Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Drag racing returns
BMWZone > BMW GENERAL > BMW Bar
alex230ro
Asa deci E30323i al meu vs E36325i al lu Iulika.Masinile sunt cunoscute dar mai zic datele inca odata:E30 323i 150 cai 1090 kg 0-100 9 sec dupa unele situri 8,5 dupa altele.E36 325i 192 cai 1295kg 0-100 7,8 sec sau 7,1 sec in functie de situri.Din cate stiu Iulika are un cip iar masina mea momentan e nemodificata biggrin.gif .Cursa va fii la urmatorul Legal Racing(sper) tongue.gif Later edit:modificari care vreau sa le fac la masina:evacuare sport+diferential autoblocant mai scurt( 4,10 probabil)
Daca mai poate un admin sau moderator sa adauge E30 327 i in poll smile.gif
TiL
E36-le clar in fata. Alex, vezi ca Iulika s-a dat duminica cu urs 327 si n-a iesit chiar rau.
alex230ro
Da am vazut cursa si intradevar astat foarte bine smile.gif probabil ca mi-o incasez dar asta e macar vad care e diferenta biggrin.gif .
Interesant o sa fie cu 327-le lui Ionut :unibrow:
alex230ro
Pai am zis si mai sus ca ma face de aia am si zis sa se adauge 327 ca sa aiba si un competitor serios biggrin.gif
TiL
iulika vs Ionut ar fi interesant smile.gif
alex230ro
Da ,rog din nou un moderator adimin sa restarteze poll de la 0 ca sa incepem sa votam din nou biggrin.gif .
florin83
am votat e36 325..
-tu sigur n-ai sanse. eu tare as vrea sa ma mai dau cu tine dupa ce imi fac debitmetru si fisele.. nu stiu de ce da nu cred ca o sa ma mai faci.. :unibrow:
-pe a lui ionut n-am vazut-o in actiune si nu pot sa zic doar din auzite..
-n-am mers cu E36 325, dar am mers (chiar si condus) E46 325 care are tot 192 cai, dar aproape 1500kg si crede-ma ca ti-o iei grav de tot..
nu cred ca iti dai seama cat inseamna aproape 2 sec pana la 100..
alex230ro
QUOTE (alex230ro)
Pai am zis si mai sus ca ma face de aia am si zis sa se adauge 327 ca sa aiba si un competitor serios biggrin.gif

Asta pt cei care nu au inteles problema :finger:
florin83
stii cum e comparatie tu vs iulika?

ca m3 E46 vs 325 E46 .. cam aceiasi diferenta e de la 0 la 100..
alex230ro
Vom vedea biggrin.gif
florin83
mi se pare aiurea asa cu 3 masini.. hai mai bine sa le punem pe toate de pe forum.. biggrin.gif
daca ionut il face pe iulika ce facem? mai aducem altu si-l bagam in poll?
fiecare are nashul lui. biggrin.gif
sau haideti sa ne insecriem toti si facem castigatorul la masa
Ionut
degeaba e masina puternica daca soferul nu stie sa-i foloseasca toate resursele.... :cool:
Ionut
QUOTE (florin83)
mi se pare aiurea asa cu 3 masini.. hai mai bine sa le punem pe toate de pe forum.. biggrin.gif
daca ionut il face pe iulika ce facem? mai aducem altu si-l bagam in poll?
fiecare are nashul lui.  :D  
sau haideti sa ne insecriem toti si facem castigatorul la masa

tu esti invidios ca ai luat-o in freza.... biggrin.gif :finger: tongue.gif biggrin.gif
alexandru_83
E36 325i
kali
E36 clar, il imping si eu daca tb tongue.gif ... si-asa suntem putini astia cu E36, macar sa fim uniti :paranoid:
alex230ro
Zis mins uar biggrin.gif :axe: :minigun:
Gogule vreun 4,10 ceva? biggrin.gif
Iulika0069
QUOTE (Ionut)
degeaba e masina puternica daca soferul nu stie sa-i foloseasca toate resursele.... :cool:

Asta e clar.. ati vazut ce se intampla cand 2 masini foarte apropiate ca performante (325i E36 vs 327i E30) sunt conduse amatoriceste biggrin.gif
In prima cursa a castigat E36, in a doua - E30.. dar in ambele cazuri nu la mustata smile.gif, ci la cateva lungimi de masina! :cool:

La 0-100/140 diferenta dintre timpul scos de un sofer/linior bun si unul foarte bun poate fi > 1s.. Cam 0.5" la start si inca 0.5" la skimbarea celor 2 trepte..

Am vazut un filmulet pe 4tuning cu Subaru (Andrei) vs Lamborghini (ONO) in care Subaru (~500cp) si-o fura la modul cel mai clar (plecare perfecta la amandoi)
La "legale" Subaru a facut Lambo, dar la start am vazut f clar cum ultimul a plecat prost..

In cazul competitiei de fata biggrin.gif, io mi-as pune banii tot pe E36.. :unibrow:
Chip-ul pisicutei - am mai zis - nu e de forta, ci de consum smile.gif. Oricum se comporta mai bine decat cel stock - are si o mica componenta "racing" hehe..

Pana la primavara pisi va primi urmatoarele upgrade-uri:
- chip mixt de consum/forta bazat pe benzina 99+
- catalizatoarele inlocuite cu o toba intermediara (NU tevi)
- pusa la loc toba Borla - doar pt competitii, deci trebuie facut rost de inca un traseu de evacuare original, pt un plug & play cat mai usor smile.gif
kali
un kompressor, NOS, ceva mai radical, nu? ....
io'sŪ
eu tot pe e36 325 merg
daca mai are si vanos.... cred ca sta in fata la amandoua :unibrow:
Sorin
iulika tu in cam cat estimezi suta? asa cu o plecare cat de cat neamatoricesca?
Iulika0069
@Kali:
Pana la NOS, compresor sau turbina e cale lunga.. In primul rand ca nu am banii pentru o asa "investitie".. incerc sa "carpesc" pe unde se poate smile.gif

In afara de chip si tobe ar mai fi:

- 4 amortizoare stock/sport - am inteles ca alea sport ar merge cu arcurile normale; oricum nu mai vreau sa o cobor nici macar un cm.. deja e mult prea joasa pt gustul meu (cateodata imi mai place sa fac si un pic de "off-road" cu masina, cred ca m-as impusca daca ar avea garda ca cea a lui Calin325 biggrin.gif)
- un set de frane mai bune decat astea stock - nu ma plang, masina franeaza perfect, probabil ca un set Ate OEM nou + discuri noi ar fi la fel de bune pentru o utilizare "normala"; oricum nu o sa ma duc cu ea pe circuit, poate doar pentru o tura.. biggrin.gif
- un LSD depe un 325is
- un ambreiaj mai tare sau unul nou stock
- jante & gume de vara
- serpisori depe un M3 de 3.0l - cred ca se potrivesc, am inteles ca sunt singurii care chiar conteaza pe partea de evacuare
- admisie separata pe fiecare cilindru (tot depe un M3, nuh?)
- (poate) o axa cu came mai sport.. chiar mi-ar placea sa vad cum se comporta masinuta ta cu o astfel de axa..

Daca nu fac toate astea de mai sus nu se merita supra-alimentarea.. masina trebuie sa fie perfecta dpdv tehnic si upgradata complet la nivelul performantelor motorului
Din cate am citit, NOS-ul nu poate fi folosit decat la turatii mari (>4000rpm) si in ultima treapta de viteza (sau am inteles io gresit)
Prefer sa am o masina care se comporta "mediu" tot timpu', decat una care e racheta de 10ori/butelie smile.gif

@Sorin:
Cred ca masina poate scoate 8.0" in situatia in care e acum.. io am scos cam 8.5", dar nu am plecat chiar perfect..
Daca skimb benzina, chip-ul si tobele, cred ca se mai poate scoate inca minim 0.5", deci sub 7.5" pt cazul ideal de "utilizare"
Sorin
nos-ul poti sa-l folosesti si in trepte inferioare a-3 a4

referitor la timpul de 0-100 chiar ar fi interesant cu 2.7-le lui Ion biggrin.gif
Iulika0069
Dece, cat scoate al lui?
Poti sa dai mai multe detalii despre motor/masina? Asta daca nu se supara Ionut..
Sorin
pai cu o plecare destul de bunicica am scos un timp de 8-8.2 secunde maxim cu cauciucuri 195/60r14
ideea e ca pt 0-100 avand diferentialul lung de 2.73 .ii permite o singura schimbare de viteza ca sa treaca de 100 si cat mai vrea el

de asta ziceam ca e stransa cursa smile.gif

eu vroiam sa stiu cum se comporta fata de un 325 e36 stoc aici era cel mai mare semn de intrebare
io'sŪ
QUOTE (Sorin)
pai cu o plecare destul de bunicica am scos un timp de 8-8.2 secunde maxim cu cauciucuri 195/60r14  
ideea e ca pt 0-100 avand diferentialul lung de 2.73  .ii permite o singura schimbare de viteza ca sa treaca de 100 si cat mai vrea el

de asta ziceam ca e stransa cursa smile.gif

eu vroiam sa stiu cum se comporta fata de un 325 e36 stoc aici era cel mai mare semn de intrebare

din ce zici tu mare diferenta nu e, un 325i e30 are 8,3sec 0-100km/h
Sorin
eu tind sa cred ca o sa fie o cursa stransa
mertan
stiatzi ca sunt 402 metri? 2 metri pentru scartzait. cica asha este in europa. grupele sunt clasificate dupa cilindree.
alex230ro
QUOTE (Iulika0069)
@Kali:
@Sorin:
Cred ca masina poate scoate 8.0" in situatia in care e acum.. io am scos cam 8.5", dar nu am plecat chiar perfect..
Daca skimb benzina, chip-ul si tobele, cred ca se mai poate scoate inca minim 0.5", deci sub 7.5" pt cazul ideal de "utilizare"

Hmm ,ciudat 8,5 e timp cam mare exista un 323i E30 care scotea suta sub 8 secunde cred ca Gemenii stiu mai multe Ema despre el ciudat e ca avea motorul de 136 cai :paranoid: timpul cel mai bun la mine a fost undeva la 8,5 sec scos de Sorin eu am scos 8,7 sec.Ultima oara au iesit 10 sec la mine parca :drool:
Gabi_323i
136? 139 poate smile.gif
florin83
up
kali
pe la categoria asta as incerca si eu smile.gif ...
florin83
opa.. cine e racer wink.gif
alex230ro
biggrin.gif va mananca rau de tot...
Iulika0069
Cu Kali ma dau oricand, sa ma aiba baiatul de etalon.. :unibrow:
florin83
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.