Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Perle
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
florin83
primu episod, protagonist da_joint:

1. montarea placutelor de frana cu flexu..mai nou nu se impinge pistonasu ci se subtiaza placuta noua smile.gif

2. cand vira huruia rau servodirectia. cu ajutorul altui "mester" (se stie el tongue.gif) a schimbat cureaua, au intins-o, a vrut sa cumpere pompa de servo.. pana la urma si-au dat seama ca borcanasul maroniu de la motor nu e pt muraturi ci pt un lichid.. cica lichid de servo directie..
Gabi_323i
frate nivelul era bun, nu stiu unde dracu a mai bagat asta ulei
Gabi_323i
sa rad si eu de el, el credea ca vasul de servo e ala de la pompa de frana biggrin.gif
io'sŪ
bah.... opriti-ma din ras....
aoleu.. nu mai pot de burta laugh.gif laugh.gif laugh.gif
da_joint
ba...voi nu aveti de cine sa facti misto....???? :finger:
Asta e frate...eu macar recunosc ca nu ma pricep deloc...mai bine nu ma bag decat sa fac ca altii care se tot lauda pe aici ca sunt mari mecanici...si vesnic au "probleme" cu troaca din dotare...
Ionut
QUOTE (florin83)
primu episod, protagonist da_joint:

1. montarea placutelor de frana cu flexu..mai nou nu se impinge pistonasu ci se subtiaza placuta noua smile.gif

problema era alta...are discurile pe fata foarte uzate, iar placute noi nu au cum sa intre deorece pur si simplu numai incap din cauza marginii foarte pronuntate a discurilor...asa ca cea mai simpla, ieftina si rapida solutie a fost sa mai ia un pic din marginea placutelor.... smile.gif
COObra
problema era alta...are discurile pe fata foarte uzate, iar placute noi nu au cum sa intre deorece pur si simplu numai incap din cauza marginii foarte pronuntate a discurilor...asa ca cea mai simpla, ieftina si rapida solutie a fost sa mai ia un pic din marginea placutelor

tu aici ai glumit? ce vrei sa zici ca atunci cand erau noi discurile erau mai subtiri decat uzate?
eu il mai stiu pe unu care nu si-a luat cuzineti la cota corecta si pt ca nu intrau pe viblochen i-a luat la smirghel biggrin.gif
Ionut
QUOTE (COObra)
tu aici ai glumit? ce vrei sa zici ca atunci cand erau noi discurile erau mai subtiri decat uzate?

nu prea inteleg intrebarea ta..dar oricum nu conteaza...el are o uzura foarte mare la discurile pe fata...si s-a format o bordura pe marginea exterioara a discului...avea 3 solutii atunci: sa monteze placutele vechi care nu mai erau decat niste bucati de fier wink.gif, sa se duca cu discurile la rectificat, dar nu stiu ce mai putea rectifica la ele...i le scotea foaie de ziar...asa ca ce-a mai simpla rapida solutie a fost sa mai ia din buza placutelor...nu e o rezolvare buna, dar asta e.... smile.gif
MAD520
Un vecin a pus apa in vasul de la frana (la cielo) pt ca nu mai avea solutie pt parbriz. Dupa ceea m-a sunat si m-a intrebat pt ca i s-a parut totusi ceva ciudat. Cam mic vasul.
PS: mai mare distractie a fost cand a scos apa tragand cu gura printr-un pai laugh.gif
COObra
nu prea inteleg intrebarea ta..dar oricum nu conteaza...el are o uzura foarte mare la discurile pe fata...si s-a format o bordura pe marginea exterioara a discului...

bordura aia de care zici tu ...este de cand erau discurile noi. adica aia e grosimea discului de nou. nu s-a depus de nicaieri fier pe marginea discului de frana ci s-a mancat el in interior. asta se intampla pt ca placutele de frana nu calca chiar pe toata suprafata discului, iar buza aia care ramane este tocmai ca sa te atentioneze de cum era el nou si ce uzura ai acum.
acum intelegi ce am vrut sa zic? discul cand era nou avea grosimea la buza aia pe toata suprafata lui. deci daca ma iau dupa ce zici tu inseamna ca daca am discuri noi nu imi incap placute de frana noi.
Ionut
QUOTE (COObra)
bordura aia de care zici tu ...este de cand erau discurile noi. adica aia e grosimea discului de nou. nu s-a depus de nicaieri fier pe marginea discului de frana ci s-a mancat el in interior. asta se intampla pt ca placutele de frana nu calca chiar pe toata suprafata discului, iar buza aia care ramane este tocmai ca sa te atentioneze de cum era el nou si ce uzura ai acum.
acum intelegi ce am vrut sa zic? discul cand era nou avea grosimea la buza aia pe toata suprafata lui. deci daca ma iau dupa ce zici tu inseamna ca daca am discuri noi nu imi incap placute de frana noi.

pai eu nu am spus ca s-a depus fier de undeva....asa se face discul...se deformeaza, iar daca e foarte uzat si cu o bordura pronuntata ca la da_joint nu or sa intre nicodata placute noi, decat daca ia bordura aia la strung sau pune alte discuri...si daca pui discuri noi si placute noi e totul ok....daca ai discuri uzate si placute noi...faci treaba cu flexul la placute sau cu strungul la discuri... :cool:
mertan
si sa scoti capacul de la rezervorul de lichid de frana. :drool:
da_joint
la mine bordura aia era mult mai pronuntata ca la tine Jaffar... pistonasele au fost apasate cu presa la maximum....alta alternativa nu as fi avut atunci...
Oricum voi schimba discurile in primavara....
INTERCEPTOR
ah nu mi vine nici una .sunt prea obosit:PPdar e super funny topicul asta numai sa nu incepem de la glume la batai ca vad ca asa se procedeaza pe aici.cea mai tare care am auzit o la mine in garaj a fost.........(.tre sa schimb uleiul???eu stiam ca nu s eumbla la motor................a si filtru de ulei??/exista asa ceva??/apoi a urmat partea cu bujiile care erau garantate 300 000 de km smile.gif) si placutele care nu mai erau............aoleu de aia scartaia asa rau???hi hi si totul cu o fata nevinovata.apoi a recunoscut .......domne nu stiu nimic nu ma pricep la masini.,asa auzisem si eu tongue.gifP oricum nu pot sa va povestesc cum a fost discutia dar va inchipuiti ce radeam acolo toti inclusiv propietarul.
COObra
pai eu nu am spus ca s-a depus fier de undeva....asa se face discul...se deformeaza, iar daca e foarte uzat si cu o bordura pronuntata ca la da_joint nu or sa intre nicodata placute noi, decat daca ia bordura aia la strung sau pune alte discuri...si daca pui discuri noi si placute noi e totul ok....daca ai discuri uzate si placute noi...faci treaba cu flexul la placute sau cu strungul la discuri...

pe tine asta te-a invatat cineva sau ai gandit-o tu?
INTERCEPTOR
poti sa pi placutele oricat de mult ar avea el sant.pt ca desi a facut sant discul nu sa marit in diametru sa suntiat pe interiorul santului dar grosimea lui a ramas aceasi.deci prin urmare placutele intra dar pana se mananca marginile va tine frana mai slab.pana ajunge placuta la suprafata de disc asta am vrut sa zic.pana atunci va frana cu marginile.si cred ca se va manca destulde repede.dar sa nu intre.....................
florin83
Aveti idee unde pot gasi formula de calcul pt trecerea de la un motor exprimat in tdi (exemplu 1.6, 1.9 , 2.0) la unul exprimat in cai-putere ? Ca eu fac rationamentele in HP (horse power), nu in dti. Am cautat pe google tool de conversie, dar nu am fost inspirat suficient.
Sper ca am fost clar ce caut. Multumesc anticipat si dati-mi link-ul, daca acesta exista deja.
PS: conversia asta ma freaca la chelie de ceva vreme, si am ajuns sa ma uit stramb la om cand vorbeste de 1.6tdi, ca nu stiu la cati cai-putere face referinta.

link

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
CAT
super tare asta!
:crybaby: laugh.gif laugh.gif :crybaby:
cc_seat
QUOTE (florin83)

Mare-i gradina... :nod:
cristic
a inebunit lumea SAU o lume de oameni I&^&%$
Sorin
QUOTE (jaffar)
QUOTE (Ionut)
pai eu nu am spus ca s-a depus fier de undeva....asa se face discul...se deformeaza, iar daca e foarte uzat si cu o bordura pronuntata ca la da_joint nu or sa intre nicodata placute noi, decat daca ia bordura aia la strung sau pune alte discuri...si daca pui discuri noi si placute noi e totul ok....daca ai discuri uzate si placute noi...faci treaba cu flexul la placute sau cu strungul la discuri... :cool:

de data asta ai dat-o de gard smile.gif

mai tii minte discurile mele vechi ? intrau pe ele placutele noi fara nici o problema. totul e sa impingi pistonasele pina la capat, desigur.

eu tin minte ca discurile tale noi te-au ars
TiL
laugh.gif Asta mi-aduce aminte de ce am patit eu cand era mai mic si fugaream bicicleta pe camp. Dupa o coborare de ~1km in viteza m-am dat jos sa vad cat de tare s-a incins butucul de pe spate... stiti, frana cu saboti in butuc. Pana sa simt ceva aveam o frumusete de basica pe deget biggrin.gif am facut bubu
316i
Real clever. :nod:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.