Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Presiunea in roti
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
florin83
atentie ca prea multe invarteli strica!

am facut pana la munte la o roata din spate.. cand am fost cu roata la vulcanizare mi-a zis ala din prima: "te-ai dat cu frana de mana, nu?" :unibrow:
nu am inteles ce vrea sa zica, asa ca l-am intrebat..
cica cand masina se invarte cauciucul se misca pe latimea jantei si intra zapada/apa intre el si janta (unde se pune lipiciul ala), ceea ce face ca sa se dezlipeasca.. asa a fost la mine si cica asta e cauza multor pene iarna.
Ionut
eu nu am probleme din astea....cred ca nu a fost janta curatzata bine pe interior si se mai ramane cate un por... smile.gif
florin83
sau poate nu te-ai invartit suficient prin zapezi mari :unibrow:

iti dai seama ca sunt o gramada de cauze: janta stramba, lipici prost sau prost aplicat, prea putin aer in roata, zapada mare, etc..
Iulika0069
Io pe spate le umflu de obicei la 2.7 -- 3.0, nu cred ca mai intra ceva pe langa janta la presiunea aia.. smile.gif
316i
...si ce dimensiune au rotile tale? :eek:
Ionut
QUOTE (Iulika0069)
Io pe spate le umflu de obicei la 2.7 -- 3.0, nu cred ca mai intra ceva pe langa janta la presiunea aia.. smile.gif

pai si nu tzopaie la presiunea aia??? cred ca e piatra pe spate.... :retard:
Iulika0069
Sunt 205/60R15 Michelin Pilot Alpin
Nu topaie, masina e destul de grea - 1330Kg

De obicei pun 2.4 pe fata, 2.7 pe spate - valori recomandate (pe usa) cand ai 4 pers. si bagaje
La vara - pe rotile de 17" - clar o sa pun 2.8 cu 3.2 sau alta combinatie de bun gust smile.gif

Io prefer sa le umflu la limita superioara (cat sa nu ajunga ca un "U" si sa se toceasca doar pe interior), urasc sa vad rotile "dezumflate" biggrin.gif

La tico am pus 2.1 cu 2.2 parca.. zici ca are servodirectie acum smile.gif)
florin83
eu bag 2.2..

205/50/15
Ionut
eu iarna am 2,2 fata spate si vara 2,1 pe fata si 2,1 spate...ca sunt cu talon mic... smile.gif
florin83
:ninja: :ninja:

iulika: nu e mult 2.7? :eek:
mie de la 2.2-2.3 mi-e frica sa bag..
io'sŪ
2,5 fata (235) si 2,6 spate (265), cam zdruncina dar asta e, nu vreau sa ma duc cu jantele la sudat/indreptat
alexandru_83
2 pe toate smile.gif
316i
2.1 fatza-2.2 spate la 205/45/16 si 2.0 fatza-2.1 spate la 195/60/14.
mertan
io am 205/55/16 si am cam 2.5 pe toate.
georgem
QUOTE (florin83)
atentie ca prea multe invarteli strica!
cica cand masina se invarte cauciucul se misca pe latimea jantei si intra zapada/apa intre el si janta (unde se pune lipiciul ala), ceea ce face ca sa se dezlipeasca.. asa a fost la mine si cica asta e cauza multor pene iarna.

Lipiciul ala nu face mare lucru, parerea mea. Mai mult presiunea din roata.
Am luat o groapa combinata cu linie de tramvai cu partea stanga si la roat din spate mi s-a strambat janta pe interior. Dupa 2 zile mi-a facut semn un alt sofer ca am roata lasata... Am fost la o vulcanizare si l-am pus pe ala sa-i dea cateva ciocane si sa ii bage presiune (2.1 atm), ca ma grabeam. Mi-a zis ca mi se lasa, ca nu mai e lipita, si ca in 2 zile ma intorc la el. Au trecut vreo 2 luni si roata sta bine umflata. Asa ca nu cred ca acel lipici are mare rol odata ce roata are presiune suficienta.
TiL
2.7 fata/spate 185/70R14 / 205/60R14
Cand aveam roti pe 15 le umflam la 2.4.

In schimb, ursuletul fiind usor, se multumea cu 2.0, max 2.2
Iulika0069
Pe zapada afanata, o presiune mai mica in rotile motoare ofera o aderenta sporita?
Oare pisicuta din filmulet biggrin.gif s-ar fi comportat mai bine cu 1.9-2.0 pe spate/fata?
sixx
Asa stiam si eu, asa ca in prima zi cu zapada am bagat (defapt am scos pana la) 1.8. A 2-a zi am facut 2 pene pe spate smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.