Help - Search - Members - Calendar
Full Version: un rechin.... 5XX
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
io'sŪ
:unibrow:
se poate ca aceasta masina sa ajunga pe mana unui r#^@r de pe acest forum
deocamdata suntem in tratative biggrin.gif
nici prea multe detalii nu pot da despre masina intrucat nu stiu decat ce motor are

P.S. nu ma intrebati cine va deveni propietarul ca nu va voi spune decat dupa ce se va intampla minunea biggrin.gif
pozele sunt facute pe inserat, fara sa am chei sa pozez si interiorul
voi reveni cu amanunte
George77
Eu stiu smile.gif
sixx
Nu se vinde interiorul ala separat ? :drool:
io'sŪ
QUOTE (sixx)
Nu se vinde interiorul ala separat ? :drool:

nu cred, de fapt sigur nu
florin83
hehe.. isi ia alex rechin? deci asta era surpriza pe care mi-o pregatea ? wink.gif
oricum sper sa fie un 535, ca altfel nu cred ca are sanse..
io'sŪ
QUOTE (George77)
Eu stiu smile.gif

da?
inseamna ca va afla toata lumea? sau stii sa ti un secret? tongue.gif
316i
Rotile sunt frumoase. 15?
io'sŪ
QUOTE (316i)

cred ca da, nu le-am luat seama, numi se par asa... cine stie ce!!! eu le-as face de iarna biggrin.gif
George77
eu nu am spus nimic,dar cred ca s-a laudat pe messenger atunci
316i
QUOTE (io's)
QUOTE (316i)

cred ca da, nu le-am luat seama, numi se par asa... cine stie ce!!! eu le-as face de iarna biggrin.gif

Evident ca de iarna ar fi bune. laugh.gif Si eu de iarna tot modelul asta am dar fara nituri. :nod:
Ionut
QUOTE (florin83)
hehe.. isi ia alex rechin? deci asta era surpriza pe care mi-o pregatea ? wink.gif

sperantele tale au devenit realitate....e 535 biggrin.gif
Sorin
QUOTE (Ionut)
QUOTE (florin83)

sperantele tale au devenit realitate....e 535 biggrin.gif

hm :-k

sa vedem
Robert
Intreaba exact ce tip de motor are. 535i E28 a venit in versiuni de 218CP (raport compresie 10:1) si 185CP (raport compresie 8:1 + catalizator). Pentru versiunea de 218CP este obligatoriu sa folosesti benzina CO98, altfel ai probleme de preaprindere / detonatii.

Dat fiind ca nu poti sa te prinzi ce tip de motor este (218 sau 185 CP) dupa exteriorul lui, sunt cateva metode "indirecte" de a determina:
- din datele din talon / cartea de identitate (cu conditia ca componentele interne ale motorului sa fie cele originale);
- dupa codul ECU-ului Motronic: 0 261 200 061 pentru varianta de 218 CP, respectiv 0 261 200 059 pentru cea de 185 CP (cu conditia ca ECU-ul sa fie cel original);
- dupa existenta catalizatorului (cu conditia ca sa nu se fi renuntat la acesta, in istoria masinii);
- dupa existenta conectorului pentru sonda lambda in cablajul electric al motorului.

Din ce an este masina si cam cati Km a rulat?
alex230ro
Esti invidios? :unibrow:
Robert
QUOTE (jaffar)
alex da o troaca pe o troaca si mai veche si mai naspa [...] cit o sa ridem

Alex (sau orice altcineva vrea sa o ia), iti recomand sa te gandesti bine de tot.
Costurile de intretinere pentru un E28 535i sunt mari in prezent si vor fi colosale incepand cu anul viitor. In plus, trebuie totusi sa retii ca E28 este o masina cu aerodinamica foarte slaba si suspensie invechita, iar motorul este gurmand si cu o putere litrica slaba - comparativ nu numai cu standardele actuale, cat si cu un M20.
Desi motorul M30 de 3.5l este puternic, totusi el nu ofera mai mult decat un motor de 2.5l modern, iar masina, in ansamblul sau, nu poate fi considerata sportiva sau rapida, comparata cu alte masini mult mai recente.
Deci:
- daca te uiti dupa sportivitate, E28 535i nu este raspunsul pe care-l cauti;
- daca te uiti dupa pret, chiar daca il cumperi ieftin, taxele / impozitele anuleaza pe departe acest avantaj (gandeste-te ca, din 2007, un posesor de E28 535i va plati cca. 700-800 EUR anual numai pentru impozit + asigurare);
- foarte probabil vei mai avea ceva cheltuieli (in ordinul a 1000..1500 EUR) pentru a o aduce intr-o stare tehnica buna;
- nu uita de costurile cu benzina (plus, daca e motorul de 218CP, cu benzina din cea mai scumpa, cu CO98).

Nu vreau sa zic ca un E28 535i este o masina proasta - am si eu una si sunt destul multumit de ea. Dar asta numai in perspectiva faptului ca o am de 6 ani, ca am avut norocul sa prind o perioada cu taxare mica (din 2000 pana in 2006 inclusiv), iar costurile de achizitie s-au amortizat deja.
Vreau insa sa spun ca a cumpara, in anul 2006, un E28 535i, este totusi o decizie greu de justificat - mai ales in situatia in care acel E28 nu este in stare tehnica cvasi-perfecta.

Daca vrei sa discutam, te rog sa-mi dai un telefon (seara, dupa 6pm).
Robert
As mai adauga ceva: cuantumul impozitelor si asigurarilor care vor intra in vigoare anul viitor face ca achzitia unui automobil vechi, cu motor de peste 3 litri (2999cmc) si care nu are cel putin EUR2 sa fie aproape o iresponsabilitate dpdv financiar (am mai folosit aceasta expresie in trecut si mi-a sarit lumea in cap - nu o luati personal ci pur obiectiv).

Nici un BMW E28 nu are EUR2. Deci, nu prea exista cale de intors. Trecand cu vederea peste acest aspect, cred totusi ca cineva care vrea musai un E28, trebuie sa-si ia fie un 528i (pentru sportivitate), fie un 520i (pentru echilibru economie - sportivitate), fie un 524td (cum, foarte smart, dupa parerea mea, a facut TiL)

Parerea mea smile.gif
SUPERBEC
QUOTE (jaffar)
alex da o troaca pe o troaca si mai veche si mai naspa :unibrow:
cit o sa ridem biggrin.gif

vrea sa faca crescatorie de struti mah ca in ursulet nu au loc biggrin.gif

pretul la carnea de strut va creste vertiginos pt ca strutii sunt imuni la gripa aviara

offtopic.. marfa scaunele..
haifisch
interiorul de piele spune totul despre masina biggrin.gif .....e ceva mare smile.gif

inca un rechin pe forum....
alex230ro
Stati mai ca nu l-am luat inca biggrin.gif daca il iau atunci puteti sa va bucurati biggrin.gif
SUPERBEC
sincer daca chiar o sa cumperi masina aia esti complet iresponsabil financiar
chiar daca o iei sub 1000 de euro si masina este in cea mai buna stare posibila.

in final este alegerea ta
TiL
Alex, hai nu vrei sa fii smart? Iti dau td-ul si iau eu 535-ul biggrin.gif No offense, Robert.

Deci daca ar fi sa ma intrebati pe mine, n-ati mai apuca sa auziti raspunsul, as cumpara-o direct smile.gif Dar stiti...eu am o problema biggrin.gif
SUPERBEC
da, stim , iti curge pompa de motorina :ninja:
alex230ro
QUOTE (TiL)
Alex, hai nu vrei sa fii smart? Iti dau td-ul si iau eu 535-ul biggrin.gif No offense, Robert.

Deci daca ar fi sa ma intrebati pe mine, n-ati mai apuca sa auziti raspunsul, as cumpara-o direct smile.gif Dar stiti...eu am o problema biggrin.gif

Tine-ti ma tractoru ala pt tine biggrin.gif cand o sa am masina dizel inseamna ca am inebunit si va rog mult sa ma impuscati :paranoid: :puke:
TiL
biggrin.gif that's my boy. Deci ia 5-ul ala cu M30 teapan pe el. Daca nu pot sa-l am eu macar sa-l stiu pe-aproape :heart:

Beck, eu nu functionez cu motorina, pe baza unei pompe wink.gif Da tractorul are si el o problema, doua, trei,...., .....
io'sŪ
azi am fost si am vazut masina si in interior/motor
nu se prezinta f rau in afara faptului ca cica motorul e "praf"
in + are injectie jetronic sad.gif... deci masina e ~ 82 an de fabricatie, inca nu am vb cu propietarul
SUPERBEC
pai pune si un pret sa vedem cat e kilu de rugina biggrin.gif
TiL
realoem zice ca ar fi din 09/'85 dar cred ca ar trebui sa fie motronic...
io'sŪ
QUOTE (TiL)
realoem zice ca ar fi din 09/'85 dar cred ca ar trebui sa fie motronic...

din 85 sigur ar trebui sa fie motronic
Robert
QUOTE (io's)
are injectie jetronic
Sunt mai multe explicatii posibile pentru faptul ca are Jetronic in loc de Motronic:

1. Este de fapt un 525i sau 528i cu galerie de admisie (posibil si alte componente) de la motorul de 3430cmc. Ipoteza se verifica rapid citind ce scrie pe blocul motor (2.8, sau 3.5, etc).

2. Are o varianta "timpurie" de M30 de 3.5l, cu Jetronic, preluat de la un E12 / E24 / E23. In acest caz, este unul dintre cele mai dorite M30, pentru ca ar fi versiunea de 3453cmc, cu alezaj x cursa 93.4 x 84. Cursa mai mica il face mult mai dinamic la turatii mari, spre deosebire de varianta cu Motronic, de 3430cmc si alezaj x cursa 92 x 86.
Totusi, in acest caz, motorul tot nu ar fi 100% autentic: nu are galeria de admisie originala, ci preluata de la variantele mai noi cu Motronic.

3. Este un M30 3.5l cu Motronic real (92 x 86), dar la care a facut "downgrade" la Jetronic din diverse motive tehnice / financiare.

4. Are un motor "customizat" de vreun tuner.

5. O varza de combinatii din variantele de mai sus.

Mai remarc faptul ca AFM-ul sta intr-o pozitie si are un sistem de prindere total nefiresti pentru un M30 3.5l Motronic de pe E28 (este cu fundul in sus si fixat din lateral, in loc de dedesubt).

In nici un caz, motorul nu este in configuratia originala de pe E28 535i.
io'sŪ
in poza urmatoare se poate vedea pe bloc ca scrie 3,5 , cu toate ca 3-ul este putin acoperit de cablurile electrice de la alternator
am observat si eu pozitia AFMului, nush ce sa zic, poate am sa aflu istoria masinii
cat despre galeria de admisie nu stiu ce sa zic, eu am mai vazut modelul asta de M30 3,5 jetronic pe un e23
alex230ro
Scaunele si interiorul arata bine biggrin.gif acum depinde de pret ca motoare de 3,5 sa tot gasesti tongue.gif .Oricum din ce se vede motorul a suferit modificari majore si mie nu prea imi plac combinatiile astea sad.gif .
cristic
mie imi place masina smile.gif , acum depinde daca cel care vrea s-o cumpere e hotarat sau nu....

dar are de munca un pic mai mult
TiL
Cel mai probabil motorul e luat de pe un E23 ... Ar trebui sa mai verifici daca debitmetrul e de 3.5 sau 2.5/2.8. Oricum, treaba cu pozitia debitmetrului nu cred ca e mare lucru. Din cate stiu se poate invarti in coliere 180 de grade si gata, il ai in pozitia normala pentru 3.5 ...

Edit: motorul chiar ca-i varza: vad ca are silicon rosu intre chiulasa si bloc :crybaby: Dar masina...... :heart:
SUPERBEC
muhahahha are silicon pus la garnitura de chiulasa.... nu se poate asa ceva .....

alex e buna mah masina ia-o repede ca e promotie, la anu nici ca o sa mai gasesti dinozauri dastia + ca e silicoata biggrin.gif
cristic
acum sa fim seriosi cate masini la mana a II-a gasim in stare buna??-- cam niciuna
orice masina ai lua trebe sa te gandesti ca sigur mai trebe sa bagi bani, acuma intrebarea este ... cam ce suma
haifisch
jaffar si superbec....nu mai criticati atat masina.....ca sunt altele care iti vine sa vomiti cand le vezi....
haifisch
eu zic ca masina e chiar dragutza....daca nu prezinta rugina multa in zonele sensibile si nu se arunca propietarul la pret eu zic ca e buna de luat
cristic
sincer sa fiu pe mine singurul lucru care m-ar putea opri sa nu iau masina asta ar fi costul reparatiilor (alex ti-ai facut un calcul cam cat ar costa reparatiile???)
haifisch
daca e doar motorul facut pilaf....si e.....sa zicem ca e bine.......dar daca sunt probleme majore cu tabla.....nu se merita
Sorin
e o troaca cu scaune de piele frumusele si motorul daca ii da cineva cheie poate auzim cum se harjie rugina de camasi

alex... stai bland doar daca nu ai vreun motor de 3.5 prin portbagaj care sa vorbeasca nemteste si in dialect
316i
Ofer 300 de euro. biggrin.gif
Zom
QUOTE (cristic)
acum sa fim seriosi cate masini la mana a II-a gasim in stare buna??-- cam niciuna
orice masina ai lua trebe sa te gandesti ca sigur mai trebe sa bagi bani, acuma intrebarea este ... cam ce suma

de ce zici? uite, iti pot da exemplu masina mea. cei care o stiu nu au a-i reprosa decat ca e 520... in rest...

a, ca nu are piele si s-a mucait panza de la scaunul soferului.
cristic
@barriton am zis
cam niciuna
adika stiu si eu cateva care erau super in momentul vanzarii/cumpararii (una bineinteles era a mea biggrin.gif ), dar sunt cazuri fff putine de acest fel :nod:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.