Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ceara pe motor?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
lucian
saluare,
am o nelamurire si de aia intreb: am vazut motoare prin poze, la dif. masini, cu un fel de cera pe capacul de la axa si pe galeria de admisie.
nu stiu daca e ceara, arata ca si cum ar fi.
ceva galbui transulucid uniform imprastiat...
care e treaba? ce reprezinta?
am vazut numai pe motoare m20
Mihai_AMD
eu am vazut si pe m40 si pe un m43,,,sau cat e 2.5tds din '94
bartro
QUOTE (db85amd @ May 15 2009, 10:28 PM) *
eu am vazut si pe m40 si pe un m43,,,sau cat e 2.5tds din '94

Am si eu pe e32, de fapt tot compartiment motor e acoperit. Credeam ca e ceva impotriva rugina, pentru caroserie, care si ajuns pe motor..
INTERCEPTOR
eu aveam pe tot compart motor la 25 24 v si acolo este numai plastic...deci cade treaba cu rugina...o fi vre o ceara protectoare...am vazut multe 25 24 v cu ceara de aia
lucian
"ceara" i-am zis eu, da nu cred ca e ceara; s-ar topi daca ar fi ceara, cred ca e altceva.
ionusunt
eu cred ca are legatura cu nivelul de izolare fonica. de exemplu eu la urs am nivelul 1 (bmw ofera mai multe feluri de izolare fonica) si nu am acea ceara in comp motor.si batz la fel ,nivel 1 ,fara dinaia.
Adrian Pintea
Nu e ceva pentru protectie la rugina in tarile cu clima mai umeda, gen, olanda, belgia??? caci si asta e un motiv pt care masinile second sunt mai ieftine ca cele din germania
Rotti
eu zic ca e lac anti-coroziune
Christache
Ihi, lac este.
Am gasit in TIS codul ptr butelca de lac.
Si al meu 318ti M44 are dar m-a mancat undeva sa spal motorul dupa schimbul de antigel si s-a mai cojit pe ici colo, plus ca au aparut diverse urme de coroziune de la solutia de spalat.

Mihai_AMD
CITAT(Rotti @ May 16 2009, 11:17 PM) *
eu zic ca e lac anti-coroziune

coroziunea galeriei si a capacului de motor?tocmai piesele de aluminiu se gaseau sa le protejeze anticoroziune?!
lucian
QUOTE (db85amd @ May 18 2009, 10:44 PM) *
coroziunea galeriei si a capacului de motor?tocmai piesele de aluminiu se gaseau sa le protejeze anticoroziune?!

e corodat si aluminiu, nu de rugina
sarea sigur ii face rau
Rotti
aluminiul, suruburile colierele, contactele, etc.
Mihai_AMD
CITAT(lucian @ May 19 2009, 06:39 AM) *
e corodat si aluminiu, nu de rugina
sarea sigur ii face rau

hmm...am capace de motor din 74,78,galerii la fel,care daca le spal putin sunt ca noi.plus ca modelele mai noi (e36,e34,e32) au fost mult mia inchise la cimpartiment motor ca cele vechi,marefer la chedere pe capota,etc,care intr-un fel nu mai lasau sa intre acolo atata praf...
in fine...
carlan
QUOTE (db85amd @ May 19 2009, 06:41 PM) *
hmm...am capace de motor din 74,78,galerii la fel,care daca le spal putin sunt ca noi.plus ca modelele mai noi (e36,e34,e32) au fost mult mia inchise la cimpartiment motor ca cele vechi,marefer la chedere pe capota,etc,care intr-un fel nu mai lasau sa intre acolo atata praf...
in fine...

eu am citit undeva pe un site ca este o ceara care se da pe ele mai mult pt design si dupa ea se vede vechimea motorului(km....)....si la e 46 are ceara aia
316i
Ceara aia se da pe motoarele masinilor care s-au vandut in tarile nordice impotriva condensului. Aluminiu+apa nu iese bine.
io'sŪ
eu am vazut si pe masina adusa din austria..
316i
O fi fost friguroasa. smile.gif
io'sŪ
da, poate venea din alpi laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.