Help - Search - Members - Calendar
Full Version: HELP...sfaturi pt un motor de 1.8i de ursulet!
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
Pages: 1, 2
gangsta1
Cum pot scoate mai mult dintr-un motor de 1.8 injectie de ursulet din '84?
Ce modificari pot face la motor ca sa-i pot creste puterea? :-k
De fapt are rost sa modific ceva sa sa-mi iau unul mai puternic? rolleyes.gif
Astept sfaturi/sugestii!!

Mersi! :yawinkle:
io'sŪ
QUOTE (gangsta1)
Cum pot scoate mai mult dintr-un motor de 1.8 injectie de ursulet din '84?
Ce modificari pot face la motor ca sa-i pot creste puterea? :-k
De fapt are rost sa modific ceva sa sa-mi iau unul mai puternic? rolleyes.gif
Astept sfaturi/sugestii!!

Mersi! :yawinkle:

nu prea ai alternative in modificarea motorului cu bani putini... parerea mea
gangsta1
Bani am la dispozitie...cat de cat...acuma eu vreau sa-mi fac o parere daca se poate sau nu scoate mai mult din motor!
kali
vezi la sectiunea "tunig BMW, motor si transmisie" - la "Boost calculator" ce poti face cu un compresor mecanic ..
btw: ce motor ai pe masina ? daca e M10 - poti sa-l ridici foarte mult ...
316i
Clubul tunerilor paranoici iti recomanda sa schimbi motorul. biggrin.gif
Intre 500-1000 gasesti 2.0 M50 150hp (de ex.). Intre 300-400 de euro gasesti 2.0 M20 130hp si ~400 2.5 M20 172hp.
Tu ai M10 pe injectie sau carburatie? La tine mai poti sa te joci din avans si masina va fi mai sprintena dar iti va consuma mai mult.
TiL
Da, poti umbla la avans si debitmetru. O sa castigi putina putere, dar o sa creasca si consumul. 318 poate fi destul de sprintenel, dar nu se compara cu un motor in 6 cilindri. Daca vrei sa-l schimbi cu un M20 gandeste-te ca M10 e mai fiabil decat M20, plus ca are distributie pe lant si nu stai cu morcovu-n fund daca faci o frana de motor mai zdravana, sau il bruschezi in alte feluri.

Cu un compresor/turbo pus pe M10 poti castiga MULT (vezi BMW F1 la inceputul anilor '80), pentru ca motoru-i rezistent si face fata solicitarilor. Dar nu ma pricep la tuning din-asta complicat tongue.gif

Deci daca vrei o bruta, scoate tot ce poti din motorul actual, daca vrei performante mai bune dar si rafinament, ia cel mai bun motor in 6 cil pe care ti-l permiti.
cristic
M10 este un motoras sprintenel, ar fi chiar interesant sa vdem un 318 turbo
gangsta1
Mersi baieti pt. sfaturi!

Am fost la mecanit,avansu ii marit dar la debitmetu nu a umblat(nu stiti careva cum sa maresc "luftu"?)treage mai bine masina...dar nu-i destul...
Filtru de aer lam scos si cam atat... smile.gif
are un prieten tot un urs ca al meu dar e din '89 dar ala zboara pe langa a mea!el a zis ca ii reglat motoru(si al meu ii reglat la acelasi mecanic)si atat...a da are filtru sport! :paranoid:

La mine in oras nu gasesc motor mare care sa nu fie forjat si tras de pe el
singura sansa ar fi sa-mi aduc de dincolo...nu?

Imi place cum suna 318 turbo.... laugh.gif
Robert
QUOTE (gangsta1)
Filtru de aer lam scos si cam atat...
Pune te rog inapoi filtrul de aer. Si cat mai repede. :nod:
haifisch
e M10....

ai aflat acum de la noi
io'sŪ
318 din '89 are motor M40, normal ca merge altfel, are si putere mai mare, putin mai mare e adevarat
gangsta1
QUOTE (Robert)

Am sa-l pun cat mai repede...filtru sport is merita banii????simota conic la 1.500.000???
io'sŪ
QUOTE (gangsta1)
QUOTE (Robert)

Am sa-l pun cat mai repede...filtru sport is merita banii????simota conic la 1.500.000???

noi, cei de pe forumul asta nu te sfatuim sa pui filtru sport de aer daca tii la motor
haifisch
:nod:
TiL
Pana la filtre "smechere" trebuie sa te asiguri ca aprinderea e in regula (fise, bujii, capac delcou, lulea) si ca furtunele de aer nu sunt fisurate.

Oricum, cu filtru "sport" nu castigi mare lucru fata de un filtru stock bun.

Motrul cum e? Papa ulei? Intra benzina in ulei?
butcky
mai bine iti pui un m40
cica are unu de pe forum un m40 de vanzare
ieftin si bun biggrin.gif
Gabi_323i
QUOTE (butcky)
mai bine iti pui un m40
cica are unu de pe forum un m40 de vanzare
ieftin si bun biggrin.gif

are dreptate biggrin.gif si eu mi-as pune m40, in afara de problema cu axa cu came sunt foarte reusite
TiL
sa fim seriosi, n-o sa bata drumul de la Cluj la Bucuresti si inapoi pentru un M40 care i-ar oferi cativa caluti in plus... decat daca motorul lui e varza.
gangsta1
QUOTE (TiL)
Pana la filtre "smechere" trebuie sa te asiguri ca aprinderea e in regula (fise, bujii, capac delcou, lulea) si ca furtunele de aer nu sunt fisurate.

Oricum, cu filtru "sport" nu castigi mare lucru fata de un filtru stock bun.

Motrul cum e? Papa ulei? Intra benzina in ulei?

Ulei nu papa deloc!!Aia stiu sigur ca ma uit tot timpul!benzina in ulei??no way!!bun...am aflat cate ceva!biggrin.gif

Cum vad daca furtunele de aer is fisurate???

P.s:nu va suparati pe mine ca pun multe intrebari dar inca nu stiu multe
si trebuie sa invat! :tear: tongue.gif ms!!
cristic
din cate tin eu minte parca orice motor bmw consuma un picut de ulei biggrin.gif
poate al tau e mai special, sau poate ma inseala pe mine memoria
TiL
Deci e numa' bun de tuning, problema e sa gasesti pe cineva cu experienta.
318i turbo suna foarte bine...
316i
Eu cred ca mai bine inainte sa-l indemnati toti la turbo-turbo-turbo i-ati da si niste exemple de preturi pentru turbo si lista cu toate modificarile care le va suferi motorul. Asta ca sa nu facem foarte multa polemica.
gangsta1
Deci ceva concret? :confused: wink.gif
SUPERBEC
cel mai concret e sa pui un motor de 2.5 m20. si gata ,eventual un dif mai scurt cu lsd.

un motor+cutie si anexe 250-500E
lsd 100-150E

manopera 100+

cauta la astia care dezmembreaza seria 5.. din 90-92
gangsta1
Am gasit un motor tot de 1.8 de pisicuta din 93 dar cu injectoare alpina!omu cere pe motor 350 euro cu cutie de 1.6, cu diferential tot de 1.6 si tobe finale remus...ar avea rost sal cumpar???
Deci motoru e complect cu tot ce imi trebe si imi mai da pe langa filtru sport...
Cu cip si cu serpisori asi ajunge pana la 150-160 cai???
Merita???

P.S: MS pt. sfaturi!!!
io'sŪ
QUOTE (gangsta1)
Am gasit un motor tot de 1.8 de pisicuta din 93 dar cu injectoare alpina!omu cere pe motor 350 euro cu cutie de 1.6, cu diferential tot de 1.6 si tobe finale remus...ar avea rost sal cumpar???
Deci motoru e complect cu tot ce imi trebe si imi mai da pe langa filtru sport...
Cu cip si cu serpisori asi ajunge pana la 150-160 cai???
Merita???

P.S: MS pt. sfaturi!!!

ce fel de motor, 16Valve?
316i
Injectoare Alpina..haha! Tare asta.
Cutia e aceeasi de la 1.6 la 1.8 deci vrajeala.
Diferentialul e acleasi ca cel de 1.6 si are raport de 3.38 laugh.gif
Omul vad ca imbarliga la greu. smile.gif
Daca motorul nu este pe masina si nu il poti proba mai bine nu te baga.
Afla daca motorul este M42,M43 sau M40 si te ajut cu mai multe detalii.
SUPERBEC
pai daca nu e 16 valve este fix acelasi motor ca al tau.

si n-o sa aiba niciodata 160 de cai.biggrin.gif
haifisch
mai bine ii pui un M20 cu injectie motrnic si termini cu toata incurcatura asta cu 1.8 din care nu o sa scoti mare lucru...decat daca ii pui turbo...
316i
1.8iS.... :finga:
haifisch
:puke:
gangsta1
nu-i 16 valve...Motoru-i pe masina, am si vaut ca treage ff bine dar o lovito si dezmembreaza masina...si a zis ca-mi da mie motoru...are 116 cai ceva de genu...dar din cate am vazut nu are rost sa ma complic!
Din pacate la noi nu gasesti motor mare si bun...toate is forjate ....

Cu turbo cum trebuie sa procedez???
SUPERBEC
dupa ce ai in mana 2-3 mii de euro ai voie sa te gandesti la turbo.

si nu inteleg dc sa schimbi un m40 cu alt m40... tu defapt vrei sa schimbi ceva doar ca sa schimbi sau ce?
gangsta1
[quote=SUPERBEC]dupa ce ai in mana 2-3 mii de euro ai voie sa te gandesti la turbo.[/quote]

cat masina mea??? :eek: :eek:

[quote=SUPERBEC]si nu inteleg dc sa schimbi un m40 cu alt m40... tu defapt vrei sa schimbi ceva doar ca sa schimbi sau ce?[/quote]

nu doar de dragul da a schimba motoru vreau sa fac asta ci sa-mi maresc puterea...mai multi caluti!!!![/quote]
316i
bek, daca erai mai atent vedeai ca omul are acum M10, nu M40.
NU merita upgrade de la 1.8 M10 la 1.8 M40. Parerea mea™. :nod:
SUPERBEC
mda.. ti-am pus un post mai sus.. despre m20 2.5 motronic 1.3 dar l-ai ignorat total.

da, un kit de turbo costa minim cat masina ta .. iar sa il pui pe motorasul ala e ilogic, pui m20 2.5 mergi asa pana te plictisesti, totusi e un motor care trage foarte bine si poti sa nu te plictisesti de el, si daca iti permiti pui turbo pe 2.5 care ar cam merita biggrin.gif

daca tu vrei mai multi cai si consum mai mic... asa ceva nu se poate, 2.5 nu papa extrem de mult daca este reglat bine,
dar nici putin nu este , sa zicem minim 12 in oras si maxim 18 in functie de aglomeratie si de greutatea piciorului stang.
dar avand in vedere ca un 2.5 iti misca foarte bine masina si la turatii mici poti scoate oricand consumul minim fara sa te chinui.

ti-am mai explicat si de pe ce masini sa iei motorul de 2.5 ca "sa nu fie alergat" ca toate motoarele de bmw mari biggrin.gif
kali
pt M10 te poti gindi la un kit de turbo bazat pe Garrett T25
daca mergi cu piese reconditionate sau sh - poti sa te descurci in cca 2.000E (turbina, modificat evacuare, modificat admisie, circuit ulei pt turbina, injectoare mai mari, intercooler, regulator de presiune reglabil, bujii, blackbox, posibil un debitmetru mai mare) : la boost de 0.6 - 0.7 bar poti scoate din motor 180-200CP (si din cite am mai citit despre M10 -cred ca va si tine ..)
daca te gindesti la piese noi - nu se merita ... desi un GT25 60trim ar merge klumea pe motorul ala .. e foarte eficienta si aproape ca nu are lag .. dar e si foarte scumpa
cit priveste posibilitatea cu compresor mecanic - numai compresorul te va costa cca 1.500E ..
316i
Si cati km o sa mearga masina dupa toata ingineria aia? laugh.gif
2000 de euro, pfua, eftin ca braga, iau si eu 4 maine, cate una pentru fiecare roata. :unibrow:
alex230ro
DA mey da esti racer biggrin.gif laugh.gif
gangsta1
Stiu ca ar merge masina ca glontu'(aproape) :cool: dar 2000 e nu am de unde!!!
Maxim 600-700 euro....maxim!!! smile.gif
Nu stiu inca....2 posibilitati am:1-cumpar un motor de pe seria5 cum sa
mentionat mai sus sau
2-astept pana o sa am la dispozitie macar
2000 E
Darren
Si de ce nu-ti pui 2.5-ul asta?
http://www.bimmer.ro/forum/viewtopic.php?p=14894#14894
:unibrow:
kali
QUOTE (316i)
Si cati km o sa mearga masina dupa toata ingineria aia? laugh.gif
2000 de euro, pfua, eftin ca braga, iau si eu 4 maine, cate una pentru fiecare roata. :unibrow:

ar fi un "quatro-turbo"? tongue.gif
PS: n-a zis nimeni ca e degeaba ... si nici ca nu exista nici un risc .. mai ales ca masina n-are senzor de detonatie - ar cam trebui si un set de senzori de presiune/ temperatura in admisie + un AFR meter, sa stie cind incepe sa sara calul ..
gangsta1
QUOTE (Darren)
Si de ce nu-ti pui 2.5-ul asta?
http://www.bimmer.ro/forum/viewtopic.php?p=14894#14894
:unibrow:

nu are rost sa ma duc pana in bucuresti...scump trasnportu' si cum montat cu tot si intarirea caroseriei ajung peste 700 euro...nu-mi renteaza!
io'sŪ
QUOTE (gangsta1)
si intarirea caroseriei

asta nu o inteleg, ce trebuie sa intaresti la caroserie?
TiL
Intarit nu, dar niste discuri pe spate i-ar prinde bine + ventilate pe fata, ca acum le are pline
gangsta1
QUOTE (TiL)
Intarit nu, dar niste discuri pe spate i-ar prinde bine + ventilate pe fata, ca acum le are pline

Pai io asa am stiut ca trebuie intarit in fata ca motorul e mai greu ca si asta de 1.8!si oricum are 22 de ani masina si un pic de rugina are totusi... :crybaby:

Si da pe fata am discuri pline si pe spate tamburi... smile.gif
Iulika0069
[offf topic]

Vinde masina si ia-ti alta cu motor de 2 'jumate, e cea mai simpla si mai ieftina solutie biggrin.gif

Daca masina ta e in stare buna, poti avea norocul sa gasesti un 323/325 la ~ aceiasi bani.. smile.gif

Pt 500E in plus io am upgradat la ceva cu 3 ani mai "tanar", 4 geamuri electrice, Limited Slip Diff, aer cond., ABS, 4 usi smile.gif si 2 cylinder in plus
(Bine, avea cutie automata, dar ce mai conteaza? biggrin.gif)

[/offf topic]
TiL
Da, dar in ce stare era 318-le (ca la mama lui) si in ce stare era 325iA-ul (smile.gif )?
Daca 318-le lui e in stare (f) buna, merita sa-i puna al motor si cu timpul sa schimbe si franele. Daca e ruginit si vrea sa-l intareasca... mai bine merge pe varianta ta.
Iulika0069
Erau ambele in stare f buna, de ce zici? smile.gif
Bine, 318-le statea mai bine cu supensiile, dar 325-ul nu avea pic de rugina!
Cu amortizoarele si 2-3 bucsi skimbate il faceai ca nou! biggrin.gif
gangsta1
M-am interesat de motor prin dezmembrari...nimica nou...dar is diperat acuma ca nu stiu ce sa fac...sa dus si caseta de directie...daca asi gasi motor mi-as pune caseta cu servo...dar nu am gasit!
Daca asi putea cumva sami aduc o masina complecta de dincolo...sau
Nu stiti careva un urs neinmatriculat de vanzare...??? :unibrow:
4 usi preferabil...

P.S.:Stiti cat ii o caseta de directie noua????14 milioane....lol :puke:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.