Help - Search - Members - Calendar
Full Version: care este diferenta intre cutii de viteza cea automata si cea manuala?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
florin_sacanu
as vrea s ma ajutati si pe me cu un sfat
care este diferentz intre cutia de viteza automata si cea manuala????
tomado e28 owner
Cea manuala are un surub mai lung.
INTERCEPTOR
tomado-ciupanezu la fel
caterincari circari
bartro
QUOTE (florin_sacanu @ Mar 10 2010, 01:43 PM) *
as vrea s ma ajutati si pe me cu un sfat
care este diferentz intre cutia de viteza automata si cea manuala????

Nu prea au nimic in comun decat functia, sa adapteaza raport de transmisie in functie de viteza de deplasare. Asta e necesar pentru ca motorare cu ardere interna au o plaja de turatie utilizabila prea mica ca sa fie o transmisie cu un raport fix.
lucian
QUOTE (INTERCEPTOR @ Mar 10 2010, 03:03 PM) *
tomado-ciupanezu la fel
caterincari circari

la o intrebare ca asta te cam blochezi. pe tine daca te-ar intreba cineva asa ceva, nu ai zice ca te ia la misto...in prima faza.
florin_sacanu
pai yo v-am intrebat svad care e diferenta
pai noha yo zic la bmw e36 pisicuta care ar fi diferenta la sprint la pelecarea dupa loc care ar fi mai recomendata???
tomado e28 owner
Automata cu motor 2.5i face manuala cu motor 1.6i. Imi dau si eu cu parerea pe aici...
Daca vrei sa pui automata pe 1.6 ca sa imbunatatesti sprint-ul.... Nu cred ca are rost.
TNT
E mai recomendata smile.gif cea manuala pentru ca de-abia acum sunt cutii automate care schimba cu cateva zecimi mai repede decat cele manuale (au doua discuri de ambreiaj si alte minuni).
florin_sacanu
nu vreau s imbunatatesc ci m-am uitat sau m-ar bate gandu sa imi iau un bmw e36 cu motor de 2500i dar am vazut multe cu cutii automate si de asta va intreb sa vad care e difernata
ca yo dak e s imi iau cu motor de 2500 vreau s aiba si sprint si de aia va intreb s vad care e diferenta
TiL
cred ca o sa ti se para mai sprinten 1.6 manual decat 2.5 benzina. Dar e doar o iluzie biggrin.gif

La fel cum motoarele in 4 cilindri par mai sprintene decat cele in 6.
Ciupanezu
QUOTE (florin_sacanu @ Mar 10 2010, 06:14 PM) *
nu vreau s imbunatatesc ci m-am uitat sau m-ar bate gandu sa imi iau un bmw e36 cu motor de 2500i dar am vazut multe cu cutii automate si de asta va intreb sa vad care e difernata
ca yo dak e s imi iau cu motor de 2500 vreau s aiba si sprint si de aia va intreb s vad care e diferenta

Este mai bine să iei un E36 cu cutie manuală.
Cutiile automate de pe E36 sunt destul de primitive, schimbă destul de lent, fură din plăcerea şofatului.
Cutiile automate moderne, adică cele steptronic, sunt mult mai rapide şi pot fi o alegere foarte bună pentru o maşină de zi cu zi.
Dacă totuşi vrei o maşină cu cutie automată, vezi să nu plece cu şocuri sau să schimbe cu şocuri, să nu patineze īn sarcină.
Practic, nu trebuie să simţi schimbarea treptei la o cutie automată.
Dacă există orice fel de şoc, cutia este uzată şi necesită recondiţionare.

QUOTE (TNT @ Mar 10 2010, 05:55 PM) *
E mai recomendata smile.gif cea manuala pentru ca de-abia acum sunt cutii automate care schimba cu cateva zecimi mai repede decat cele manuale (au doua discuri de ambreiaj si alte minuni).

Faci confuzie īntre cutii automate (steptronic a.k.a tiptronic, multitronic) şi cutii secvenţiale cu două ambreiaje. (SMG, DSG, M DCT)
Sunt două tipuri de cutii diferite.

Cele automate se apropie ca performanţe de cele manuale, sunt cu sub 0.5 secunde mai lente, īn timp ce cutiile secvenţiale cu două ambreiaje sunt mai rapide decāt cele manuale.
TiL
biggrin.gif daca te mai aud baietii cu "primitiv" pe-aici pe forum te linseaza.

In alta ordine de idei, nu ma pricep la automate, dar le apreciez mai mult pe cele "primitive" pentru ca le consider mai smooth. Cele noi sunt de fapt manuale automatizate. E doar o parere subiectiva, nu am mers cu automate mai deloc.
Ciupanezu
Cutiile automate de pe E36 chiar sunt primitive. Spun asta pentru că sunt foarte lente.
Am mers şi cu E36 şi cu E34 automat, practic te rogi de ele să schimbe atunci cānd trebuie.

La steptronic nu există această probleme, sunt la fel de smooth doar că schimbă mai rapid şi "īnţeleg" mai uşor ce vrei să faci.

Cu alte cuvinte, dacă vreau să merg uşor sau sunt īn trafic bară la bară, apăs puţin acceleraţia şi maşina pleacă lin şi īncet.

Dacă merg sportiv şi i-am dat două-trei kickdown-uri, calculatorul cutiei schimbă răspunsul la apăsarea acceleraţiei īn concordanţă şi maşina pleacă mult mai brusc deşi nu treci cu piciorul prin podea cānd apeşi acceleraţia.

Īţi dau să mergi dacă vrei să vezi cum se comportă o automată mai modernă. smile.gif
bartro
QUOTE (TiL @ Mar 10 2010, 07:49 PM) *
..Cele noi sunt de fapt manuale automatizate.

Robotizate am mai auzit de la o nene de la renault.
Pur relatat la performante, pot sa cauti pe net performantele asociate cu E36 2,5 cu cutie manuala si automata. Eu nu stiu decat E32, si la motorizare M30B30 cele manuale ajung la 100km/ora cu 1,3 secunde mai rapid (cam 13% diferenta manual - automat), si consum de oras e cu 1Litru mai mic (cam 6% diferenta manual - automat). Asta cu cutie primitiva clasica.

QUOTE (Ciupanezu @ Mar 10 2010, 07:56 PM) *
Cutiile automate de pe E36 chiar sunt primitive. Spun asta pentru că sunt foarte lente.
Am mers şi cu E36 şi cu E34 automat, practic te rogi de ele să schimbe atunci cānd trebuie.

La steptronic nu există această probleme, sunt la fel de smooth doar că schimbă mai rapid şi "īnţeleg" mai uşor ce vrei să faci.

Cu alte cuvinte, dacă vreau să merg uşor sau sunt īn trafic bară la bară, apăs puţin acceleraţia şi maşina pleacă lin şi īncet.

Dacă merg sportiv şi i-am dat două-trei kickdown-uri, calculatorul cutiei schimbă răspunsul la apăsarea acceleraţiei īn concordanţă şi maşina pleacă mult mai brusc deşi nu treci cu piciorul prin podea cānd apeşi acceleraţia.

Īţi dau să mergi dacă vrei să vezi cum se comportă o automată mai modernă. smile.gif

A ta e adaptiv. Despre lag la schimbare am doar experienta u 2 masini, e32 al meu din 1989, si un VW polo din 2002. Fata de cutie folosit de VW cel de E32 are un lag mult mai redus si e mai predictibil si corect in schimbari. Odata cand te ai obisnuit cu cutie de E32 sti cum sa manipulezi pedala de acceleratie asa ca sa-ti iese ceva acceptabil.

In alte cuvinte, la tine cutie se adapteaza la stilul tau de condus, la al meu ma adaptez eu la stil in care schimba cutie smile.gif

LE. Pe E32 750 a fost deja o cutie adaptiva. Nu stiu cum sunt cele de pe E36, e totusi o masina mai noua.
Ciupanezu
Da, e adaptivă.

Cele de pe E36 nu sunt adaptive.

E32 a avut multă tehnologie care nu a fost folosită pe maşini mai noi. smile.gif
INTERCEPTOR
daca vrei sprinteneala ia ti manuala
daca vrei sa te intinzi la drum lung si nu te intereseaza cursele baga una automata

lucian exagerezi
sunt multi oameni in 2010 care nu stiu anumite chestii.asa ca evit sa iau oameni la misto
eu nu judec dupa (mi se pare mie)
pe mine ma intreaba copii dastia de 10 12 ani lucruri care habar nu le am si am dreacu 32 de ani
asa ca sa o lasam mai moale ca nu toti de peforum sau din lume suntem unilateral dezvoltati
banuiesc ca esti de acord?
florin_sacanu
oricum nu v-am intrebat la misto
voiam sa stiu care e diferenta ca sincer io nu am mers cu e36 cu cutie automata de aia va intreb s vad si io parerile voastre
pai noha de aia v-am si intrebat pe deasuprapt ca am crezut ca poate se comporta ca unu cu cutie manuala
sincer stilu meu de condus e mai sportiv si de aia am vrut s stiu care ar fi diferenta si asa ram tot la manuala
oricum va multumesc tuturor pentru sfat
io's®
CITAT(TNT @ Mar 10 2010, 05:55 PM) *

aia nu mai e cutie automata
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.