QUOTE (Robert)
...
Ca sa protestam, trebuie sa fim solidari si organizati.
...dar mai ales multi. si nu suntem multi raportati la utilizatorii obisnuiti de masini sau mai bine zis de cutiute mici si economice pe roti.
eu cred ca odata cu integrarea taxele si asigurarile nu vor depasi nivelul tarilor bogate din EU dar depinde de noi sa ne crestem veniturile. daca ajungem la venituri europene nu o sa ne deranjeze impozitul si asigurarea la masini chiar cu 2-3-4000 cc. cred ca aceste taxe+asigurari pentru un an nu trebuie sa depasasca 30% dntr-un salariu lunar ca sa fie suportabile
pana acum ne-au deranjat foarte mult restrictiile la inmatriculare. acum o sa fie taxe mai mari. cat de mari? cel mai probabil intre minimul si maximul din EU de acum. ar fii bine sa ne mobilizam si sa le tinem la minim.
din cate stiu o asigurare de 325 pentru un incepator in germania acum doi ani era in jur de 700 de euro. pentru un sofer cu vechime si fara accidente scadea drastik. e mult? e putin? avand in vedere ca include cartea verde...e putin, dar daca nu ai nevoie de cartea verde e mult. tot ce shtiu eu e ca daca imi dadeau voie sa il inmatriculez aici sau sa circul cu el aici fiind inmatriculat acolo as fii platit asigurarea aia. pentru o masina noua plateshti 600-700 de euro pe an CASCO (si vorbesc de o mini sau compacta cel mult).
din pacate daca o sa fie si impozitul si asigurarea la nivelul asta ne-au terminat. sau mai rezistam cativa ani si le inregistram ca oldies
oricum aceste masini nu o sa mai poata fii folosite mult timp ca masina de zii cu zii. au si ele o limita, nu o sa mai gasim consumabile, piese, etc. o sa le tinem in viata cu sacrificii si costuri mari si o sa circule cateva sute sau mii de km pe an.