Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nu intra bine in treptele 1 si 2
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
florin83
problema o am dupa ce am scos masina de la vopsit (ca de altfel multe alte probleme mad.gif )
in treptele 1 si 2, cateodata si in marsarier daca apas ambreiajul normal nu intra.. trebuie sa duc pedala pana in podea cu varful piciorului ca sa intre, si asa tot intra greu.

am mai observat ca pedala nu revine pana sus.. ramane cam la ~2cm de capat. daca bag piciorul sub pedala si o ridic la maxim intra cat de cat bine in viteza (totusi, nu chiar cum ar trebui).

am suspectat garnitura de la cilindrul de pe cutie. am mai avut o data problema cu ea, dar aia se comporta altfel:
gaseam pedala de ambreiaj la podea, dar in mers nu era nici o diferenta.

alta faza am observat: in timp ce apas ambreiajul se misca borcanul cu lichidul de frana/ambreaiaj. e normal?

lichid am si nu pierde..

sa fie de vina piesa nr.1 ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=21&fg=10
TiL
Probabil aia e... pompa de ambreiaj
florin83
e scumpa? se schimba greu? daca mai merg cu maisna asa e posibil sa cedeze de tot? maine vreau sa merg la munte si nu stiu daca sa ma risc sa merg ~300km cu ea asa.
TiL
Nu stiu prea bine riscurile, dar am auzit ca te poti trezi intr-o dimineata geroasa ca nu-ti mai tine ambreiajul deloc... Asta daca chiar e pompa de vina.
Despre reparat, ti-am zis, cred ca exista kit de reparatie (garnituri) dar uneori nu ajuta pentru ca se mai poate duce nush'ce arc in ea.
Uita-te daca ai vre-o urma de lichid de frana pe la pedala de ambreiaj. Daca te uiti bine cumva deasupra pedalei o sa vezi pompa.
io'sŪ
poti sa te duci linistit, daca te lasa, mergi ca si cu camioanele laugh.gif
TiL
Cu sincronul la picioare biggrin.gif

Imi place ABS-ul din picior, dar cu sincronul e mai greu.
florin83
m-am intors cu bine.. smile.gif

sa revin cu intrebarile despre cilindrul ala: se schimba greu? e scump?
TiL
Cred ca e 2-3 sute ron una noua. Probabil se schimba relativ usor, mai nasol e ca trebuie sa ai grija cu lichidul de frana care se scurge.
Pompa e tinuta de doua suruburi cap 10 si de conducta (ca una de frana) care pleaca spre cilindrul de ambreiaj. In pompa mai intra un furtunas care vine de sus din rezervorul de lichid de frana. Pe asta trebuie sa-l infunzi cumva sa nu curga in timpul schimbarii.
316i
Cel mai bine daca e cazul sa-l schimbi nu te zgarci la cateva sute si ia o marca buna. wink.gif
ionusunt
despre care vorbiti despre cel de pe cutie ?daca da, fratimiu a schimbat acum o saptamaana si a dat cam un milion jumate pe unu nou,nu e nici f costisitor nici foarte greu de pus. iar simptomele difera in functie de ce cedeaza la el tongue.gif
florin83
nu cel de pe cutie(piesa nr.13) ci cel din interior, de deasupra pedalei (piesa nr.1)
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=21&fg=10

ala de pe cutie il gasisem cu 600 si ceva - febi smile.gif
iulian325
vezi sa nu schimbi pompa aiurea
si eu anul trecut cand am fost la bucuresti si nu mai intra in 1-2 -3
am crezut ca e pompa si era rupt pedalierul iar pompa se misca catre compartimentul motor...

vezi exact ce e dus inainte de a cumpara...poa doar tre aerisita pompa...
alta faza :
sub pedala ambreiaj se afla un arc foarte tare care impinge pedala in pozitia initiala
poa ti-a sarit arcul ala si de asta nu revine
(la mine cand am schimbat pedalierul nu am putut sa pun la loc arcul ala...si merg asa)
TiL
Referitor la aerisire, se face singura cu o conditie: furtunasul care coboara de la vasul cu lichid de frana catre pompa ambreiaj sa coboare pe tot traseul, sa nu aiba bucle in sus. A patit-o un vecin la mertz, nu intelegea de ce nu-i intra in viteza. Avea un furtun pus de un mester acolo, in loc sa taie furtunul la dimensiunea necesara l-a lasat mai lung si l-a incolacit wallbash.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.