Desi parea greu de crezut, Kimi a iesit campion mondial la Formula 1! De cativa ani astept momentul asta! A fost aproape de cateva ori, dar anul asta in sfarsit a reusit. Nu ma mai asteptam acum cateva saptamani, parea greu de realizat. Hamilton a avut rezultate foarte bune in prima parte a campionatului si parea greu de crezut ca va putea pierde titlul. Din 2 curse trebuia sa castige putine puncte ca sa fie sigur ca iese campion mondial, dar a gresit cursa trecuta chiar cand intra la schimbul de pneuri, iar in ultima cursa a avut probleme cu cuta de viteze de 2 ori in timpul cursei si a pierdut foarte mult timp. Nu-mi venea sa cred dupa cateva ture de pista cand am vazut ca e printre ultimii, iar cei de la Ferrari conduc cursa. Era cum nu se poate mai bine pentru Kimi. Apoi Hamiltion a inceput sa recupereze pozitii, dar cand am vazut ca a ales o strategie cu 3 opriri la standuri am fost sigur ca nu mai are ce sa faca sa ajunga campion mondial. Doar Alonso ar fi putut sa mai iasa campion mondial, dar numai daca cei 2 de la Ferrari ar fi avut probleme cu masinile sau ar fi gresit in cursa, conduceau prea autoritar ca poata piarda din alte motive.
Bravo Ferrari si bravo Kimi!
Felicitari de asemenea si pentru echipa BMW, care anul asta a iesit pe locul 2 la constructori (beneficiind si de penalizarea pe care a suferit-o McLaren). Kubica a reusit sa-l depaseasca pe Alonso in timpul cursei, pacat insa ca a oprit de 3 ori la standuri, altfel poate ar fi terminat pe locul 3 cursa.
Abia astept sa vad ce se intampla anul viitor. Sper sa iasa campion mondial tot Kimi si sper ca BMW sa castige locul 1 la constructori, desi Ferrari au mult mai mutla experienta si mult mai multe sanse. Nu tin cu Ferrari, nu sunt favoritii mei, dar daca e Kimi la Ferrari trebuie totusi sa ii sustin, altfel n uar avea nici el sanse sa castige.