Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indice greutate anvelope
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
florin83
Are ceva daca se pune pe o masina de 1480kg niste cauciucuri cu indice de greutate 90/91 (suporta 600-615kg) in loc de unele 94 xl (extra load - suporta 670kg) ?
BBo
Asta nu inseamna ca fiecare cauciuc poate suporta 600 kg ? Adica masa masinii impartita la 4, ar rezulta o valoare de 370 kg/cauciuc (sau pe acolo, tinand cont de repartitia greutatii, sa zicem)...
florin83
da, greutatea e pe cauciuc, deci teoretic ar merge smile.gif

(masina are 50-50 repartitia greutatii tongue.gif )
bartro
QUOTE (florin83 @ Apr 22 2008, 10:39 AM) *

Parca greutate indicate la cauciuc se refere la greutate suportate maxima la viteza maxima admisa de cauciuc. Deci chiar pot sa depastesti greutate indicata, cu conditia ca nu mergi cu o viteza mare. E un trade-off. Cred ca are legatura cu caldura generate din cauza frecare / deformare de un cauciuc cu o viteza respectiva si o sarcina respectiva. Si, inca ceva, la viteze mari forta pe cauciucuri e mai mare decat greutate masinei, ca apare si downforce din cauza aer-flow.

Poate mai stie cineva mai exact cum e..
BBo
QUOTE (florin83 @ Apr 22 2008, 10:39 AM) *

E, cred ca variaza pe punte, in cazurile in care ba e singur soferul, ba are 2 pasageri... biggrin.gif
florin83
mda tongue.gif

este vorba de Dunlop Sp Sport Maxx 225/45/17

http://www.dunloptires.com/dunlop/display_...rea=Performance

vad ca la masura asta este decat cu indice de greutate 94Y huh.gif

am gasit la augsburg asta.. cu indice 94 nu au, iar cel mai mic pret cu indicele asta e 460ron/bucata..
Shark
Florine, cred ca iti faci prea multe griji cu greutatea asta...
Totul e sa fii atent sa umfi/dezumfli cauciucurile in raport cu incarcarea masinii si gata. Esenta este sa nu dai voie talonului sa se deformeze prea mult in mers (cauciucuri moi cu incarcarea masinii mare). Asta produce foarte multa caldura in cauciuc (explozie) si poate rupe si cordajul. In rest, daca e prea umflat are aderenta mai proasta si confort redus.
Incadreaza-te in valorile presionale inscrise pe cauciuc si raporteaza-le la incarcarea masinii.
Daca ai grija de astea, sunt convins ca nu vor fi probleme.
florin83
ok, mersi de raspunsuri..

cauciucurile originale ale masinii (205/55/16) au indice 91, deci cred ca e ok smile.gif
io'sŪ
pai... pana la urma iti pui 225/45 ?
florin83
nu pt mine.
io'sŪ
CITAT(florin83 @ Apr 23 2008, 07:57 AM) *
nu pt mine.

aaaa.. stiu eu pt cine atunci ! wink.gif
florin83
flm (7).gif

f.bun pretul ala de la augsburg, merita drumul pana acolo
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.