butcky
Jun 10 2008, 11:54 PM
Acum cateva ore ma plimbam cu masina si am vazut ca a crescut temperatura la apa. Am tras-o pe dreapta sa vad ce are si m-a mancat undeva sa umblu la busonul de la vas. Am invartit doar un sfert de tura si a bubuit!

Mi-a sarit apa clocotita pe fata, in ochii, pe toata mana stanga, umar si pe piept. S-a lipit camasa de piele, asa clocotita era apa. A sarit lumea de pe strada sa ma ajute. M-am tavalit pe jos de usturime! Am mers la spitalul de arsi pe Grivitei si apoi m-au trimis in Lahovari la spitalul de ochi. Pe mana e cel mai grav. Nu mai am piele!

Acum sunt ok, bandajat ca o mumie. Nu ma mai doare asa rau, dar nici bine nu e.
ledocteur
Jun 10 2008, 11:59 PM
QUOTE (butcky @ Jun 11 2008, 12:54 AM)

Acum cateva ore ma plimbam cu masina si am vazut ca a crescut temperatura la apa. Am tras-o pe dreapta sa vad ce are si m-a mancat undeva sa umblu la busonul de la vas. Am invartit doar un sfert de tura si a bubuit!

Mi-a sarit apa clocotita pe fata, in ochii, pe toata mana stanga, umar si pe piept. S-a lipit camasa de piele, asa clocotita era apa. A sarit lumea de pe strada sa ma ajute. M-am tavalit pe jos de usturime! Am mers la spitalul de arsi pe Grivitei si apoi m-au trimis in Lahovari la spitalul de ochi.
Acum sunt ok, bandajat ca o mumie. Nu ma mai doare asa rau, dar nici bine nu e.

vai de capu meu! era sa o patesc si eu acu un an exact la fel da am avut noroc ca n-a bubuit a sarit doar apa in sus. am avut si noroc ca am deschis busonul cu un mare ziar ca imi ardeam mana rau altfel. insanatosire grabnica! cu ochii cum stai? ce-au zis aia la spital?
l.e.: las ca pielea creste la loc. cum e cu ochii?
Edi_
Jun 11 2008, 12:04 AM
Insanatosire grabnica Butcky!!! bine ca nu ai patit nimic la ochi, ce ti-au spus la urgente la oftalmologie?
butcky
Jun 11 2008, 12:06 AM
Mi-au dat 2 tuburi de picaturi. Din unu sa pun de 7 ori pe zi si de 4 din celalalt.

Vad putin in ceata cu ochiul stang.
Eu nu vreau sa raman cu semne pe piele!!!! Trebuie sa merg zilnic la spital sa-mi curete ranile si sa schimbe bandajul

l.e.
Abia scriu cu o mana... :"(
Edi_
Jun 11 2008, 12:10 AM
QUOTE (butcky @ Jun 11 2008, 01:06 AM)

Mi-au dat 2 tuburi de picaturi. Din unu sa pun de 7 ori pe zi si de 4 din celalalt.

Vad putin in ceata cu ochiul stang.
Eu nu vreau sa raman cu semne pe piele!!!! Trebuie sa merg zilnic la spital sa-mi curete ranile si sa schimbe bandajul

l.e.
Abia scriu cu o mana... :"(
Inseamna ca te-ai ar bine atunci...corneea are 6 straturi, in general se refac primele 2 straturi externe, sa speram ca nu o sa ai sechele, cat despre arsura...depinde de profunzime adica de gradul arsurii. Daca e gradul 2 se reaface, dar ochii sunt mai importanti. Lasa ca vine vara, se vindeca ranile, te bronzezi si nu o sa se mai vada asa...dar sa eviti soarele pana atunci.
mario.b
Jun 11 2008, 12:13 AM
mUlta sanatate man, mi am furat-o si eu in parcare, eu am impins de un furtun, ma asteptam sa cam sara, si cand a sarit am inchis ochii si m-am intors cu spatele, la mine a fost o chestie minora. Multa sanatate
TiL
Jun 11 2008, 12:17 AM
Initial m-a bufnit rasul... inca un topic marca Bucii.
Ai grija, sa te faci bine, sa speram ca nu ramai cu probleme la ochi

Spitalul ala de pe Grivitei... am petrecut ceva timp pe-acolo, asta mai lipsea sa te vizitez si pe tine. Bine ca poti merge acasa. Incredibil ce poti pati de la ceva la care nu prea acordam atentie. Am deschis si eu de multe ori busonul la motor care dadea in clocot dar n-a sarit asa.
Edi_
Jun 11 2008, 12:21 AM
QUOTE (TiL @ Jun 11 2008, 01:17 AM)

Initial m-a bufnit rasul... inca un topic marca Bucii.
Ai grija, sa te faci bine, sa speram ca nu ramai cu probleme la ochi

Morala: ursuletul poate dauna grav sanatatii sau ...evitati excesul de sare, grasimi, alcool sau prea mult BMW power
robert_tzara
Jun 11 2008, 12:40 AM
acelasi lucru l-am patit si io numai ca spre norocul meu nu mi-a sarit in ochi ca am apucat sa pun bratu in dreptul fetei insa m-am ars calumea pe mana iti recomnd sa cumperi spray de arsuri ROMANESC vei ramane surprins cat de bun este si nu-ti vor ramane nici semne

Insanatosire grabnica !!!
alex230ro
Jun 11 2008, 07:20 AM
ba nene ai inebunit??cum dracu sa desurubezi capacul cand motorul fierbe?>!!?!?1?!?>se lasa motorul la relanti sau in cel mai rau caz il opresti.ce mama dracu ca scrie si pe buson sa nu desurubezi cand e fierbinte.Acum asta e insanatosire grabnica si data viitoare casca ochii!!
io'sŪ
Jun 11 2008, 07:21 AM
imi pare rau sa aud asta, insa trebuia sa stii ca busonul ala nu se desface daca motorul este cald
sai ai grija !
bafta!
sebaa
Jun 11 2008, 08:52 AM
insanatosire grabnica! am patit si eu cu mercedes-ul meu vechi acum vreo 4 ani ceva de genul dar am avut noroc sa sara in sus si mi-au trecut repede urmele..
sper sa te faci bine cat mai repede. tine-ne la curent
uwe
Jun 11 2008, 09:14 AM
spar sa te faci bine cat mai repede si sa nu ramana nici o urma!!!
paco_wonderboy
Jun 11 2008, 09:38 AM
iti urez insanatosire grabnica, nush cum nu te-ai gandit si tu macar pt o secunda ca aia e clocotita
81DMC77
Jun 11 2008, 09:45 AM
Insanatosire grabnica!
MeHigh
Jun 11 2008, 09:46 AM
insanatosire grabnica man, si fara urme de arsura.
xox
Jun 11 2008, 10:25 AM
Multa sanatate!
TiL
Jun 11 2008, 11:21 AM
Uitasem... ai nevoie de ceva creme speciale pentru arsuri? Cand a fost var-miu in spital doctorita i-a zis sa ia din Spania ceva, dar a luat prea multe, restul au ramas la mine, in caz ca doctorita are alti pacienti care au nevoie de ea sa le cumpere de la mine, sa nu mai astepte dupa comanda, ma suna. Dar n-a dat nici un semn de atunci.
Chiar, la care doctor esti?
Cu busonul treaba sta cam asa dincate am observat: Poti sa-l desfaci daca racirea e in parametri, chiar cu motorul fierbinte, va sufla putin, cu riscul sa te frigi putin la .mana.
Dar daca a dat in clocot e nasol, ca intra legile fizicii in functiune: temperatura de fierbere sub presiune e mai mare decat la presiune normala. Asadar, motorul poate sa clocoteasca slab iar cand desfaci busonul instant colcaie de nu se poate, ca scade presiunea, deci si punctul de fierbere. SI atunci ai pus-o.
Caz mai fericit e cand nu prea clocoteste, dar dupa ce desfaci capacul incepe sa dea in clocot. In concluzie, nu scoate capacul ala decat daca stii ce faci si daca ai apade rezerva la indemana, ca e posibil sa fiarba si sa se imprastie apa din el dupa ce-l scoti de sub presiune.
butcky
Jun 11 2008, 11:35 AM
In primul rand va multumesc la toti!
Ranile nu sunt de spray! Sunt mai grAVE! dEGETELE S-AU INEGRIT SI IN UNELE LOCURI LIPSESTE SI CARNE

sCUZE CA SCRIU ASA dar apas cu bandajul pe toate tastele

)))))))))))))
Doctorul de la spital e arab. Nu i-am retinut numele. M-a chemat zilnic la spital cam 1 luna

Busonul l-am invartit fff putin! un sfert de tura si a sarit de acolo. Apa a sarit fff sus, ziceai ca-i fantana arteziana! S-a umplut strada de aburi!
Ionut
Jun 11 2008, 12:10 PM
Bai...insanatosire grabnica....dar pana mea...pentru tine trebuie sa facem un topic separat cu "asa nu", ca esti de belea...pe bune..
Sorin
Jun 11 2008, 12:17 PM
se putea intampla oricui
bartro
Jun 11 2008, 12:47 PM
QUOTE (Sorin @ Jun 11 2008, 01:17 PM)

se putea intampla oricui
Da. Si eu am facut dar am scapat, nu am deschis total dopul imediat, ca sa scape presiune cat de cat.
Sanatate @butchky.
Silviu
Jun 11 2008, 01:03 PM
QUOTE (Sorin @ Jun 11 2008, 01:17 PM)

se putea intampla oricui
Se putea intampla oricui care face ceva ce nu trebuie facut ! Restul care au mai patit ceva asemanator au fost mai norocosi, butcky a fost cel mai ghinionist .
Multa sanatate si insanatosire rapida si fara urme, butcky !
INTERCEPTOR
Jun 11 2008, 01:37 PM
ce dreacuuu mai ai si bmw uri de atata timp stii bine ca nu se umbla la ala mai ales cand ai fiert motorul.am patit o odata si eu dar mult mai subtire ca tine.........se intampla oricui dar mare grija...........fa te bine ca nu mai are cine sa ma enerveze.stii ce ti recomand cu efecte superbe si nu glumesc ASOCILIN.este uz veterinar ai spui la farmacie veterinara ca iti trebuie pt catel......mie mi a cazut pe mana cauciuc incins si mi a topit o portie de piele si am scapar cu asat.deci nu uita si nu exita dute si cumpara imediat si te ungi cu el de 2 3 ori pe zi .asocilin
nu stiu dar e magnific iti stange pielea curata dezinfecteaza tot felul de nebunii face creama aia
Sorin
Jun 11 2008, 02:20 PM
o cunosc
intradevar face minuni
TiL
Jun 11 2008, 02:32 PM
QUOTE (butcky @ Jun 11 2008, 12:35 PM)

Sunt mai grAVE! dEGETELE S-AU INEGRIT SI IN UNELE LOCURI LIPSESTE SI CARNE
Vrei sa spui ca or sa te "opereze"?
butcky
Jun 11 2008, 02:37 PM
Merci pentru sfaturi! O sa tin cont de ele!
Nu stiu daca ajung la operatie. Doctorii au spus ca trebuie sa ma vada in fiecare zi sa vada cum evolueaza ranile. E bine ca pot sa ma misc si sa-mi vad de treburi in continure. Se cam uita lumea ciudat la mine ca sunt la costum si cu bandaje, dar asta e...
bartro
Jun 11 2008, 03:25 PM
QUOTE (butcky @ Jun 11 2008, 03:37 PM)

Merci pentru sfaturi! O sa tin cont de ele!
Nu stiu daca ajung la operatie. Doctorii au spus ca trebuie sa ma vada in fiecare zi sa vada cum evolueaza ranile. E bine ca pot sa ma misc si sa-mi vad de treburi in continure. Se cam uita lumea ciudat la mine ca sunt la costum si cu bandaje, dar asta e...
Eventual le spui ca esti membru fight club, dar de fapt asta ar fi incalcare de rule nr.1
Mihai_AMD
Jun 11 2008, 09:05 PM
pfuuu...in primul rand insanatosire grabnica
....si eu sunt unul din cei care de curand am desfacut busonul de la vas in timpul functionarii motorului,cred ca nu era clocotita asa rau ca a facut decat un fsss puternic...bine ca de acum incolo stim de ce sa ne ferim,eu unul nu stiam ca daca e incinsa apa si umbli la buson sare in halu asta
Rares
Jun 11 2008, 09:55 PM
Nu imi explic cum a sarit busonul ala. La mine, la vasul de expansiune, trebe sa il apas o data si sa il deschid sfert de tura ca sa scape presiunea. Si de acolo, ca sa il desfac de tot, iar trebuie sa il apas si sa il desfac jumate de tura ca sa il scot. Teoretic, oricat de mare presiunea, busonul nu ar trebui sa sara de la locul lui...
Sau nu?
Sorin
Jun 11 2008, 11:18 PM
Avea aer in instalatie de cand a schimbat o garnitura de la clapeta si nu se aerisise bine
din cauza asta a facut presiune asa de mare si a aruncat busonul
Am vazut asta seara masina si era plina de antigel si pe portbagaj ca idee cat de puternic a sarit
TiL
Jun 11 2008, 11:28 PM
La astea noi e pe filet mi se pare. Dar tot a sarit cam repede. Se pare ca avea presiune mare...
Tytus
Jun 12 2008, 12:27 PM
Bafta si insanatosire grabnica fara sechele!
Mihai_AMD
Jun 12 2008, 12:30 PM
CITAT(Rares @ Jun 11 2008, 09:55 PM)

Nu imi explic cum a sarit busonul ala. La mine, la vasul de expansiune, trebe sa il apas o data si sa il deschid sfert de tura ca sa scape presiunea. Si de acolo, ca sa il desfac de tot, iar trebuie sa il apas si sa il desfac jumate de tura ca sa il scot. Teoretic, oricat de mare presiunea, busonul nu ar trebui sa sara de la locul lui...
Sau nu?
poi mi se pare ca tu ai din ala metalic,la e30/e28 e de plastic pe filet
Rares
Jun 12 2008, 12:48 PM
QUOTE (db85amd @ Jun 12 2008, 01:30 PM)

poi mi se pare ca tu ai din ala metalic,la e30/e28 e de plastic pe filet
Ahaaa... Deci, din punctul asta de vedere, e12 ruleaza...
sebaa
Jun 19 2008, 09:42 AM
cum te mai simti? esti mai bine ? ce spun doctorii?
Insanatosire grabnica!
butcky
Jun 19 2008, 07:26 PM
E super ok! Ma refac mai repede decat speram. Acum ma mananca rau
uwe
Jun 23 2008, 09:51 AM
Azeea
Jun 23 2008, 03:05 PM
Sanatate maxima!!!!
Si eu era s-o patesc odata dar cred ca cineva acolo sus ma iubeste f tare pt ca jetul a sarit in toate partile, numai pe mine nu. pe de alta parte, am pus o carpa desfacuta pe buson, inainte sa-l desurubez ca banuiam ceva.
Ca leac babesc, probat: ceaiul de pelin ajuta f mult la cicatrizare
MeHigh
Jun 23 2008, 03:30 PM
ceaiul de pelin, si mult mult sex, pt moral
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.