Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Reconditionare schimbator
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Mihai_AMD
Sa imi zica si mie cineva vreul lac/solutie de dat pe lemn care sa ii dea din nou o oarecare nuanta de lemn luios ca sa zic asa,stiam ca exista un lac...
in cauza se afla un schimbator de e12(cred) care a fost pe primu e12 al lui tata,schimbator care de vreo 10-12 ani nu am mia dat de el,iar zilele trecute l-am gasit mucegait intr-o cutie pe la mamaia,habar nu am cum a ajuns acolo...
aseara,de fapt azi noapte m-am apucat sal refac,iam jumulit lacul vechi care era crapat,lam finisat u smirgher fff fin acum e oglinda lemnul smile.gif
emblema e din aluminiu
nu cred ca o sa-l pun la masina,mai degraba va sta la mine pe birou biggrin.gif ca tare imi place imi aduce aminte de copilarie tongue.gif

asadar o sugestie cu ce sa-l dau?eventual un atelier/persoana care se ocupa dastea ca eu nu am nici pistol si nu l-as da la pensula

ps:poate careva se chinuie sa citeasca ce srie pe acolo,scz atat poate un nokia smile.gif) ,avem asa :LUXURY SYSTEM MASTER si jos W.GERMANY
edutxu
QUOTE (db85amd @ Feb 13 2009, 05:52 PM) *
Sa imi zica si mie cineva vreul lac/solutie de dat pe lemn care sa ii dea din nou o oarecare nuanta de lemn luios ca sa zic asa,stiam ca exista un lac...
in cauza se afla un schimbator de e12(cred) care a fost pe primu e12 al lui tata,schimbator care de vreo 10-12 ani nu am mia dat de el,iar zilele trecute l-am gasit mucegait intr-o cutie pe la mamaia,habar nu am cum a ajuns acolo...
aseara,de fapt azi noapte m-am apucat sal refac,iam jumulit lacul vechi care era crapat,lam finisat u smirgher fff fin acum e oglinda lemnul smile.gif
emblema e din aluminiu
nu cred ca o sa-l pun la masina,mai degraba va sta la mine pe birou biggrin.gif ca tare imi place imi aduce aminte de copilarie tongue.gif

asadar o sugestie cu ce sa-l dau?eventual un atelier/persoana care se ocupa dastea ca eu nu am nici pistol si nu l-as da la pensula

ps:poate careva se chinuie sa citeasca ce srie pe acolo,scz atat poate un nokia smile.gif) ,avem asa :LUXURY SYSTEM MASTER si jos W.GERMANY

jane pt asta tre sa cauti un doctor in lemne smile.gif)
asa cum isi zice un prieten....
poi da, cam trebuie sa mergi la cineva care lucreaza foarte bine cu lemnele...ca sa iasa ceva frumos...
eu i l am aratat intai p cel d la mihai...si a zis ca l lasa intr un borcan cu diluant pana se topeste tot...n a zis ca l da cu smirghel...
iar schimbatorul tau e de e12..la fel am si eu....cand il duc la refacut...iti zic tot procedeul... smile.gif
lucian
iti aduc eu lac pt. lemn
treb. curatat inainte cu ambraziva fina+200
Mihai_AMD
bine luciane....insa nu am pistol sa-l dau,daca gasesc pe undeva sa-l lacuiesc te anunt.ms
de smirgheruit l-am facut cu 600 si e ca geamul!...
eugene12
QUOTE (db85amd @ Feb 13 2009, 09:06 PM) *
bine luciane....insa nu am pistol sa-l dau,daca gasesc pe undeva sa-l lacuiesc te anunt.ms
de smirgheruit l-am facut cu 600 si e ca geamul!...

Nu-l vinzi?k eu n-am dasta!!! biggrin.gif
Shark
Cred ca iti trebuie lac de barci pentru asta. Eu mi-am facut la scara niste trepte din lemn stratificat si le-am dat cu lac de barci. Am dat cu pensula, gros de tot, si am stat vreo 2 zile sa sa usuce dar acum e ... cristal. Partea cea mai buna este ca nici nu sa zgarie prea usor.
Cred ca asa ceva iti trebuie.
Eu am luat lacul de la un magazin DYO local, scria in germana ceva pe el, nu mai tin minte, dar in mod sigur era lac de barci.
Mihai_AMD
CITAT(Shark @ Feb 13 2009, 10:57 PM) *
Cred ca iti trebuie lac de barci pentru asta. Eu mi-am facut la scara niste trepte din lemn stratificat si le-am dat cu lac de barci. Am dat cu pensula, gros de tot, si am stat vreo 2 zile sa sa usuce dar acum e ... cristal. Partea cea mai buna este ca nici nu sa zgarie prea usor.
Cred ca asa ceva iti trebuie.
Eu am luat lacul de la un magazin DYO local, scria in germana ceva pe el, nu mai tin minte, dar in mod sigur era lac de barci.

tot ce e posibil..si asta a avut lacul original foarte gros,cred ca avea mai mult de 1mm..era scoarta,foarte gros..
oricum rezistenta la uzura de aum incolo nu prea va mai necesita ca nu o sa-l mai pun la masina,il tin de muzeu biggrin.gif
lucian
poti sa ami faci si alta smecherie: astia de vand spray vopsea auto au si lac tot la tub.
prinzi o zi mai calda, infigi maciulia intr-un par si dai 2-3 straturi
Shark
QUOTE (lucian @ Feb 14 2009, 08:31 AM) *
poti sa ami faci si alta smecherie: astia de vand spray vopsea auto au si lac tot la tub.
prinzi o zi mai calda, infigi maciulia intr-un par si dai 2-3 straturi

Da, poti face si asta, numai daca iti mai ramane vreun gram din lacul vechi si dai cu asta nou peste ai foarte mari sanse sa se "branzeasca" in locul ala. (e un termen de specialitate laugh.gif , face niste depozite albe la contactul cu un alt lac necompatibil si arata ingrozitor...)
Mihai_AMD
din lacul vechi nu a ramas nimic,am curatat pana a ramas lemn pur:)
am si lac la tub dar caut ceva cu nuanta in el nu vreau sa ramana asa culoarea lemnului,original era inchis de tot
edutxu
QUOTE (db85amd @ Feb 14 2009, 06:56 PM) *
din lacul vechi nu a ramas nimic,am curatat pana a ramas lemn pur:)
am si lac la tub dar caut ceva cu nuanta in el nu vreau sa ramana asa culoarea lemnului,original era inchis de tot

baitz...si ala nu crapa asa cum face lacul...
si mai e nush ce care colorat...dar am uitat cum se keama..ceva cu glazur......si nu mai stiu smile.gif)
Mihai_AMD
o sa ajung pe la bricostore sa vedem ce imi recomanda baietii de acolo...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.