comisaru
Jan 31 2006, 10:31 AM
Unde as putea gasi "inima" de cheder (adica banda aia care umfla chederul) la ursulet; se potriveste de la o alta masina; voi ce solutii ati gasit, ca nu cred ca nu va deranjeaza banda aia ruginie.
numai "inima" e 2.5 mil sau tot chederul?
sinu poate fii cromata sau vopsita?
pai initial a fost cromata si tot de plastic era...
la vopsit ma gandeam la ceva negru care sa imite cauciucul chederului ...nu vopsea din aia bronz sau auriu ca la meseriashi
comisaru
Jan 31 2006, 11:16 PM
nu cred ca merge vopsit. In primu' rand nu cred ca prinde vopseaua pe el ca-i plastic, mai e si crapat si imbatranit.(poate daca-l chituiesti

)
316i
Jan 31 2006, 11:43 PM
Exista o solutie care se da pe plastic inainte sa-l vopsesti ca sa adere vopseaua.
comisaru
Feb 1 2006, 01:41 AM
tu te referi la chestia aia care se da pe bara de plastic cnd o vopsesti, nu? Da oricum nu cred ca iese treaba. O sa fie, vorba lui jaffar, taranie. Cea mai buna solutie, pe langa cumpararea uneia noua care e mult prea scumpa, e sa gasim inlocuitor de la alta masina. De la Dacie sau Lada nu merge c-am verificat dar poate-o fi vreo masina care sa aiba ceva asemanator.
io'sŪ
Feb 1 2006, 01:58 AM
pe la dezmembrari ai cautat? nu cred ca o sa gasesti de la alta masina, sistem de cheder ca la ursulet nu am vazut la alte masini
PS am vazut odata la cineva ca a pus scoci negru pe inima aia, e o varianta provizorie
comisaru
Feb 1 2006, 10:51 AM
La dezmembrari gasesc tot d-astea-mbatranite si nu cred c-o sa pot sa dau vreuna jos fara sa se crape mai tare sau sa se rupa, nemaitinand cont ca de montat pe cheder fara sa se strice d tot nici nu se pune problema. Eu trebuie sa-mi schimb parbrizul(e crapat) si mi-e ca daca-l dau jos n-o sa mai pot sa-i montez"inima".
Credeti ca as/ar putea sa-mi dau/dea jos parbrizul si sa-l pun fara sa-i scot inima(ca la chederele pline,fara inima)?
Apropo, ce varianta credeti ca suna mai bine: parbriz dezmembrari 2mil cu tot cu montaj sau parbriz romanesc Gerom(cred)+montat,poate putin peste 2 mil.(am auzit ca parbrizele-astea romanesti ar fi de proasta calitate, da' ma gandesc ca e nou si nu-i zgariat ca ala second hand)
comisaru
Feb 1 2006, 11:04 AM
pai unde gasesc un parbriz mai bun decat asta romanesc de zic eu de le si apropiat de el si la pret?
Cheder plin i-am spus eu chederului care nu are"inima".Uita-te la o Dacie 1310 de dupa '90(cred).
Sistemul o fi identic, dar difera forma si marimea sectiunii.
comisaru
Feb 1 2006, 11:05 AM
a ,si atat mi-au cerut in Ploiesti. Intr-un loc 2 mil(Florin stie unde

) si-n altul 2mil si mi-l si monteaza.
florin83
Feb 1 2006, 11:06 AM
QUOTE (comisaru)
(Florin stie unde

)
asta:: :finger: :finger: :finger: :finger: :finger: :finger: :finger: sa-i dai lu ala!!!
QUOTE (io's)
PS am vazut odata la cineva ca a pus scoci negru pe inima aia, e o varianta provizorie

asa am luat eu masina. Maniacul a ascuns toate ornamentele de crom sub o folie neagra care se tinea destul de bine. Ornamentele le-am descoperit, cu greu, dar chederele le-am lasat acoperite pentru ca cel putin cel de la luneta pare ca-i rupt desul de nasol.
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:08 PM
QUOTE (jaffar)
io's, ce ti s-a parut asa ciudat, ca mie mi se pare sistemul identic cu ala de pe dacii.
asa pare dar e alta mancare de peste! tu ai scos vreodata un parbriz (fata/spate) de ursulet?
la dacie parbrizul , poate stim cu totii, se scoate cu tot cu cheder, la urs se scoate inima, se da parbrizul jos
chederul ramanand pe masina si abia dupa dai chederul afara daca doresti :nod:
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:12 PM
QUOTE (jaffar)
um... pai mi se pare si normal sa fie asa

nu e asa la toate masinile ? :retard:
normal asa cum? ca la dacie sau ca la urs?
eu numai la urs am vazut sistemul asta si crede-ma, am dat muuulte geamuri jos! in rest, toate se scot cu tot cu cheder
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:18 PM
QUOTE (jaffar)
mi se pare normal sa pui chederul pe masina, apoi geamul pe el si apoi sa umfli exteriorul chederului cu "inima". poate la dacie iese cu totul pentru ca e chederul prea gros si prea prost, dar normal ar fi sa iasa tot asa... doar de-aia are "inima" acolo, nu ?
nu, n-am desfacut personal niciodata un parbriz, nici de dacie nici de bmw.
atunci crede-ma si la BABA mea e cam acelasi sistem dar parbrizu' iese odata cu chederul (ca la dacii

), cand o sa mai intalnim o sa-ti explic fenomenul
comisaru
Feb 1 2006, 03:19 PM
mie normal mi se pare sa pui chederul pe parbriz, apoi sa-l pui pe pozitie si cu sfoara sa-l faci sa intre pe muchia aia a caroseriei si mai apoi sa-l umfli cu inima. Altfel nici nu-mi inchipui cum s-ar putea baga.
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:27 PM
QUOTE (jaffar)
foarte ciudat. pai sa-mi explici, eventual sa-mi arati practic :unibrow:
pe masina ta! :unibrow:
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:30 PM
QUOTE (jaffar)
pai pe masina mea deja stiu, mi-ai confirmat ca merge potrivit cu logica mea :lol:
adika... vrei demonstratie pe masina mea..????
[-X
comisaru
Feb 1 2006, 03:30 PM
QUOTE (TiL)

asa am luat eu masina. Maniacul a ascuns toate ornamentele de crom sub o folie neagra care se tinea destul de bine.
ce fel de folie? De unde fac rost?
Mi se pare imposibila, jaffar, varianta: montez cheder pe masina, apoi pun geamul pe el si apoi..., pentru ca nu vad cum ai putea sa prinzi parbrizul in chederul deja fixat pe masina. Si daca ai reusi, te-ai numi mare norocos ca nu l-ai spart sau crapat.
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:32 PM
QUOTE (comisaru)
Mi se pare imposibila, jaffar, varianta: montez cheder pe masina, apoi pun geamul pe el si apoi..., pentru ca nu vad cum ai putea sa prinzi parbrizul in chederul deja fixat pe masina. Si daca ai reusi, te-ai numi mare norocos ca nu l-ai spart sau crapat.
da, chiar asa e si e f f f simplu, mai nasol e la montajul inimii de cheder
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:38 PM
uite, sa va explic tuturor celor care aveti ursulet:
incercati , pe interior sa indoiti putin chederul de la parbriz ca atunci cand ati vrea sa-l scoateti afara, o sa vedeti ca are o insertie de metal care nu va lasa sa faceti lucrul asta, in + , pe afara chederul e foarte moale acolo unde intra inima fapt pt care odata scoasa inima parbrizul trebuie impins f usor din interior si va iesi f repede, chederul ramand pe masina, mai greu e la montat pt ca trebuiesc 2 persoane, una sa tina chederul "belit" si cealalta sa centreze parbrizul la locul lui dupa care se monteaza inima la loc
inteles????
comisaru
Feb 1 2006, 03:42 PM
ok,ok! 'got it!
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:47 PM
QUOTE (jaffar)
da, e foarte clar. exact asa imi imaginam ca se face. si la dacie cum mama draq e ?

banuiesc ca chederul are marginile mult mai mari, fiind mai usor sa-l bagi pe parbriz si apoi sa-l fortezi cu totul pe masina si la urma sa-i bagi inima ? eu cred ca tb. sa mearga si ca la urs... ce naiba, si la autobuze, si la rulote peste tot e la fel... se baga chederul, se baga geamul in el, se baga "ceva" care sa craceasca chederul si sa-l intepeneasca/izoleze/etc.
nu, nu este asa, la daciile mai vechi si la celelalte masini , autobuze/camioane etc, ( care erau cu inima la cheder pt astea mai noi nu mai au inima) se pune parbrizul in cheder, se pune pe caroserie si se trage cu o sfoara pe interior, apoi se baga inima, iar in cazul in care nu exista inima se face la fel numai ca nu se mai baga inima, chederul fiind construit in asa fel incat sa nu fie nevoie de inima
inteles????
comisaru
Feb 1 2006, 03:48 PM
Nu-i vorba numai de Dacie. Am asistat si ajutat cand s-au montat parbrize la Dacie, Lada si-un Kadet si la toate prin metoda pe care am descris-o mai devreme, cu sfoara. Daca n-ar fi metoda asta cu sfoara, cum s-ar mai fixa geamurile prinse-n cheder fara inima, cum sunt de exemplu(nu mai dau exemplu Dacia acu' pt. ca m-ati contrazis si nu sunt destul de sigur, da' o sa verific) geamurile laterale de pe spate la ursii-n doua usi, sau la dube, geamurile laterale, sau la break pe spate...?
comisaru
Feb 1 2006, 03:54 PM
pai nu poate sa-l fure. Ca sa dai jos un geam prins cu un cheder fara inima (asta-i met. p care o stiu eu), se trece partea de cheder din interior, usor peste muchia caroseriei in care e fixat chederul cu o surubelnita mai lata de exemplu si asa, din aproape-n aproape pana ramane doar partea de jos infipta ,dupa care se ridica parbrizul/ geamul. (de dat jos am dat de mai multe ori)
io'sŪ
Feb 1 2006, 03:57 PM
da da, s-o credeti voi ca nu se poate fura geamul, de varianta cu taiatul chederului nu ati auzit?
comisaru
Feb 1 2006, 04:01 PM
QUOTE (io's)
da da, s-o credeti voi ca nu se poate fura geamul, de varianta cu taiatul chederului nu ati auzit?
cred c-o sa-mi iau totusi un parbriz original BMW :ninja: :unibrow:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.