Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Baie ulei tabla sau aluminiu-avantaje/dezavantaje
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Mihai_AMD
sa vedem ce parere aveti despre baile de ulei de tabla(ex m20b20 la e28) sau cele de aluminiu(ex acelasi m20b20 dar la e34) sau alt exemplu m30b25 pe e28,care tot baie de aluminiu are
ma gandeam la primavara sami pun la m20 baie de aluminiu de e34,tot de m20
de aceea mam gandit si la niste avantaje/dezavantaje
am avut ocazia acu cativa ani,eram cu primul e12,un 518,cu baie de tabla.nu prea stiam cu ce sa mananca masinile atunci...
am lovit cu baia,cam rau,sa DEFORMAT si mia be**t pompa de ulei,nu a mia bata ulei si eu tot mergeam cu ea si mi sa be**t si motorul din cauza asta
ma gandesc ca daca aveam baie de aluminiu nu se deforma,nu imi afecta deci in nici un el pompa de ulei.asta de aluminiu la lovituri puternice in cel mia rau caz sare bucata din ea(cum a patit TiL).caz in care iti curge uleiul si impliit nu esti nebun sa pleci cu ea fara ulei
aici intervine un avantaj de partea celei de tabla,la loviri mai usoare se deformeaza,cum cred ca multi o avem un pic turtita dar nu se crapa ca cea de aluminiu si poti ajunge acasa linistit.cea de al daca s-a crapat la o lovire si pisa uleiul..cam greu mai vezi casa...
pareri...
TiL
Pai... cum spuneai, baia de aluminiu se sparge biggrin.gif
Dar nu e foarte sensibila, adica la impactul pe care l-am avut turteam rau orice fel de baie.
Cu vechea baie mai scurmasem prin pamant, e drept, afanat si nu a patit nimic.
Baia pe care o am acum a fost si ea lovita, ca suruburile de la sonda de nivel ulei au filetul be**t. Dar nu pierde ulei. Si am observat ce zici tu, amprenta sorbului pe fundul ei, deci a stat destul de aproape, ceea ce face ca pompa sa traga mai greu ulei.

Din ce stiu toate M30 din '70 pana in '90 au avut baie de aluminiu. O fi mai bine pentru racirea uleiului, ca are fantele alea mici in fata, care-i maresc si rezistenta la impact.

Acum, despre shimbarea baii la tine, nu recomand. Baia de ulei trebuie sa aiba burta cat mai aproape de roti. In cazul nostru, cat mai in spate. E12 are bai cu burta cea mai in spate, iar E34 burta fix in fata. E28, undeva spre mijloc. Daca pui baie de E34 o sa fie expusa rau la lovituri. Mie imi e teama de asta, pentru ca din ce am vazut, burta asta era calculata, astfel incat, daca dai intr-o bordura inalta cu ambele roti deodata, rotile sa ajuga la bordura fix cand ajunge si baia, ca sa o salveze. Eh, cu baie de E28 sau E34 nu o sa ai norocul asta... asta daca intra baia pe langa barile de directie/stabilizatoare. Dar tu ai deja baie de E28... nu?

So, nu recomand sa pui baie de E34, ca o sa ari cu ea cand cobori un dig sau ceva de genu... cand vii cu fundu-n sus pe un plan drept.
Mihai_AMD
CITAT(TiL @ Jan 9 2009, 06:43 PM) *
Pai... cum spuneai, baia de aluminiu se sparge biggrin.gif
Dar nu e foarte sensibila, adica la impactul pe care l-am avut turteam rau orice fel de baie.
Cu vechea baie mai scurmasem prin pamant, e drept, afanat si nu a patit nimic.
Baia pe care o am acum a fost si ea lovita, ca suruburile de la sonda de nivel ulei au filetul be**t. Dar nu pierde ulei. Si am observat ce zici tu, amprenta sorbului pe fundul ei, deci a stat destul de aproape, ceea ce face ca pompa sa traga mai greu ulei.

Din ce stiu toate M30 din '70 pana in '90 au avut baie de aluminiu. O fi mai bine pentru racirea uleiului, ca are fantele alea mici in fata, care-i maresc si rezistenta la impact.

Acum, despre shimbarea baii la tine, nu recomand. Baia de ulei trebuie sa aiba burta cat mai aproape de roti. In cazul nostru, cat mai in spate. E12 are bai cu burta cea mai in spate, iar E34 burta fix in fata. E28, undeva spre mijloc. Daca pui baie de E34 o sa fie expusa rau la lovituri. Mie imi e teama de asta, pentru ca din ce am vazut, burta asta era calculata, astfel incat, daca dai intr-o bordura inalta cu ambele roti deodata, rotile sa ajuga la bordura fix cand ajunge si baia, ca sa o salveze. Eh, cu baie de E28 sau E34 nu o sa ai norocul asta... asta daca intra baia pe langa barile de directie/stabilizatoare. Dar tu ai deja baie de E28... nu?

So, nu recomand sa pui baie de E34, ca o sa ari cu ea cand cobori un dig sau ceva de genu... cand vii cu fundu-n sus pe un plan drept.

mda...interesanta ideea cu distanta aia "de protectie" a baii.da eu am baie de e28 m20 de unde am motorul.am si baie de m20 de e12,dar nu am dat atentie la pozitoinarea burtii ei,o sa ma uit maine.banuiesc ca daca difera o pun pe cea de e12 m20 ca implicit e optima pt e12..
Mihai_AMD
mda...am verificat pe bmwfans si zice ca baia de la m20 din 79 sa pus si la m20 e28....totusi le verific pe viu,pe bmwfans mai sunt si erori la piese diferite e acelasi cod.
TiL
Hmmm, adica mi s-ar fi potrivit baie de E12 la 525? Pacat, imi dadea interceptor una de trei ori mai ieftin.
Dar nu cred ca se potriveste, a patit-o odata, punand 2.5 de E12 pe E28... n-a intrat. L-a scos si a schimbat baia.

Poate ca la M20 e alta poveste, cine stie.

Realoem ce zice? Cred ca-i acelasi lucru cu bmwfans, dar eu totusi ma incred mai degraba in realoem.
TiL
Mda, vad ca si realoem da aceeasi baie la E12 si E28 520. Cata burta are... fata de M30. Si-or fi permis sa o intinda pana in fata pentru ca-i mai scurt motorul.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=11&fg=10
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.