QUOTE (Ciupanezu @ Dec 15 2009, 10:20 PM)

Tocmai asta e problema.
Ce faci când majoritatea oamenilor înţeleg libertatea total greşit?
Vorbeai de accesul la internet.
Păi la ce-i ajută pe cei mai mulţi accesul la internet?
În loc să folosească internetul pentru informaţie, cel mai valoros lucru din multe puncte de vedere, ei au cont pe hi5, facebook, twitter şi alte imbecilităţi total inutile.
Deci se pierde şi utilitatea internetului.
Plus că atunci când trăieşti într-o societate, eşti influenţat de cei din jur indiferent dacă doreşti sau nu.
O ţară cu o mentalitate greşită îi trage în jos şi pe indivizii cu o mentalitate corectă şi care sunt şi mai bine pragătiţi, civilizaţi etc.
Pai eu ma refeream la mine. Mie imi este util accesul la internet. Si nu am conturi nici pe hi5, nici pe facebook si nici pe twitter. Am la bmwzone.
Mie imi place sa am acces la informatie, sa pot merge in strainatate si sa pot alege ce sa-mi cumpar. De fapt din toata libertatea asta, mie cel mai mult imi place sa imi pot alege. Orice. Numai sa aleg eu.
Asta n-am avut atunci. Am acum. Si n-as mai putea fara.
Iar de toate cacaturile am invatat sa ma detasez. A fost greu la inceput, chiar si acum am unele momente cand nu pot, dar in general reusesc. Si e atat de bine cand reusesc!
Vezi ca iarasi depinde de forta individului daca se lasa tras in jos sau nu.
Am renuntat sa incerc sa inteleg gandurile stupide ale unora. Treptat am inlocuit intrebarea "oare ce are ala in cap" cu propozitia "de neinteles...". Apoi trec mai departe si gata. E minunat asa.
Ia adu-ti aminte pe la scoala, liceu, candva, cand iti spuneau mama, tata, bunicii, etc: "sa nu faci aia (un lucru, orice!) ca nu e bine, e rau, e riscant! Si apoi venea gasca si-ti zicea: Ce-i ma nu faci aia? N-ai tupeu, ai? Ti-e frica! Cel mai greu nu era sa faci "aia" ci sa spui NU gastii, corect?
La asta se rezuma totul si acum, daca poti sa spui nu gastii de tampiti din jur, golani, prost crescuti si jmekeri. Daca poti spune nu, atunci esti salvat, nu te mai trage nimeni in jos.
Eu personal char am multe momente din astea cand simt bine, uneori in cele mai ciudate clipe: cand stau la volan in coloana si astept cu ceilalti in loc sa depasesc totul pe linia de tramvai, cand astept verde la pietoni ca sa traversez, nu trec pe rosu desi nu vine nici o masina pe amarata de straduta, sau cand sunt politicos in trafic cu cineva ... Abia atunci ma simt intr-o societate, simt ca nu sunt singur, simt ca pe langa jmekeri mai sunt si oameni ca mine...