Help - Search - Members - Calendar
Full Version: cum se uzeaza o rola intinzatoare?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
Mihai_AMD
azi mia scos mecanicul cureaua si rola de la m20 sa ma duc cu ele sa dau comanda de altele noi.mergea si fara dar preventiv poate era nevoie sa masoare ceva,etc.tocmai luni o sa dau comanda ca la magazinul pe care mi la recomandat manole74 e concediu pana vineri.si la altul nu ma duc dry.gif .asa,cureaua se vede ca e uzata si mama ei,de no fi originala din '83,scrie pe ea "Continental BMW".si e crapata printre dinti rau,ma mir cum de a mers pana acu.si bine inteles ca iau si rola dar vreau sa stiu si eu care sunt simptomele unei role uzata.a mea are un pic joc in rulmentul ala sau ce o avea inauntru.deci asa se uzeaza ?
io'sŪ
se uzeaza pur si simplu, fabricantul recomanda ca la fiecare schimb de curea sa se schimbe si rola intinzatoare....
TiL
Daca incepe sa aiba joc cresc mult sansele ca rulmentul respectiv sa crape si nu vrem sa se intample asta. Dar paote foarte bine sa mai mearga cativa ani, daca nu huruie... n-ai de unde sa stii.
alexb32
mie cand aveam M40-u mi-a cedat rola intinzatoare pe autostrada ( A2 ), scotea un zgomot groaznic !! Cand m-am uitat la ea deja imi perforase cacacul de protectie din fata.
Dupa ce am dat capacu' la o parte mi-a cazut rola blink.gif ( asta a fost reactia )
Zgomotul ingrozitor se auzea de la rola care freca de capac smile.gif
iMAGiNE
ma daca vrei sa faci economie la bani dupa fiecare schimbare de curea da rola jos si sa o fierbi in vasilina,da buna nu daia romaneasca deoarece o sa-ti incalzeasca recomand BP dupa ce o fierbi da nu cine stie ce numai sa fie vasilina aia lichid o tii un timp ca sa intre prin toate incheieturile,apoi o lasi la uscat fara sa o scoti din ce ai fierto tu acolo...ca sa ramana vasilina in el.eu asa ii fac
nu a huruit niciodata nu are joc...
Mihai_AMD
QUOTE (iMAGiNE @ Oct 29 2007, 02:49 PM) *
ma daca vrei sa faci economie la bani dupa fiecare schimbare de curea da rola jos si sa o fierbi in vasilina,da buna nu daia romaneasca deoarece o sa-ti incalzeasca recomand BP dupa ce o fierbi da nu cine stie ce numai sa fie vasilina aia lichid o tii un timp ca sa intre prin toate incheieturile,apoi o lasi la uscat fara sa o scoti din ce ai fierto tu acolo...ca sa ramana vasilina in el.eu asa ii fac
nu a huruit niciodata nu are joc...

la chestia asta chiar nu ma gandesc sa fac economi,pt 800mi cat e rola nu renteaza sa nu iei noua cand sti care e riscul ca daca iti sare de la punct e belea.cand mia sarit acu 2 ani 1.8-ul de la punct pt ca era uzat intinzatorul mia spart un piston si un culbutor si toate supapele strambe.daca era de la 2mil in sus ma mai gandeam la economii.si nu sunt de acord 100% cu ce ai zis..odata rola uzata,odata rulmentul din ea uzat ..poti so fierbi in orice ai fierbeu,noua nu se mai face.a,ca un timp nu mai are joc da,asta pt ca uzajul deja facut e compensat de vaselina dar jocul tot acolo e
TiL
Mihai, vezi semnatura lui biggrin.gif E clar ca se referea la cazul in care rola nu a prins inca joc.
iMAGiNE
eu am rola de foarte mult timp si am tinut-o asa de noua de dat in masina dau nu pot sa zic ca merg gen mos,daca rola ii originala si faci chestia asta dupa fiecare schimb de curea...cu conditia sa o verifici de joc daca ii ok atunci ii perfect o ungi is ii dau bataie,de exemplu rulmentii de la roti anu asta asa le-am facut si lor nu au joc is unsi o sa mearga mult timp una e cand merge fier pe fier daca ai patit tu din cine stie ce motive asta nu inseamna ca nu o sa foloseasca si la altii,intotdeauna o sa fie cineva cu un buget mai mic ca al meu,orice sfat ii bun si lasa stourile de fetita ,app asta nu ii contul meu am incercat sa imi fac si eu unu dar nu am primit confirmarea aia...asa ca merg pe contul unei prieten,si sa fim intelesi daca vrei sa faci panarama tine-o pt tine eu nu fac misto de ce postezi tu daca ar fi sa ajungem asa sa am anunti ca sa dau si eu posturi aiurea la tine sa vad cum te simti asa ca **** ** ****!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.