Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Parerea Voastra
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E36
m3_black
O idee la un Bmw 316i coupe e36 ?? intretinere , consum bube mai frecvente?? sunt INCEPATOR.. si as dori niste informatii
Mihai_AMD
nu crezi ca mai ideal ar fi un 318is?mananca nori pe langa un 316i si nu e mare diferenta la taxe
Ciupanezu
Un 318is chiar ar fi ok.

Caută unu īntr-o stare cāt mai bună şi cu cāt mai multe opţiuni.
m3_black
Multi mi-au zis de 318 ... care ar fi avantaju .... viteza ??sprintu ?? consumul care ar fi .. aprox ?? wink.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
lucian
putere in plus pe ac. caroserie.
asta ar fi un avantaj, plus ca dif. de consum e nesemnificativa.
un motor puturos poate sa consume la fel sau mai mult decat unul cu cilindree mai mare pe ac. caroserie.
Shark
Atentie m3_black, nu fa confuzie intre 318i si 318is. Asta ultimul e cu totul alta mancare de peste. Citeste si tu putin pe wikipedia si ai sa te lamuresti!
m3_black
QUOTE (Shark @ Feb 18 2009, 12:36 AM) *
Atentie m3_black, nu fa confuzie intre 318i si 318is. Asta ultimul e cu totul alta mancare de peste. Citeste si tu putin pe wikipedia si ai sa te lamuresti!

va multumesc .... si mai astept pareri biggrin.gif rolleyes.gif biggrin.gif si am sa caut pe wikipedia ...
walde
QUOTE (m3_black @ Feb 18 2009, 03:51 PM) *
va multumesc .... si mai astept pareri biggrin.gif rolleyes.gif biggrin.gif si am sa caut pe wikipedia ...

parerea mea e sa iti iei 318is smile.gif

motor fiabil, costul de intretinere este mic, piesele sunt ieftine ... consumul este bun, ai si viteza ... le cam ai pe toate biggrin.gif
Adrian Pintea
Dar sunetul celor 6 cilindri nu se compara cu ala de 4 cilindri, eu zic sa iti iei macar 320i de nu 325i, e diferenta fata de ISu ala, si diferentele de taxe intre 2000 si 1800 nu e mare
the_rifle
Cea mai buna alegere pt inceput cred ca e 318 IS....
La 320 ai consum ca de 325 iar performante ca la 318IS.... La un 320 ai 7 cai in plus dar 2 cilindri in plus care-ti mananca benzina ca doi cilindri pt doar 7 cai...

Motorul de 318 is e derivat oarecum din motorul de pe M3 E30 ( parerea m3c@nicului_DESCOPERY" pt cei ce stiu despre ce vorbesc smile.gif @walde )... adica are doua axe cu came si serpisori de evacuare din fabrica pe cei 4 cilindri....

Cred ca alaturi de motorul de pe 325 este unul dintre cele mai fiabile si durabile motoare facute vreodata de bmw...

Sa nu te astepti in schimb ca la cei 143 de cai " sa manance asfaltul " Un BMW "trage ca un bmw " cam de la 325 in sus...

comparativ cu 316i (105 cai " sau 318i (116 cai " cei 143 de cai iti dau o oarecare satisfactie de sportivitate....
Piesele sunt foarte ieftine daca stii de unde sa le cumperi ( 6 mil lei vechi toata articulatia fatza fara amortizoare )
4 mil pompa de benzina
4-5 mil ambreiaj ( tot kitul adica rulmet volanta si disc )
5 mil radiator
pompa amreiaj ( care lucreaza si pt frana ) 1 mil jumate
rulmet diferential 1 mil

Astea sunt preturi la piese care se pot strica la peste 100 de mii de km....

Consumul mediu in oras 10 la suta ( unele motoare mai obosite pot consum 12 )
In afara la mer 90 la ora poate sa-ti consume 5,5-6,5

E o masina OK
walde
QUOTE (Adrian Pintea @ Feb 19 2009, 06:24 PM) *
Dar sunetul celor 6 cilindri nu se compara cu ala de 4 cilindri, eu zic sa iti iei macar 320i de nu 325i, e diferenta fata de ISu ala, si diferentele de taxe intre 2000 si 1800 nu e mare

vezi ca aici gresesti ... 2.0 nu o sa mearga niciodata mai bine decat 1.8is din niciun punct de vedere .

Consuma mai mult, are o putere de 10 cai mai mult decat is-ul, dar e si un motor mai greu din privinta celor 2 cilindrii in plus .

1.8 is ( si la liniute ) bate 2.0 ...

Sunetul de 6 cilindrii ti-l poti face si din evacuare biggrin.gif .

Merg pe is ... all the way .... fata de 2.0 care mi se pare un motor slab, cel putin in privinta cailor ....
m3_black
Va multumesc Foarte mult ... rolleyes.gif si pe alt forum ..tot asa m-au sfatuit toti ... sa imi iau 318is ca 316i este slab.... va multumesc si si am sa va urmez sfatul ... Mai astept Sfaturi si pareri ..BAFTA
walde
QUOTE (m3_black @ Feb 20 2009, 12:21 PM) *
Va multumesc Foarte mult ... rolleyes.gif si pe alt forum ..tot asa m-au sfatuit toti ... sa imi iau 318is ca 316i este slab.... va multumesc si si am sa va urmez sfatul ... Mai astept Sfaturi si pareri ..BAFTA

sfaturi si pareri despre ce ? ti-am oferit toate detaliile posibile ... mellow.gif
m3_black
rolleyes.gif Va Multumes Mult... si Bafta la Toti ... tongue.gif
Adrian Pintea
sunetul de 6 cilindri nu il faci sa sune din tobe...Poate confunzi sunetul de 6 cilindrii cu sunetul de zbarnaitoare dat de tobele Borla si Remus, etc...Vezi cate un 316i sau 318i cu tobe care mai mult suna decat merg...un 320i in mintile lui trebuie sa traga mai bine ca un 318is...si consumul poate e cu 1 litru in plus care merita macar pt sunet...si nu vreau sa starnesc ceva certuri, dar sunt curios sa vad eu IS-ul ala care consuma 5,5-6 la 90 la ora in afara real, nu abureli din carte...si 10 in oras, poate mers noaptea cand e liber drumul si mers batraneste schimbat la 2000...mers ziua cu trafic cu stat la stopuri eu zic sa te gandesti la un consum de 15 real
m3_black
QUOTE (Adrian Pintea @ Feb 21 2009, 01:15 AM) *
sunetul de 6 cilindri nu il faci sa sune din tobe...Poate confunzi sunetul de 6 cilindrii cu sunetul de zbarnaitoare dat de tobele Borla si Remus, etc...Vezi cate un 316i sau 318i cu tobe care mai mult suna decat merg...un 320i in mintile lui trebuie sa traga mai bine ca un 318is...si consumul poate e cu 1 litru in plus care merita macar pt sunet...si nu vreau sa starnesc ceva certuri, dar sunt curios sa vad eu IS-ul ala care consuma 5,5-6 la 90 la ora in afara real, nu abureli din carte...si 10 in oras, poate mers noaptea cand e liber drumul si mers batraneste schimbat la 2000...mers ziua cu trafic cu stat la stopuri eu zic sa te gandesti la un consum de 15 real

asta e si parerea mea ... nu cred ca ar consuma 5,5 6 % un bmw de ani aia si cu motor de 1.8 ... ciudat ... is incepator dar .. mi-am spus punctul de vedere .. bafta ....
walde

laugh.gif hahaha ....

asa e ... cum zici tu conf (9).gif

legat de sunetul celor 6 cilindri, omul nu cred ca e interesat de asa ceva smile.gif .
m3_black

Poate face si sunetul celor 6 pistoane dar momentan nu cred ca mar interesa asa de mult totusi sunt incepator ,,poate pe viitor ar merge un 320 dar momentan .. astept sa imi achizitionez . un 318is desi eu eram cu gandu la un 316 coupe si mati convins voi sa imi schimb alegerea .. ,,,.....multumesc oricum pentru sfat ... si Bafta....
m3_black
rolleyes.gif Am o intrebare...

Cine stie ce modele E36 au Distributia pe LANT ??? astept nijte sugestii....

Va Multumesc smile.gif smile.gif unsure.gif rolleyes.gif

the_rifle
QUOTE (m3_black @ Feb 22 2009, 10:02 PM) *

318is, 320, 325 pe lant
316, 318i - nu stiu
Shark
316i si 318i, cele cu M40, sigur NU! laugh.gif
io's®
CITAT(m3_black @ Feb 22 2009, 10:02 PM) *

modelele care au urmatoarele tipuri de motoare: M43, M42/M44, M50(TU), M52, S50

iar cele care au distributia pe curea: M40
m3_black
QUOTE (io`s @ Feb 23 2009, 01:28 AM) *
modelele care au urmatoarele tipuri de motoare: M43, M42/M44, M50(TU), M52, S50

iar cele care au distributia pe curea: M40

Am inteles.... Va multumesc rolleyes.gif

Ce diferenta ar fi la distributia pe lant si cea pe curea ???

Care e mai scumpa la schimbare??

Va multumesc ..

sunt incepator ... laugh.gif nu va suparati pe mn
biggrin.gif:D:D:biggrin.gif
Bafta
Ciupanezu
Distribuţia pe lanţ este mult mai fiabilă, nu trebuie schimbată decāt la 350 000 - 400 000 km, poate şi mai mult, depinde de cāt de īntreţinut a fost motorul.

Distribuţia pe curea este mult mai puţin fiabilă, din cāte ştiu se schimbă la 45-50 000 km.
m3_black
QUOTE (Ciupanezu @ Feb 23 2009, 10:52 AM) *
Distribuţia pe lanţ este mult mai fiabilă, nu trebuie schimbată decāt la 350 000 - 400 000 km, poate şi mai mult, depinde de cāt de īntreţinut a fost motorul.

Distribuţia pe curea este mult mai puţin fiabilă, din cāte ştiu se schimbă la 45-50 000 km.

Am inteles...multumesc mult

m3_black
Am auzit de la cineva ...

Ca Tabla de pe Modelele E36 este foarte proasta .... da repede rugina ......

Mi-a zis ca e la fel ca tabla de pe Opel Vectea A si astra ..

Este Adevarat???
the_rifle
QUOTE (m3_black @ Feb 23 2009, 04:54 PM) *
Am auzit de la cineva ...

Ca Tabla de pe Modelele E36 este foarte proasta .... da repede rugina ......

Mi-a zis ca e la fel ca tabla de pe Opel Vectea A si astra ..

Este Adevarat???

Al meu e din 93 si nu are nici un pic de rugina pe el ( nici pe sub el )... Cu toate astea am vazut si cazaturi ruginite...
Eu nu am tinut masina in garaj si am si spalat-o de am plictisit-o.... Nu cred ca e prost la tabla modelul asta.... oricum ca tablarie nu se compara un bmw din 93 cu o dacia de 4 ani... e mult mai prinsa de rugina dacia... Concluzia o tragi tu
m3_black
QUOTE (the_rifle @ Feb 26 2009, 05:18 AM) *
Al meu e din 93 si nu are nici un pic de rugina pe el ( nici pe sub el )... Cu toate astea am vazut si cazaturi ruginite...
Eu nu am tinut masina in garaj si am si spalat-o de am plictisit-o.... Nu cred ca e prost la tabla modelul asta.... oricum ca tablarie nu se compara un bmw din 93 cu o dacia de 4 ani... e mult mai prinsa de rugina dacia... Concluzia o tragi tu

>>La o adica' nu ar mai conta .... tot pe bmw as opta ..... .. smile.gif)smile.gif)smile.gif) ai facut si tu comparatia cu o dacie .... DACIA eu nu o consider masina .....cu toate ca este ... smile.gif))smile.gif))

Daca Ai Cap Iati Alta laugh.gif cred ca stii ... faza... smile.gif)))) citesti numai initialele

ms mult ... bafta...
alexct
Usru meu e din 86 si nu e ruginit, poate doar puncte ascunse, un opel din anii aia e mancat, nu generalizez, dar toate cele pe care le-am vazut sunt mancate.
m3_black
QUOTE (alexct @ Feb 26 2009, 01:09 PM) *
Usru meu e din 86 si nu e ruginit, poate doar puncte ascunse, un opel din anii aia e mancat, nu generalizez, dar toate cele pe care le-am vazut sunt mancate.

<< Ai dreptate ..si oricum .. nu se compara opel cu BMW tongue.gif rolleyes.gif biggrin.gif .... ... arata bine Ursuletu' .....

eu din care am auzit ...... e30 e mai tare la tabla ca ... e36 .... nus sigur ....doar ce am auzit...

mai bine stiu cei care au avut urs si acum au pisicutza... sau ambele.....

oricum ... ms mult si bafta .... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
m3_black
[Stie cineva unde gasesc calculator de taxa ..??

MS sad.gif unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.