Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Scoala electrician auto
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
Dani88br
Are cineva idee unde ma pot inscrie si eu la niste cursuri de electrician auto ptr bmw:D,vreau sa urmez aceste cursuri ptr cultura mea generala.
Daca stiti sa imi dati si detalii cum ar fi cat ar dura,cat costa,unde trebuie sa ajung,un numar de tel etc....
Multumesc.
PS:daca nu stiti nimic de asa ceva macar sa urmez ceva la general,all cars...
INTERCEPTOR
aaa
cam greu ce vrei tu .mai ales pe specializare bmw...alea le inveti live..nu ti le spune nimeni:P cred sau ce ti spune v a fi de baza
cel mai bine inveti baza apoi o maresti cu bmw..pe net gasesti manuale de electrica pt orice masina...urmezi traseele si alfii defectele..eu nu am rabdare.. masori tragi fire etc...
la astea vechi e mai simplu.la astea noi e mai complicat. succes
TiL
Iei un pdf http://wedophones.com/BMWManualsLead.htm, o masina cheala (E30, E28), una de dezmembrat si muti toata electrica. Dupa care mai cauti o alta cu check control si-l adaptezi.
In 2 saptamani (daca ai suficient timp liber) esti toba de "carte" biggrin.gif Dupa care iti dam testul: pui mainile la ochi, taiem doua fire aiurea si rezolvi problema. Bonus, schimbi releul de inchidere centralizata la E28.
Asta-i baza, apoi noutatile aduse de modelele mai noi ar trebui sa fie doar niste infloriri.

Mai in gluma mai in serios, asta-i cea mai buna scoala. Cursuri specializate pe BMW nu cred ca gasesti, ceva pe auto general ar trebui sa fie, poate stiu colegii.
Dani88br
eu am probleme cu electrica si nu gasesc pe nimeni sa ma ajute sad.gif( si mi s a pus pata,am zis ca platesc ptr asa ceva,o sa ma tin de ea cat o dura si asta e!
eu vroiam una la general vroiam sa invat despre obcurile alea ca ma dispera ,mereu se defecteaza sad.gif(
ms de info baieti!

M-am uitat si pe siteul ala si nu gasesc manualul de electrica la e34 524td
tomado e28 owner
Nu e la fel ca la 525td sau 525tds?
Dani88br
asta nu stiu,dar in mare parte is motoare diferite,nici releul de bujii nu e la fel din cate stiu eu....
Ii multumesc lui TIL ptr siteul de manuale electrice e cel mai complet din cate am cautat ma chinui de ieri sa invat semnele ptr scheme smile.gif) si tot nu pricep cum sa leg proiectoarele la mine,am buton de proiectoare se aprinde in bord martorul dar tot nu gasesc mufa de la proiectoare,am luat toate mufele de prin fata de acolo cu un bec la control dar tot nu dau de ele sad.gif(,mi-am pus proiectoare de foarte mult timp noi si nu le-am aprins niciodata ca nu am stiut cum sa le leg,si nici pe direct nu am vrut,sa trag buton separat,vreau sa mearga pe butonul ei original...
Ca off-topic daca imi puteti spune din cati pini este mufa de la proiectoare ptr un e34(banuiesc ca 2)si ce culoare are,am vazut la un e36 ca e galbena dar la mine nu gasesc asa ceva...
tomado e28 owner
2 pini, mufa neagra... si vine chiar langa mufa galbena pentru semnalizari. Asa e la mine la e28
Dani88br
ms mult ptr info,o sa le caut maine,dar nu cred ca le am sad.gif(
oricum azi mi-am reconditionat butoanele care aprind farurile,nu se mai aprindea lumina in ele,acum se aprinde biggrin.gif
m-am apucat sa refac toata instalatia de pe motor,dupa parearea mea e cam trecuta am dato toata jos si voi incepe sa inlocuiesc firele coapte cu unele noi si mai groase smile.gif
tomado e28 owner
Aveam eu pe undeva instalatia intreaga de e34 524td de pe motor. Am primit-o cu motorul si nu mai stiu ce am facut cu ea. Bine ca ai rabdare biggrin.gif Rezultatele se vor vedea smile.gif
Dani88br
da?daca mai ai asa ceva mi-o poti dona mie smile.gif))?pls pls pls:D masina mea a fost 525i si am cumparato 524td acum trebuie sa vad carei care teste peste teste iti dai seama:( nu am avut niciodata turometru,ala de consum rezervor etc...masina merge ok,dar cand vine vorba de ceasurile din bord... sad.gif trist
Deci daca o gasesti anunta-ma ne intelegem noi,am glumit cu donatu ! vreau neaparat sa il fac pe instalatie de diesel!
am cumparat ceasuri de diesel dar nu merg alea sunt pe 2 mufe mie imi trebuie pe 4 si nu e asa ceva,deci imi trebuie o instalatie de 524td sad.gif( etc.... probleme mari sad.gif(
tomado e28 owner
Am gasit, dar e doar instalatia de pe motor, cu mufele de pe ea. Daca te ajuta cu ceva, eu ti-o dau cu placere... Dar nu cred ca merita nici cat dai pe transport.
Dani88br
hopaa eu vad mai multe acolo biggrin.gif furtunul de la turbo si admisie,si filtrul de aer,in ce stare sunt biggrin.gif eu am improvizatii,binenteles contra cost ca si tu ai dat $ pe ele!
si cu transportul nui nimic vin eu pana la bucuresti si ne intalnim,defapt vin la tine acasa,imi explici ce si cum smile.gif
tomado e28 owner
Furtunul acela de la turbo la galerie e varza... La e34 ar trebui sa ai teava, nu furtun... Poate e adaptat un motor de e28 in cazul asta. Carcasa de la filtrul de aer e in stare buna, carcasa de la filtrul de ulei si radiatorul de ulei e ca nou, asta daca il mai gasesc tongue.gif Problema e ca la mine scrie From: Oradea smile.gif Daca ai drum pana aici, cu cea mai mare placere...
Dani88br
valeu nu am citit deunde esti,si eu traiam cu impresia ca esti din bucuresti sad.gif
cam nasol e prea mare distanta daca ajung pana acolo ce mai e pana la nemti si imi iau alta:))
Dani88br
deci astazi am legat proiectoarele ca la carte pe firele masinii,erau taiate mufele,(presupun ca de cocalari)...si am reparact afisajul la calculatorul de bord smile.gif mi se aprinde si mie in sfarsit cati km fac si calculatorul de bord dupa 10 ore de chin smile.gif)))
cam atat pe ziua de zi,maine poimaine cat o sa am timp incerc sa ii fac si ceasul de consum.
PS:are cineva idee ce culori au firele de consum pe e34?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.