Help - Search - Members - Calendar
Full Version: O noua "Americanca" in familie
BMWZone > COMUNITATEA BMWZONE.RO > Masina mea
adi.dima
E34-ul meu deja cred ca s-a cam suparat pentru ca planurile de a primi compresor in primavara se cam naruie. O sa pun mana sa-i termin maruntisurile pe care i le mai am de facut (vopsit capota, pus spoiler fata si terminat consola spate) si dupa va lua o "pauza" in materie de investitii pentru ca deja s-au pompat cam multi bani in el. Era timpul pentru ceva nou biggrin.gif .
Astea fiind spuse, va prezint noul membru al familiei OldTimer Garaj, pe langa E34 525IX HighLine-ul meu, Dodge Ram-ul vitreg, nou convertitul M535 al domnului EvilDeath si E12-le 5?? (il las pe proprietar sa va spuna ce urmeaza dupa 5 cand va sosi timpul) al lui Matei, astazi au pasit in al nostru atelier 5 metri de verde, mai exact, un Ford Galaxie Fairlane 500 din 1959.
Planurile pentru noul membru sunt destul de la obiect. In momentul in care se va demara actiunea de restaurare, masina va fi dezasamblata total si ii vor fi inlocuite 90% din piese. Cei ce au urmarit si topicul meu cu Dodge Ram-ul inteleg mai bine ampluarea intentiilor. In ceea ce priveste rezultatul final, este simplu.. speram la o restaurare 100% originala cu o atentie la detaliu mai mare decat cea din momentul iesirii masinutei pe portile fabricii..
Ca de obicei, problema cheie va fi bugetul.. acest aspect ducand cel mai probabil la o desfasurare mai lenta a lucrarii. smile.gif Sper sa va placa

ps. masina nu are motorul pe ea..d-aia e atat de cocotata de bot tongue.gif

Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
Viper05
super proiect, e cumparata din ro?
ionusunt
o sa cam ai de munca...da si rezultatul va fi mai mult decat satisfacator. sa o stapanesti sanatos smile.gif are super linii masina

uite ce motoare s-au pus pe ea in caz ca vrei sa cauti original 223 cu in (3.7 L) OHV I6
272 cu in (4.5 L) Y-block V8
292 cu in (4.8 L) Y-block V8
352 cu in (5.4 L) FE series V8
CRM112
mult succes la proiect! thumbup.gif
TiL
chiar ca aveti de lucru biggrin.gif
Spor!

De ce ii zice Fairlane 500? Cumva... ~7litri? blink.gif
316i
Cam toate din perioada aia erau ~7 litri.
adi.dima
3.7L 223cid L6
4.8L 292cid V8
5.4L 332cid V8
5.8L 352cid V8

Astea au fost motorizarile.. A mea a avut 5.8L, dar nu am intrat in posesia lui.. Cel mai probabil va primi un motor de Mustang de 6.4L sau 7.0L caci e mai usor de gasit, carburatia e un "must have" insa. Aseara am spalat-o si am aspirat-o, pregatind-o de hibernare in iarna asta pentru ca nu prevad prea multa miscare in jurul ei. O sa mai updatez topicul in momentul in care ma apuc de dezechipare biggrin.gif
AxY Jamaicanu
nu ai raspuns ... e inmatriculata ? fii atent ca daca nu ii pui motor original nu cred ca ti-o mai inscrie cineva ca masina de epoca, deci taxa de inmatriculare (daca nu e inmatriculata deja) si impozit f mare pe ea. Dar cred ca tu stii mai bine decat mine ...
ionusunt
QUOTE (316i @ Oct 31 2009, 12:47 PM) *
Cam toate din perioada aia erau ~7 litri.

si 100 cp laugh.gif
xox
QUOTE (ionusunt @ Nov 1 2009, 07:00 AM) *
si 100 cp laugh.gif

Da dar galgaie fain wub.gif biggrin.gif
adi.dima
QUOTE (AxY Jamaicanu @ Oct 31 2009, 10:11 PM) *
nu ai raspuns ... e inmatriculata ? fii atent ca daca nu ii pui motor original nu cred ca ti-o mai inscrie cineva ca masina de epoca, deci taxa de inmatriculare (daca nu e inmatriculata deja) si impozit f mare pe ea. Dar cred ca tu stii mai bine decat mine ...

Scuze dar am trecut peste postul tau. Are numere de Michigan si da, nu este inmatriculata. Masina a fost fully functional cand a intrat in tara in 2007, si a venit pe rotile ei de unde a lasat-o vaporul pana in bucuresti. Urmaresc un motor original si am si facut sapaturi pentru unul.. tot in bucuresti. Ideea e ca as vrea si putin mai multa putere de la el si d-aia ma orientam catre unul de Mustang de prin '69. E tot Ford si cel mai important, nu prea aveau serii motoarele pe vremea aia biggrin.gif , deci.. daca scrie Ford mare pe capace nu prea stie nimeni din ce an e. tongue.gif
Luni ma intalnesc cu un reprezentant retromobil si voi pune la punct cateva aspecte care ma cam macina.
adi.dima
Am facut rost de curand de capacele de roti originale in stare impecabila biggrin.gif

Click to view attachment
io'sŪ
de unde tot iei piese pt americanele astea?.. mai sunt si vechi smile.gif
Ciupanezu
Probabil de pe ebay.
adi.dima
Pai capacele au fost doua la cate 30 de dolari unu la 40 si inca unul la 45. Piese pentru ele gasesc in state dupa cum ar fi si de asteptat, pe ebay chiar nu am gasit mare lucru pentru asta, dar am gasit tone de piese noi pe diverse saituri. Lista facuta pana acum (cu piese noi), cuprinde: Articulatie completa, tot ce inseamna simering pe grup si cutie, rulmenti roti si grup, cruce cardanica, frane: saboti cilindrii arculete, dupa ce o sa iau certificatul de masina de epoca (sper sa-l iau cu usurinta cha (2).gif ) ii fac un upgrade pe fata cu discuri; amortizoare, tot ce tine de motor de la garnituri pana la cuzineti, anexe motor (alternator starter si compresor ac), butoane de bord, oglinda retrovizoare, mocheta interior, plafoniera etc
Cu alte cuvinte, tot ce vreau.. bani sa fie.
ionusunt
QUOTE (adi.dima @ Nov 19 2009, 11:03 PM) *
Pai capacele au fost doua la cate 30 de dolari unu la 40 si inca unul la 45. Piese pentru ele gasesc in state dupa cum ar fi si de asteptat, pe ebay chiar nu am gasit mare lucru pentru asta, dar am gasit tone de piese noi pe diverse saituri. Lista facuta pana acum (cu piese noi), cuprinde: Articulatie completa, tot ce inseamna simering pe grup si cutie, rulmenti roti si grup, cruce cardanica, frane: saboti cilindrii arculete, dupa ce o sa iau certificatul de masina de epoca (sper sa-l iau cu usurinta cha (2).gif ) ii fac un upgrade pe fata cu discuri; amortizoare, tot ce tine de motor de la garnituri pana la cuzineti, anexe motor (alternator starter si compresor ac), butoane de bord, oglinda retrovizoare, mocheta interior, plafoniera etc
Cu alte cuvinte, tot ce vreau.. bani sa fie.

ce au zis aia de la retromobil?
io'sŪ
eu iti doresc multa bafta! daca iti iese proiectul o sa fie de vis thumbup.gif
adi.dima
QUOTE (ionusunt @ Nov 20 2009, 04:46 AM) *
ce au zis aia de la retromobil?

Iti pov cand ne-om vedea. E de bine oricum biggrin.gif
Abea astept sa ma apuc de ea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.