edutxu
Jan 14 2009, 07:38 PM
am am bagat vaselian cu ulei in poritere...
si am vazut undeva ca se poate pune acest amestec si in lonjeroane; stie cineva pe unde pot turna ulei cu vaselian in lonjeroane la e12? :-??
iar la praguri unde sutn scurgerile? ca vreau sa le astup si sa fac un drum cu masina duap ce i pun licoarea magica, ca sa se imbalsameze bine, si la urma sa las surplusul sa se scurga...
eugene12
Jan 14 2009, 08:44 PM
QUOTE (edutxu @ Jan 14 2009, 07:38 PM)

am am bagat vaselian cu ulei in poritere...
si am vazut undeva ca se poate pune acest amestec si in lonjeroane; stie cineva pe unde pot turna ulei cu vaselian in lonjeroane la e12? :-??
iar la praguri unde sutn scurgerile? ca vreau sa le astup si sa fac un drum cu masina duap ce i pun licoarea magica, ca sa se imbalsameze bine, si la urma sa las surplusul sa se scurga...
La lonjeroane vezi ca ai destule gauri la partea de sus a lonjeronului la compartimentul motor.toarna acolo cat mai mlt ca oricum se scurge jos
In praguri nu tre sa i astupi gaurile ca oricum s-ar putea sa nu curga deloc sau foarte greu.Daca o plimbi dupa ce-i bagi si pui cateva frane si faci cateva plecari mai in forta o sa se plimbe uleiul peste tot.
edutxu
Jan 14 2009, 10:03 PM
la gaurile alea m am gandit si eu....
dar nu cred ca ajunge uleiul pe toata lungimea lonjeronului din cauza ca are multe gauri p acolo...
sau...sa o sui p o rampa...
vad eu
TiL
Jan 14 2009, 11:09 PM
sunteti siguri de gaurile de la motor? La E28 mi s-a parut ca nu comunica cu interiorul lonjeronului de jos, de pe burta.
edutxu
Jan 15 2009, 01:00 AM
QUOTE (TiL @ Jan 14 2009, 11:09 PM)

sunteti siguri de gaurile de la motor? La E28 mi s-a parut ca nu comunica cu interiorul lonjeronului de jos, de pe burta.
pai tocmai...nu sunt....
d alea stiam si eu...
si de asta am intrebat....
oricum...cnad da caldura o sa ramana balta de ulei si vaselina in urma mea

)
lucian
Jan 15 2009, 07:52 AM
pragurile poti sa le "ataci" prin gaurile de jos care in mod normal sunt astupate cu niste dopuri de plastic.
Mihai_AMD
Jan 15 2009, 08:37 AM
pragurile poti sa le "ataci" prin gaurile de pe lateral,din cabina,sunt 4-5 gauri pe fiecare parte
TiL
Jan 15 2009, 01:03 PM
Iar pentru lonjeron, cel putin la E28, partea dreapta, am gasit un dop de plastic la picioarele pasagerului, sub torpedou. Pe acolo am turnat eu niste ulei.
lucian
Jan 15 2009, 07:37 PM
la e12/28 nu pragurile si lonjeroanele sunt vulnerabile.
aripile fata, fusta spate, ramele inferioare de la parbriz si luneta sunt sensibile la rugina.
mai apar probleme sila kederul portbagajului cand se dezlipeste si patrunde apa...
TiL
Jan 15 2009, 09:52 PM
Lucian are dreptate, dar in cazul in care masina nu a fost lovita in praguri sau lonjeroane. Orice lovitura slabeste protectia anticoroziva.
Plus ca pragurile sunt cam expuse si ruginesc, mai ales daca ai trapa, ca apa se scurge in praguri.
In plus, n-as recomanda vaselina in usi. Usile trebuie sa evacueze rapid apa care intra in ele. Daca pui vaselina, cred ca se infunda alea 2-3 gaurele din usa care evacueaza apa din usa, si uite asa sta apa in usa. Si apa statuta inmoaie vopseaua, ajunge la tabla si hopa rugina.
lucian
Jan 16 2009, 08:01 AM
da, corect, singura grija in privinta usilor e sa aiba gaurile de scurgere neastupate. Macar odata pe an desfacute fetele la usi si facuta o curatire "aprofundata".
edutxu
Jan 16 2009, 02:03 PM
de acu...asta e...
mai nasol o sa fie cand o sa dea caldura si o sa mi curga din portiere....
dar o sa am grija sa i desfund scurgerile alea periodic....
iar e lovituri...nu am de udne sti ce a fost atins la ea...
stalpul dreapta fata e schimbat de la jumatate...in rest nu am vazut nimic suscpect la ea...
nu prea stiu e lovituri a avut...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.