Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema senzor aprindere
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
Silviu
Am facut beleaua ieri. Am incercat sa umblu la "senzorul de la turometru" din fata de la motor . Cand am pus mana pe el s-a rupt urechiusa care il tine si am ramas cu el in mana .

Am zis ca nu-i problema, si-asa nu mergea turometrul, nu o sa mearga nici de acum incolo. DAR NU A FOST ASA !!! Masina nu mai voia sa porneasca si drept urmare senzorul a fost lipit cu Poxipol .

Intrebare : Cum fac sa repozitionez exact senzorul ? Imi imaginez ca trebuie sa fie PERFECT pozitionat, altfel se avanseaza/devanseaza aprinderea...

Eu am taiat cablul de la senzor si cand mi-am dat seama ca e absolut necesar pentru functionarea motorului l-am inadit . Sa il las asa sau sa cumpar altul ?
316i
Senzorul ala nu are nici o treaba avansul. Avansul se da din distributie, nu din senzor. Ala e un senzor electromagnetic care in momentul in care electromotorul iti invarte motorul, el, senzorul, da semnal la calculator care la randul lui se prinde ca tu vrei sa pornesti masina si-ti da curent la pompa de benzina.
Silviu
Si cat timp motorul sta pornit imi vine benzina... Daca iau senzorul de acolo "pacalesc" calculatorul care are impresia ca e oprit motorul . De aceea se opreste motorul, nu ?

E bine ca nu are importanta pozitia lui . Probabil o sa sudez senzorul de urechiusa ...
316i
Daca il scoti de acolo in timp ce merge motorul sau daca ii scoti mufa motorul se va opri.
Silviu
Nu am inteles totusi de ce are asa mare importanta pozitia lui. Motorul nu porneste decat daca senzorul sta pe pozitia lui "de fabrica" . Daca i se muta pozitia ( dar se pastreaza distanta senzor-roata ) motorul nu va porni .

Avand in vedere ca la mine senzorul nu mai e in pozitia "de fabrica", e posibil ca acum motorul sa imi consume mai mult si sa traga mai prost ?...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.