QUOTE (jaffar)
pompa de frina e fieratania aia pe care sta borcanelul cu lichid ? adica "brake master cylinder", piesa 1 din schita
Da, aceea e pompa de frana. O sa vad daca gasesc diseara ceva in manualul Haynes pentru seria 3 E30, care sa iti fie de folos.
Repet, schimbarea pompei e super simpla si nu ai reglaje de facut. Dar, trebuie sa aerisesti cu simt de raspundere. A aerisi, dupa schimbarea pompei, inseamna sa scoti cel putin 500ml de lichid de frana pe la fiecare etrier in parte.
Cea mai mare grija trebuie sa o ai atunci cand desfaci, respectiv infiletezi la loc conductele in corpul pompei. Filetele sunt foarte sensibile. Neatentia sau strangerea necorespunzatoare distruge pompa, sau, mai grav conducta... cel mai nasol este sa te trezesti ca e nevoie sa inlocuiesti conducta, pentru ca ai stricat filetul...
Cand am schimbat pompa de frana la a mea, din lipsa de timp si spatiu in care sa lucrez, am fost la service BMW Filaret. Au un sistem special de aerisire prin presiune, care lucreaza foarte bine si curat. Este posibil sa ajungi la concluzia ca merita sa platesti manopera pentru schimbul pompei de frana intr-un service profesionist - mai ales daca pompa este noua si nu ai mai facut asta inainte.