Help - Search - Members - Calendar
Full Version: M POWER versus ALPINA
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
CAT
ce preferati intre un M3 E46 si ALPINA B3?

sau in general , care este parerea voastra despre masinile facute de M si cele Alpina.
alex230ro
Sunt cam la egalitate modelele astea cel putin din punctul meu de vedere smile.gif .Later edit atasez si linkuri cu datele tehnice
M3 E46 http://www.autoweb-france.com/index.php?ru...&show=12&pr=BMW
Alpina B3 3,3 E46 http://www.m5board.com/alpina/e46.html
TiL
grea alegere... Cred ca as prefera asa:
E12 - Alpina - cred ca asta e definitia lor
E28 - M5
E34 - Alpina
E39 - nu stiu... cred ca M5

Despre seria 3 nu stiu ce sa zic: in general pentru modele vechi as opta Alpina iar pentru cele noi (dupa '98 ) ///M.
alex230ro
Sustin ceeea ce a zis Til cu o mica modoficare E28-Alpina E30-M3 biggrin.gif
PT TiL http://www.m5board.com/alpina/e28.html cum ai putut mah sa uiti E28-ul asta tongue.gif
florin83
M biggrin.gif

va recomand filmuletul ala in care sunt testate 3 versiuni de e46.. m3, alpina b3 3.3, hartge h5.0... :unibrow:
haifisch
mi-ai luat vorba din gura florine biggrin.gif

da....acolo se face o descriere a masinilor....Alpina vs. Hartge vs. M

referindu-ma la topic....avatarul meu spune totul biggrin.gif
Ionut
eu as alege ALPINA pentru e30 si M pentru modele de dupa e30 smile.gif :cool:
CAT
ce modificari are Alpina fatza de serie, in afara motorului si cutiei , desigur? :eek:
316i
M all the way. Cel putin dpdv estetic imi place mai mult M. Performantele nu le cunosc.
TiL
QUOTE (alex230ro)
PT TiL http://www.m5board.com/alpina/e28.html cum ai putut mah sa uiti E28-ul asta tongue.gif

Pentru ca M5 arata mai bine smile.gif si mi-ar fi suficient. Spoilerele de Alpina E28 seamana prea mult cu cele de E12 si parca nu se incadreaza cum trebuie.
Te mai contrazic si la E30. Prefer Alpina smile.gif

In rest... ma bucur ca ne intelegem biggrin.gif
mertan
de ce nu ai pus si hartghe? oricum. depinde de la o masina la alta. eu zic ca M power ai motoarele lor... pe cand alpina modifica moarele stok(aici nu stiu. poate gresesc).
haifisch
Divizia M are motoarele sale....

Alpina iau motoarele stock si le modifica
mertan
asta ziceam. si alpina are motoare modificate de ei. dar nu cred alpina pot sa se ridice la nivelul de M. nu stiu ce motoare au ei.
io'sŪ
dar un ///M ALPINA nu se poate??? biggrin.gif :ninja: :paranoid:
florin83
ba da.. pe dacii tunate biggrin.gif

sau mai este asa ceva.. :unibrow:
alex230ro
Sau asa ceva http://www.m5board.com/alpina/e30.html biggrin.gif
Ionut
eu vreau una din asta....
http://www.m5board.com/alpina/e30b635.html
:nod: :nod: :nod: :drool: :drool: :drool:
CAT
puteti sa fiti mai expliciti atunci cand preferati M sau Alpina? la ce va referiti? doar la cum arata ?

parerea mea e ca M e peste Alpina dpv estetic.

din ce stiu eu , avantajul celor de la Alpina in fata M3-ului e ca fac si masini cu 4 portiere. In rest, e doar un BMW modificat, mult mai ieftin decat un M. exceptand faptul ca iau masini M si le modifica biggrin.gif

Alpina e la fel ca Hamman, AC Schnitzer, Hartge sau oricare alt tuner. Gresesc?
alex230ro
Oarecum ,din ce am vazut uitandu-ma pe mobile.de am observat ca Alpina este considerata o marca :paranoid: Am zis sunt cam indecis per total probabil ca as prefera M,daca ne reverim strict la modelele puse de tine as alege M dar daca comparam alte modele se schimba datele problemei :unibrow:
haifisch
M Alpina mai mult ca sigur nu va exista....

Alpina ESTE considerata o marca....doar e tunerul oficial al BMW....cum e AMG pt mercedes
CAT
nu am gasit nici o referire la Alpina ca fiind tuner oficial BMW. Am vazut M3 e30 modificat de Alpina anul trecut in Anglia.
haifisch
este....

tu care crezi ca e?
CAT
este mai sus un link pus de florin83 in care e prezentat un M3 e30 modificat de Alpina
CAT
Alpina - Modified BMWs

--------------------------------------------------------------------------------

Alpina has closer relations with BMW than any other tuner. On many occasions Alpina have run racing teams on behalf of BMW and their accessories are often available through normal BMW dealers. In recent years AC Schnitzer products have also followed this trend in the UK.

The company builds vehicles in it's own right in addition to supplying parts which others use to upgrade their own cars. This is an important distinction, a genuine Alpina car is a package of upgrades designed and tested to work together, it is more than just the sum of its parts. Many "Alpina cars" are nothing more than standard BMWs with Alpina wheels, body pack and maybe a new steering wheel.

Alpina have been improving BMWs since 1963 when they first breathed life into the "Neu Klasse" four cylinder saloons with carburettor upgrades. One of the guiding philosophies of Alpina's work has been to gain performance without compromising reliability, this has ensured the comapany's reputation for quality.

Alpina have modified most post-war BMWs over the years. Sometimes a long running BMW model would even have several Alpina variants. Many of these cars were built to exact customer requirements so specifications can vary quite a lot between cars with the same designation.

In Germany Alpina are regarded as a manufacturer in their own right and a car's registration documents should reflect this if it's genuine. Paradoxically an Alpina costs less to insure than its BMW Motorsport equivalent
Azeea
imi mentin parerea: Alpina este peste M ca eleganta si exclusivism. imbina mai bine ideea de sport cu lux iar rasfatul la interior e mai mare, te face sa te simti mai nobil. M este masina da fuga.
Pe scurt,
M intoarce toate capetele
Alpina intoarce numai pe cele care trebuie biggrin.gif
haifisch
ok.... inteleg acel text si am uitat de acel M3 Alpina....care e sg M modificat de alpina...

DAR....Alpina e tunerul cel mai vechi de la BMW....abia dupa aia au trecut la modificari...hartge,kelleners,hamman...etc

Sunt perfect de acord cu ce a scris Azeea
SUPERBEC
alpina nu este tuner bmw, este producator de automobile tongue.gif

daca iti cumperi orice bmw nu te poti duce la alpina sa il prepare, ca la hamman, hartge etc.. trebuie sa cumperi masina direct de la ei
Azeea
Alpina e producator autonom de automobile si de vinuri (pun pariu ca n-o stiati toti p-asta biggrin.gif )
CAT
iar M e producator de motoare biggrin.gif
Viper05
QUOTE (florin83)
M biggrin.gif

va recomand filmuletul ala in care sunt testate 3 versiuni de e46.. m3, alpina b3 3.3, hartge h5.0... :unibrow:

mai exact ce filmilet? wink.gif
florin83
BMW M3 vs Alpina 3.3 vs Hartge 5.5.mpg

are 100mb
SUPERBEC
tot filmu ala e reclama la hartge tongue.gif
haifisch
pai scuza-ma....dar cum sa nu faci reclama la asa ceva? biggrin.gif ca le eclipseaza p amandoua :nod:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.