Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Trepidatie la franare
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 5 > E12
Mihai_AMD
am aceasta problema mai de mult
cand franez pe lg faptul ca imi trepideaza volanul(nu ma fura stg sau dr),simt si niste impulsuri in pedala de frana cand o apas,in sensul ca nu se apasa uniform si lin si face ca pedala sa se miste(de ordinul a cativa mm) in fata si in spate...sau sa zic altfel simt o pistonare asa in pedala la franare...
sa fie din discuri?ovalizate ceva?nu sunt noi,leam luat de la cineva care nu le folosise decat cateva sute de km,aratau ca noi,dar poate erau ovalizate...sincer nu mia retin daca si inainte facea asa... huh.gif
TiL
Discurile aproape sigur. Eu am avut trepidatie la franare chiar si cu discuri ne-ovalizate, doar ca nu mai aveau suprafata/compozitie uniforma peste tot probabil.
Vezi aici:
http://bmwzone.ro/forums/Tremura-la-franare-t6323.html

Discurile noi au rezolvat problema, dar acum dupa o vreme mi se pare ca din nou unul din ele e mai "calit". Ori placutele vechi sunt de vina, ori culisanta tine etrierul putin blocat (am cam ingramadit teflonul ala in bucsa de cauciuc si ar putea sa nu permita miscarea libera) si merge f f putin infranat...
dydysoft
QUOTE (db85amd @ Jan 4 2009, 10:40 PM) *
am aceasta problema mai de mult
cand franez pe lg faptul ca imi trepideaza volanul(nu ma fura stg sau dr),simt si niste impulsuri in pedala de frana cand o apas,in sensul ca nu se apasa uniform si lin si face ca pedala sa se miste(de ordinul a cativa mm) in fata si in spate...sau sa zic altfel simt o pistonare asa in pedala la franare...
sa fie din discuri?ovalizate ceva?nu sunt noi,leam luat de la cineva care nu le folosise decat cateva sute de km,aratau ca noi,dar poate erau ovalizate...sincer nu mia retin daca si inainte facea asa... huh.gif

simtomele sunt aceleasi ca la ABS ?

de franat franeaza bine?
la orice viteza cand franezi face asa?

daca face doar la viteze mari, poate fi si de la jante strambe, neechilibrate, unghiuri de fuga...
daca era un disc ovalizat, trebuia sa traga masina in directia opusa discului ovalizat...
Mihai_AMD
poi disurile cred cas ambele ovalizate biggrin.gif
eugene12
QUOTE (db85amd @ Jan 5 2009, 10:02 AM) *
poi disurile cred cas ambele ovalizate biggrin.gif

eu am patit asa si era de la placute....acum vezi si tu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.