Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Placute rosii & ITP
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
bartro
Am si eu o intrebare, daca cumpar o masina (alt judet) este obligat ITP valabil cand merg cu placute rosii?
Cred ca da, parca in lege scrie ca nu ai voie sa mergi fara ITP valabil, si banuiesc cu nu sunt exceptii. Dar totusi vreau sa fiu sigur. Stie cineva?
BBo
Da, ITP trebuie sa fie valabil indiferent de posesorul masinii sau de perioada in care masina se afla in stadiu de tranzactionare, ca sa zic asa. Nu poti circula fara ITP valabil, orice-ar fi.

Si sanctiunea:
Art. 112. - (1) Certificatul de Inmatriculare sau de Inregistrare ori dovada Inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera In urmatoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila;
bartro
QUOTE (BBo @ Sep 21 2007, 01:16 PM) *
Da, ITP trebuie sa fie valabil indiferent de posesorul masinii sau de perioada in care masina se afla in stadiu de tranzactionare, ca sa zic asa. Nu poti circula fara ITP valabil, orice-ar fi.

Mersi. Asa ma gandeam si eu.
bartro
Revin cu o intrebare; cand masina respectiva e tractate iti trebuie itp..??
georgem
Din cate stiu, daca nu ai ITP singura varianta e platforma. Nu merge tractata cu sfoara sau bara rigida. Sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar stiu ca un coleg a ramas fara ITP la o masina SH recent cumparata si spunea ca trebuie sa mearga la RAR pentru identificare pe rampa din cauza asta. Nu imi mai e coleg ca sa-l mai intreb odata exact cum a fost.
io'sŪ
la RAR pt identificare iti trebuie ITP valabil
si eu stiamm ca nu ai voie sa tractezi o masina fara itp valabil
bartro
QUOTE (io`s @ Sep 21 2007, 05:54 PM) *
la RAR pt identificare iti trebuie ITP valabil
si eu stiamm ca nu ai voie sa tractezi o masina fara itp valabil

Pentru identificare iti trebuie itp? Asta e ceva noua pentru mine. Nu cred ca chiar asa e. Ce legatura are una cu alta?
Exista totusi si o exceptie la itp, cand am mers cu 2002-ul la RAR si toate astea pentru inmatriculare in Romania (a fost inmatriculat in Olanda) nu am avut cum sa fac itp, pentru ca nu avea CIV Romanesc. Si am mers asa cu placute rosie. Acuma nu stiu daca a fost corect sau nu, dar nu prea ai alte posibilitate.
io'sŪ
trebuie sa scrie pe aici pe undeva -> R.A.R.
TiL
nu prea cred ca trebuie ITP pentru identificare. N-ar trebui sa aiba legatura una cu alta.
Ionut
La RAR nu iti fac identificarea la masina fara ITP....defapt tzio face dar apoi te obliga sa faci ITP-ul la ei...deci e c-am acelasi lucru...iti face si ITP-ul si identificarea in acelasi timp.... smile.gif
bartro
QUOTE (Ionut @ Sep 21 2007, 09:02 PM) *
La RAR nu iti fac identificarea la masina fara ITP....defapt tzio face dar apoi te obliga sa faci ITP-ul la ei...deci e c-am acelasi lucru...iti face si ITP-ul si identificarea in acelasi timp.... smile.gif

Of... ce ciudatenie. Niciodata o sa ma obisnuisc cu anumite aspecte de cultura Romana. Am sa vb cu RAR in legatura cu asta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.