Help - Search - Members - Calendar
Full Version: este posibil?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
iMAGiNE
am o nelamurire in legatura cu un motor diesel modelul fiind m21 ii se poate potrivii o cutie de viteze de benzina ? sau este strict un model de cutie de viteze pt dieselul asta sau ar fi mai multe ?pt cei care stiu sa ma lamureasca si pe mine ce cutii de viteze se potrivesc pe un m21. smile.gif
io'sŪ
pe motor M21 merge pus orice fel de cutie pt M20 (cea de 320 daca imi aduc aminte bine este chiar identica si la rapoarte) cea de 325 are putin altfel rapoartele dar o reglezi din diff, neaparat iti trebuie diff de diesel
iMAGiNE
o las asa in iarna asta...din vara pun motor nou diferential de

3.25 ca la carte smile.gif si apoi daca vreau mai multa viteza la turatii mai mici o sa imi cumpar si o cutie cu cele mai joase rapoarte sa fie de fuga nu de ture...smile.gif si ince ceva imi poate spune si mie cineva diferenta dintru un diferential de 3.25 si un diferential de 3.73?cat de diferite sunt ca sa situ la ce schimbari sa ma astept:)

io'sŪ
cel de 3,25 este mai scurt rezulta demaraj mai slab dar viteza maxima mai mare (daca duce motorul), celalalt invers
iMAGiNE
asta mi-am dat seama vroiam sa stiu daca ii diferenta mare intr e ele,sau la u tura de cardan sau la x ture cardan roata se invarte de x ori pt fiecare raport daca stie cineca...smile.gif in caz de nu sunt prea exigent.
io'sŪ
dupa calculele mele ai sa ai cu ~15% viteza mai mica pe fiecare treapta cu diff 3,73
georgem
QUOTE (iMAGiNE @ Oct 28 2007, 01:18 AM) *
sau la x ture cardan roata se invarte de x ori pt fiecare raport daca stie cineca...smile.gif

Cred ca la X ture de cardan se invarte roata odata, iar X este raportul diferentialului.
Si e exact cum a spus si io's mai inaintea mea cu viteza si demarajul si diferenta in procente intre ele.
iMAGiNE
eu vroiam sa stiu asta pt un singur motiv,cand o sa ma duc la dezmembrari sa-mi iau unu cum imi dau eu seama ca este de 3.25,scrie pe el cumva,ala de acolo poate sa-mi vand cine stie ce porcarie...si dupa cum a fost mentionat mai sus mi se pare ca este si cutie de m20 pe el si daia nu prea fuge.
io'sŪ
ar trebui sa existe pe diff o placuta unde scrie raportul insa e ft posibil ca acea placuta ori sa nu mai existe ori sa fie ft deteriorata de timp si sa fie indescifrabila
ca sa iti poti da seama de raport, poti invarti de flansa unde sta prins cardanul pana butucii unde ar trebui sa stea planetarele fac 1 tura completa, numarand cate ture ai invartit de flansa cu cardan iti dai seama de raport

bafta!
Azeea
eu am un diff de 3.15 pe masina. la turatii mici, de ccoa 1200-1800, in tr a 2-a, da in nas, turatia oscileaza si trebuie accelerata pana la 2000 rpm sau lasata la sub 1000. ma gandesc ca poate fi de la diff. tie iti face la fel?
iMAGiNE
la mine ii altceva nu fuge...de exemplu daca o las cu 1-a la relantii cobor din ea si merg pe langa lejer deabia se misca cred ca are 2kmh la 1-a relantii deabia merge nici nu misca acul de la kilometraj deci merge bine la toate turatiile! nu da in nas nu face nimic chestia ca lucreaza la turatii mai mari daca vrei sa facem schimb de diferential facem:P eu vreau speed,dar in chimb a mea demareaza grav cu diferentialul ala pe mine nu ma intereseaza demarajul eu vreau turatii mici la vreo 120kmh asa
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.