Help - Search - Members - Calendar
Full Version: bmw 325Tds - sfaturi?
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
andrei3288
buna. sunt nou pe forum. intentionez sa-mi aduc un bmw 325Tds din Germania, an fabricatie 1992-1995 (modelul pisicuta). eu vreau de fapt sa fie pe motorina, si am gasit bmw pisica cu motor de 1.8 diesel si cu motor de 2.5. Puterea motorului nu ma prea deranjeaza, in sensul ca nu-s asa vitezoman si m-as multumi si cu motorul de 1.8. eu vreau sa va intreb pe voi... care ar fi mai buna si de ce? la piese cum sta si daca se gasesc. cat de bune is diesel-urile astea? am vazut ca 1.8 din anii astia is mai rare plus ca 25 diesel din anii astia e pus si pe seria5(525tds) si cred (zic eu) ca mai degraba s-ar gasi piese mai usor aici la noi pt 325. astept parerile si sfaturile voastre. am vazut masini si cu automata... ce ziceti merita? deci va rog sa ma sfatuiti cu tot ce trebuie si sa-mi spuneti cam care-i treaba cu astea ca nu ma prea pricep la bmw-uri. masina vreau s-o imatriculez pe bulgaria. merci
io'sŪ
acum depinde si ce vrei de la masina, motorul de 1,8 tds nu cred ca s-a pus chiar din 92, de prin 95-96 (sa ma corecteze cineva daca gresesc), iar daca masina o inmatriculezi pe bulgaria te-ai scos, ca vroiam sa te indrum spre 318tds din cauza taxelor si impozitului care sunt mai mari la cilindree mai mare, dar asa iti poti lua linistit si 325 td(s) (vezi ca sunt 2 modele de 325, td cu 115 hp si tds cu 143 hp)
piesele nu sunt asa scumpe, ba chiar deloc (dpmdv), pe parte tehnica de articulatie si chiar elemente de caroserie (+ ca sunt o gramada la dezmembrari) insa motoarele diesel generatie asa veche sunt mai costisitoare in sensul ca deja au o oarecare uzura si te pot lasa in orice moment iar consumabilele sunt mai scumpe la motoare diesel

bafta!
INTERCEPTOR
optez si eu la fel .325 tds.piesele in afara motorului sunt aproape gratis de e 36.si consumabilele nu le schimbi zilnic.deci merita un 325 tds.daca nu esti vitezoman si nu vrei cerculete sau alte prosti si esti conduci normal pt acest oras infect BUCURESTI iti recomand cutie automata.eu stiu ce inseamna manuala ca fac zilnic 100 km prin oras si mi as dori sa fie automata .parerea mea.
andrei3288
va multumesc pentru opinii. deci eu nu sunt vitezoman. ma multumesc si cu 146 de cai ai tds-ului si cu cei 116 cai ai td-ului dar si cu cei 90 cp ai 1.8-ului. eu nu tin musai sa am cel mai mare motor posibil. insa v-am intrebat de aceste motorizari pentru ca stiu, ca aproape la orice marca de masina este o motorizare mai putin buna fata de alta. ma gandeam ca poate imi recomanda cineva sa nu cumpar un anumit tip de motorizare ca n-ar fi chiar asa buna dar la bmw nu cred ca se pune problema de asa ceva. mie mi-ar place sa am cutie automata dar singura chestie de care chiar mi-e frica este sa nu se strice. intotdeauna am avut o parere proasta despre cutiile automate de generatie veche. voi ce spuneti ar merita sa ma risc sa-mi cumpar cu, cutie automata? cam cat ar ajunge o reparatie la asa ceva... daca se poate repara? s-ar putea ca masina s-o inscriu si pe romania... dar ns sigur... is chiar asa mari taxele pentru 2500 cmc? deci masina eu vreau s-o iau din germania cu maxim 250.000 - 300.000 km. eu zic ca e bine avand in vedere ca e diesel, si tinand cont si de varsta totusi. eu am vazut ca erau in germania pe la autohaus-uri pe la turci bmw de 12 ani cu 120.000, oricum am zis clar ca-s texte. Astept parerile voastre biggrin.gif
INTERCEPTOR
pai sigur au 200 300 000 km.nu i un lucru foarte rau .depinde cum sa mers km astia si cum sa schimbat uleiul si consumabilele.la cutie este loterie poate sa tina inca 10 ani sau poate sa cada.e greu si scump de reparat .alta sh e cea mai buna varianta.
andrei3288
deci pana la urma clar... fara cutie automata... costa destul de multisor din caz de ceva... mc pt sfaturi daca mai aveti de adaugat ceva va rog s-o faceti
INTERCEPTOR
pai sa ai noroc de o masina buna.atata.
Rares
QUOTE (andrei3288 @ Sep 15 2007, 09:43 AM) *
deci pana la urma clar... fara cutie automata... costa destul de multisor din caz de ceva... mc pt sfaturi daca mai aveti de adaugat ceva va rog s-o faceti

Cutie automata... a mea e cutie automata din 1979 si merge brici. wink.gif Daca ii schimbi uleiul la timp si ii mai schimbi si filtrul de ulei, nu ai probleme cu ea. Idea e ca la automate, uleiul trebuie sa fie tot timpul intre semnele de pe joja si nu ai probleme.

Avantaje:
1. pt trafic in orase mari, e super buna si comoda
2. nu ai probleme cu pala presiune, disc ambreiaj si rulment de presiune
3. la drum lung, iarasi e comod (poti bea cafeaua si fuma in timp ce faci depasiri biggrin.gif )
4. sigur nu vei avea probleme la depasiri, din cauza ca nu poti da intr-o treapta inferioara (au kick-down si trec singure in treapta inferioara)

Dezavantaje:
1. plecarile de pe loc sunt lente
2. nu ai feeling-ul ala de condus

Tie iti recomand automata. Clar. Eu am automata dar vreau sa o schimb, nu din cauza ca nu merge sau ca am probleme cu ea. Eu am un stil de condus mai agresiv, si cutia automata nu e pe gustul meu. Oricum, inca am dubii.
Rares
QUOTE (andrei3288 @ Sep 15 2007, 09:43 AM) *

P.S.
Avantaje:
Avand cutie automata, motorul e sigur intr-o stare mai buna ca acelasi motor daca ar fi avut cutie manuala. Crede-ma. Cutia automata nu prea e de cerculete, burn-out-uri.. etc Cutia automata menajeaza motorul mai mult decat ar vrea unii sa recunoasca. wink.gif
andrei3288
deci tu zici sa ma risc la automata? (nu zic si mie mi-ar placea mai mult dar mi-e tarsa sa nu mi se strice). unui prieten i s-a stricat ns ce panarama de senzor si... si aku ii schimba vitezele total aiurea, adik f eronat. na acum eu as intretine-o, i-as schimba uleiul si mai devreme daca ar fi cazul dar nu pot sti cum a avut ala dinainte grija si aici e buba... ns oi vedea ce-oi gasi daca voi gasi una prea betona si va avea cutie automata... asta e nu ma voi putea abtine:D. dar ca sfat rares... ce mi-ai putea spune daca as vrea sa-mi iau cu automata? ceva deosebit la care ar trebui sa ma uit? merci
enucos
salut
fratele meu a a vut un 318tds toring, si acum are un 525tds touring, el zice sa iti cu motor de 2.5 pt ca la consum ai doar 1.5l in plus fata de 1.8 si trage mult mai bine, ambele erau cu cutii manuale, a mai avut si un 525d care are in jur de 160cp cu cutie automata, si a zis ca are un consum sensibil mai mare, si e si mai puturos cu ctuie automata, plus costuri de intretinere mai ridicate (trebuie schimbat uleiul mai des decat la una manuala).
bafta
mertan
325 tds trage de rupe si sunt mot bune. daca e ala de 143 de cai. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.