QUOTE (jaffar)
alex da o troaca pe o troaca si mai veche si mai naspa [...] cit o sa ridem
Alex (sau orice altcineva vrea sa o ia), iti recomand sa te gandesti bine de tot.
Costurile de intretinere pentru un E28 535i sunt mari in prezent si vor fi colosale incepand cu anul viitor. In plus, trebuie totusi sa retii ca E28 este o masina cu aerodinamica foarte slaba si suspensie invechita, iar motorul este gurmand si cu o putere litrica slaba - comparativ nu numai cu standardele actuale, cat si cu un M20.
Desi motorul M30 de 3.5l este puternic, totusi el nu ofera mai mult decat un motor de 2.5l modern, iar masina, in ansamblul sau, nu poate fi considerata sportiva sau rapida, comparata cu alte masini mult mai recente.
Deci:
- daca te uiti dupa sportivitate, E28 535i nu este raspunsul pe care-l cauti;
- daca te uiti dupa pret, chiar daca il cumperi ieftin, taxele / impozitele anuleaza pe departe acest avantaj (gandeste-te ca, din 2007, un posesor de E28 535i va plati cca. 700-800 EUR anual numai pentru impozit + asigurare);
- foarte probabil vei mai avea ceva cheltuieli (in ordinul a 1000..1500 EUR) pentru a o aduce intr-o stare tehnica buna;
- nu uita de costurile cu benzina (plus, daca e motorul de 218CP, cu benzina din cea mai scumpa, cu CO98).
Nu vreau sa zic ca un E28 535i este o masina proasta - am si eu una si sunt destul multumit de ea. Dar asta
numai in perspectiva faptului ca o am de 6 ani, ca am avut norocul sa prind o perioada cu taxare mica (din 2000 pana in 2006 inclusiv), iar costurile de achizitie s-au amortizat deja.
Vreau insa sa spun ca a cumpara, in anul 2006, un E28 535i, este totusi o decizie greu de justificat - mai ales in situatia in care acel E28 nu este in stare tehnica cvasi-perfecta.
Daca vrei sa discutam, te rog sa-mi dai un telefon (seara, dupa 6pm).