QUOTE (florin_sacanu @ Mar 10 2010, 06:14 PM)

nu vreau s imbunatatesc ci m-am uitat sau m-ar bate gandu sa imi iau un bmw e36 cu motor de 2500i dar am vazut multe cu cutii automate si de asta va intreb sa vad care e difernata
ca yo dak e s imi iau cu motor de 2500 vreau s aiba si sprint si de aia va intreb s vad care e diferenta
Este mai bine să iei un E36 cu cutie manuală.
Cutiile automate de pe E36 sunt destul de primitive, schimbă destul de lent, fură din plăcerea şofatului.
Cutiile automate moderne, adică cele steptronic, sunt mult mai rapide şi pot fi o alegere foarte bună pentru o maşină de zi cu zi.
Dacă totuşi vrei o maşină cu cutie automată, vezi să nu plece cu şocuri sau să schimbe cu şocuri, să nu patineze īn sarcină.
Practic, nu trebuie să simţi schimbarea treptei la o cutie automată.
Dacă există orice fel de şoc, cutia este uzată şi necesită recondiţionare.
QUOTE (TNT @ Mar 10 2010, 05:55 PM)

E mai recomendata smile.gif cea manuala pentru ca de-abia acum sunt cutii automate care schimba cu cateva zecimi mai repede decat cele manuale (au doua discuri de ambreiaj si alte minuni).
Faci confuzie īntre cutii automate (steptronic a.k.a tiptronic, multitronic) şi cutii secvenţiale cu două ambreiaje. (SMG, DSG, M DCT)
Sunt două tipuri de cutii diferite.
Cele automate se apropie ca performanţe de cele manuale, sunt cu sub 0.5 secunde mai lente, īn timp ce cutiile secvenţiale cu două ambreiaje sunt mai rapide decāt cele manuale.