INTERCEPTOR
Sep 26 2008, 10:43 AM
am prim asta pe mail..........chiar super naspa
si cate altele nu mai sunt de genu asta.chestii care nu le consideram importante.omul se pare ca sa nascut distructiv
Trimis de Ministerul Mediului: Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi. UN LITRU DE ULEI FACE APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI. Daca tu alegi sa trimiti acest email prietenilor tai, mediul iti va fi recunoscator
Shark
Sep 26 2008, 12:10 PM
Da, asa e INTERCEPTOR, e supernaspa. Dar sa-ti spun si eu o poveste.
Eu imi schimb uleiul singur la masinile mele. Nu ma duc niciodata in service, stii si tu de ce. Si la masina lui tata la fel. Am acum in garaj o cutie imensa cu cel putin 50l ulei uzat. Intotdeauna cand schimb, pun uleiul uzat in recipientul care se goleste de la cel nou si il plasez acolo.
Am incercat de 5 ori sa il duc undeva. Intai la Petrom, de 2 ori nu mi l-a primit si a treia oara mi-a aratat un butoi mare cu ulei uzat, au spus sa-l arunc acolo si sa-mi trec datele personale intr-un registru, serie buletin, CNP si tot. De parca eu eram cretin, la ce naiba le trebuie lor asta?! De doua ori am reusit sa duc la service mai multe bidoane uzate cand mi-am facut niste reglaje, dupa aia nu a mai vrut ala. Acum ma intreb eu, cand n-o sa mai fie loc in garaj, ce fac cu uleiul ala?
alexutzu
Sep 26 2008, 04:56 PM
am primit si eu pe mess asta
pana acum nu m-am gandit la situatia asta
si chiar asa, ce facem cu uleiul uzat?? exista vreun centru de colectare sau ceva de genul asta?? unde??
INTERCEPTOR
Sep 27 2008, 03:57 PM
faza tare ...........aseara eram la niste prieteni face mama lui ceva de mancare se tot invarte si gaseste in bucatare o tigaie cu putin ulei.si direct sa arunce la chiuveta,,,,,,,,,,eu daca ma stresase mess ala am zis nu ..........chesti pune in sticla si o arunci la gunoi.............sa uitat la mine si m a intrebat daca am innebunit si dece sa nu o arunce.am zis ca polueaza nu stiu cata apa...............raspuns ..........e putin 100 200 de grame
ce era sa mai zic:( e un fel de mama pt mine.stai si ecplicai la 50 de ani .................bla bla
MeHigh
Sep 30 2008, 01:39 PM
eu uleiul ars il dau pe gard, la Pitesti, sa nu putrezeasca. cam in 2 ani il arde soarele, si trebuie sa dau din nou. O fi bine, o fi rau, nu stiu, dar macar nu-l arunc.
sergiu67
Sep 30 2008, 02:05 PM
QUOTE (INTERCEPTOR @ Sep 26 2008, 11:43 AM)

am prim asta pe mail..........chiar super naspa
si cate altele nu mai sunt de genu asta.chestii care nu le consideram importante.omul se pare ca sa nascut distructiv
Trimis de Ministerul Mediului: Stiti unde se arunca uleiul din tigaie dupa o friptura facuta acasa ? Chiar daca nu facem foarte des friptura, cand o facem, aruncam uleiul folosit in chiuveta, nu-i asa? Aceasta e una dintre cele mai mari greseli pe care le putem face. De ce o facem? Pur si simplu pentru ca nu e nimeni care sa ne explice cum se face corect. Cel mai bun lucru pe care il putem face este sa asteptam sa se raceasca si sa il punem in sticle de plastic, sau de sticla, sa punem dopuri la sticle si sa le aruncam la gunoi. UN LITRU DE ULEI FACE APROXIMATIV UN MILION DE LITRI DE APA NON POTABILA, CANTITATE SUFICIENTA PENTRU O PERSOANA PENTRU 14 ANI. Daca tu alegi sa trimiti acest email prietenilor tai, mediul iti va fi recunoscator
nu stiu daca e chiar asa cu milionul de litri de apa.....care e explicatia stiintifica?parerea mea e ca nu e adevarat....dar e bine sa reciclam uleiul ars (se stie deja ca uleiul alimentar se poate folosi ca si carburant), si cu cel de motor chiar ar trebui sa se colecteze la orice service autorizat sau la orice statie de carburant...si fara serii de buletin, adrese, nr de tel ca doar nu se face extragere cu premii
Ciupanezu
Oct 1 2008, 12:31 AM
Īn Germania iei o amendă imensă dacă arunci ulei de motor la canalizare.
alexutzu
Oct 1 2008, 10:46 AM
QUOTE (Ciupanezu @ Oct 1 2008, 01:31 AM)

Īn Germania iei o amendă imensă dacă arunci ulei de motor la canalizare.
in germania iei o amenda f mare si daca lasi masina in parcare si are "scurgeri"
eu personal apreciez f mult civilizatiile astea ptr faptul ca sunt controlati f mult prin amenzi, asa au devenit mult mai rapid cum sunt acum, prin frica
INTERCEPTOR
Oct 1 2008, 11:45 AM
asa ar trebui si la noi.am prieten care a fost in germania avea m5 si a spart baia de ulei intr o parcare din cauza unei pietre ...de nu stiu unde ...a mers vre o 30 40 de metri ca sa poata parca.in 10 min a venit politia.......etc le a explicat ce sa intamplat au vazut si piatra cu cauza si au sunat imediat sa vina o masina de tractare si au dus masina la reprezentanta.din ce am inteles platforma plata platformei au suportat o cei de la benzinarie ca nu au avut grija de curatarea cailor de acces.el a platit doar baia si manopera la bmw acolo.si a scapat si de amenda.
in fine am mers ieri cu interceptorul in spatele unei rabe care cara diverse.......un DAC da la vechi ..........pot sa spun ca nu se vedea masina si inauntru nu mai puteam respira............

( si exemple cu sutele
alexutzu
Oct 1 2008, 12:04 PM
Romania, te iubim.
Ca ca tine nu gasim.
INTERCEPTOR
Oct 3 2008, 10:21 AM
ieri pe colentina am avut in fata o betoniera care scotea fum ca o locomotiva cu aburi.......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.