Help - Search - Members - Calendar
Full Version: BMW Turbo
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
alex230ro
BMW va lasa un motor turbo bazat pe motorul de 3 L biggrin.gif
http://bmwheaven.bmwsport.net/content/view/72/3/ deja ma apuc sa strang bani biggrin.gif
Robert
Cateva poze cu motorul N54 turbo
316i
Quad buei, cate una pentru fiecare roata. biggrin.gif
SUPERBEC
ce turbinici minuscule biggrin.gif muhahhahaha
Robert
Alte surse specifica, pentru motorul N54 de 3.0l biturbo, o putere de 306 CP si un cuplu de 400 Nm, intre 1500 si 5800 rpm.
Puterea maxima nu e deloc spectaculoasa, pentru un motor bi-turbo. Cuplul, desi bun, nici el nu da pe afara. Motorul N54 de 3 litri are deja 258 CP in varianta aspirata.

Inseamna ca turbinele "imping" destul de putin - probabil ca BMW a urmarit un lag aproape nul si un raspuns cat mai liniar, poate si un consum redus - mai degraba decat performante brute.
Este cam aceeasi filozofie cu a motorului M106 / M102 din anii '80 (care in fapt era un M30 turbo) de 256CP.

Sunt curios la ce se refera BMW prin "high precision injection". Este vorba de injectie directa? Daca da, atunci mai exista Valvetronic?
florin83
QUOTE (Robert)
cuplu de 400 Nm, intre 1500 si 5800 rpm.

banuiesc ca au urmarit si asta.. :unibrow:
ccc
300cp din 3 litri chiar nu e spectaculos pentru un motor turbo, mai ales ca BMW a scos de mai multe ori aprox. 100cp/litru si din motoare aspirate.
Deci care e ideea?
Ma asteptam la altceva...
alex230ro
Noul M3 va avea aproximativ 400 cai smile.gif. Probabil ca de aia nu l-au umflat prea mult, cred ca va scoate 330 cai totusi.
TiL
Pai sincer eu m-am speriat cand am auzit BMW 3 litri biturbo: mi-am imaginat o bestie care rupe tot, o bruta lipsita de rafinamentul caracteristic BMW. Si ma miram ca se va chema doar 335, avand in vedere faptul ca din 3l turbo se pot scoate mult mai multi cai decat dintr-un 3,5l aspirat.

Asa m-am mai linistit un pic, ma bucur ca BMW incearca sa-si mentina linia (din punct de vedere al rafinamentului/performantei/confortului, ca designul.... :finger: ).

Inca o chestie care m-a uimit:
Am avut un E28 525i, 150 cp la 5500rpm, cuplu max 215Nm la 4000.
Apoi ma batea gandul sa iau 524td-ul (are cu vreo 30cmc mai putin decat 525-ul) pe care-l am si caut specificatii, asteptandu-ma sa gasesc cine stie ce cuplu astronomic. Ce aflu?
Cuplu cu 5 Nm mai mic biggrin.gif dar disponibil de la 2400rpm, turatie de putere maxima: 4800rpm... nu ma asteptam la asa ceva de la un diesel.
io'sŪ
306 cp:(.. cam putin dintr-un motor BIturbo de 3L... dar nu e nici o problema, ce, credeti ca s-au terminat chipurile :unibrow: si modificarile la turbine? biggrin.gif tongue.gif
ccc
QUOTE (alex230ro)
Noul M3 va avea aproximativ 400 cai smile.gif. Probabil ca de aia nu l-au umflat prea mult, cred ca va scoate 330 cai totusi.

Ce aiurea. Si eu cand am vazut BMW bi-turbo mi-am zis "In sfarsit au iesit cu ceva ce rade tot ce e la ora actuala pe piata!". :cool:
Dar vad ca ei au altele in minte... :crybaby:
As vrea sa inteleg si eu ce..!?!

alex230ro: ce ochi rosii ai :retard:
Luk
Robert a scris: "Sunt curios la ce se refera BMW prin "high precision injection". Este vorba de injectie directa? Daca da, atunci mai exista Valvetronic?"

Din cate stiu eu, BMW va renunta la Valvetronic in curand.
George77
Are sigur injectie directa ,se vede si in poza:bmwn54turbo45km.jpg.Super motor dupa mine,nu cred ca este conceput pt a da tot din el ,este mai degraba facut ca sa aibe un consum redus pt puterea dezvoltata si o plaja mare de cuplu,un motor pt oras??????,nu strict smile.gif
gabrielbecheanu
Ceva interesant poate l-ati vazut poate nu E34 M5 1000 hp
http://vsmotor.no/wmv/vsmotor-m5-tullinge-883.wmv
Si un foto interesant
George77
Este f stiut,a ajuns si la 1200,la un moment dat scoate am impresia si 8,12s pe 400m super smegher.
gabrielbecheanu
Asta e
Eu acum am dat de el
Niste baieti pe un forum de afara au inceput o discutie despre un volvo modificat, eu mai demult am vazut M5 ul si pentru ca era un forum de bmw am pus linkul acolo dupa care l-am pus si aici
Iar asta e linkul de la care sa inceput discutia

http://www.supercars.de/html/related...html?link=1599

vizionare placuta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.