Pozasigla.aspx?ProdusId=266529 Asa arata bucsa de care spun.
coman cosmin
aia e bucsa ptr puntea spate
asa arata o bucsa ptr fata: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=05


pozitia 8 e bucsa simpla
pozitia 9 e cu tot cu ureche
Adrian Pintea
E simplu de diagnosticat ridici pe cric si misti de brat sa vezi daca are joc mare...La mine erau coapte, nu bateau deloc, pana la o groapa puternica cand au cedat si au inceput sa bata pe gropi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.