Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme litrometru
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Dani88br
Salutare am o problema cu litrometrul (aia care iti arata cata motorina/benzina mai ai) e vorba de un 524td e34 si s ar dus sarmele alea fine de nichelina(asa parca le spune)in rest arata super OK doar alea is duse, asa ca intrebarea mea este urmatoarea: Aveti idee unde pot gasi sarma de nichelina de cumparat ptr a le inlocui pe cele rupte?
iorgos
Sincer nu cred ca ai sa poti s-o schimbi, dar poti incerca.

bartro
Asta cred ca e un fir rezisitv. Daca nu nimeresti ceva cu aceasi valori, sanse mari ca nu iti mai arate realitate.
Dani88br
o pot inlocui ca i am pus unele din cupru dar nu merg:( nu e mare chestie sa pot inlocui aia dar nu stiu de unde imi pot cumpara asa ceva sad.gif(ca am la mine mereu o monsta din cele rupte o pot arata si poate stie cineva ce sa imi dea,dar nu gasesc pe nimeni sa aiba asa ceva, eu banuiesc ca sarma asta de nichelina are valorile in functie de grosimea ei, si nu mi se pare greu de depistat, dar faza e ca nu o gasesc....
TiL
am pregatit un reply pe laptop dar a ramas fara baterie wallbash.gif

pe scurt, cel putin la E28, cred ca ar merge cu orice sarma, numai sa fie cat de cat subtire si bineinteles rezistenta mecanic.
Ciupanezu
Eu aş lua un senzor nou.

De fapt chiar am făcut asta cānd mi s-a stricat unul.

Costă 200 Ron, probabil că tot atāt costă şi pentru E34.

Din moment ce sunt sigur că nu vrei să faci pană de benzină din cauza unei improvizaţii, probabil că este mai bine să iei un senzor nou sau măcar unul de la dezmembrări.
TiL
asta vroiam sa postez ieri:
nu mai retin, dar parca la sonda de E28, am dedus eu din constructia ei, ca nu conteaza materialul/grosimea sarmei, pentru ca ea de fapt transmite un raport din tensiunea totala, raport care se mentine teoretic acelasi, indiferent de sarma, ca doar e raport, nu valoare absoluta.

DAR, intuiesc doua probleme:
- sarma prea groasa=> sarma cu rezistenta prea mica => poate sa duca la un scurtcircuit => se arde instalatia litrometrului, cel mai probabil ceva in bord.
- sarma prea groasa => rezistenta sarmei foarte mica, comparabila cu rezistenta cablurilor care vin pana la ea. Caz in care pot aparea erori.
tomado e28 owner
QUOTE (TiL @ Jun 11 2010, 11:09 AM) *
nu mai retin, dar parca la sonda de E28, am dedus eu din constructia ei, ca nu conteaza materialul/grosimea sarmei, pentru ca ea de fapt transmite un raport din tensiunea totala, raport care se mentine teoretic acelasi, indiferent de sarma, ca doar e raport, nu valoare absoluta.

DAR, intuiesc doua probleme:
- sarma prea subtire => sarma cu rezistenta prea mica => poate sa duca la un scurtcircuit => se arde instalatia litrometrului, cel mai probabil ceva in bord.
- sarma prea groasa => rezistenta sarmei foarte mare, comparabila cu rezistenta cablurilor care vin pana la ea. Caz in care pot aparea erori.

Fixed, cred biggrin.gif
bartro
QUOTE (tomado e28 owner @ Jun 11 2010, 11:58 AM) *
Fixed, cred biggrin.gif

nu smile.gif
TiL
Corect, ma refeream la rezistenta electrica, nu mecanica.
tomado e28 owner
http://upload.wikimedia.org/math/0/8/2/082...b76bef8799d.png
Da, asa e... blush.gif A trecut ceva timp de cand le-am studiat...
Dani88br
deci concluzia este? merge sau nu cu o lita de cupru de aceiasi grosime?
sau sa imi zica cineva daca are una(nu dau mai mult pe un SH de 50 lei)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.