Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema turometru si ceas C.I.
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
Silviu
Datele problemei : se da un tablou de bord VDO caruia nu ii merge turometrul DELOC si nici ceasul de consum instantaneu. Acele nu se misca DELOC. Mentionez ca nu imi merge nici ceasul care arata ora ( de langa casetofon ) .

Ciudatenii : dupa ce am schimbat bujiile ( cred ca a fost o coincidenta ) am observat ca a inceput sa mearga ceasul care arata ora . Ba chiar mergea "ceas" . Mai mult decat atat, a inceput "sa mearga" turometrul la urmatorul mod. La porniri se ridica acul pana la turatia de relanti si ramane asa. Daca porneam motorul cu pedala de acceleratie apasata ( deci "o lua" motorul mai repede ) acul turometrului se bloca mai sus de 800, pe la 1000 sau 1300 ... Mai mult decat atat, "mergea" si acul de la consumul instantaneu in acelasi mod ca si turometrul : la pornire se misca si pe urma ramanea blocat . Fara sa umblu la nimic ( sau poate am umblat si nu mi-am dat eu seama ) nu au mai mers nici turometrul, nici CI si nici orarul.

Ce am incercat sa fac : am probat mai multe ceasuri ( 2 sau 3, nu mai tin minte ) si un tablou complet fara nici un rezultat . Am verificat ceasul care arata ora si am observat ca nu merge din cauza ca nu are "+".

Intrebari : e posibil sa aiba legatura turometrul cu ceasul de ora ? E posbil ca ceasurile pe care le-am probat si inclusiv al meu sa fie bune si problema sa vina din alta parte ?


Am mare nevoie de ajutor, vreau sa am si eu turometrul functional si nu stiu care este cauza problemei.

ps : cred ca am fost suficient de detaliat si astept raspunsurile voastre .
Silviu
Nimeni nimic ?

Unde e pozitionat senzorul la turometru ?
316i
Verifica siguranta 21. Daca e intreaga cauta in mufa albastra din ceasuri firul RD/GN (red/green) si vezi daca cu contactul pe pozitia 2 ai curent pe el. Daca nu ai curent pe el da-i un plus pe contact si o sa-ti mearga si turometrul cu indicatorul de consum si ceasul si tot ce nu-ti mai mergea si era alimentat de siguranta 21.
Succes!
Silviu
L-am facuuuuuuuuuuuuuuuut !!! I-am tras plus de la casetofon ( la fel cum procedasem la ceas ) si acum merg amandoua ceasurile . Merci de ajutor, 316i .

Siguranta era totusi buna... cine stie unde o fi cauza problemei .
316i
Ursareala placuta. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.