Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dilema
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 3 > E30 (ursulet)
Azeea
am facut un drum la Bran w/e trecut iar la intoarcere, prin Campulung drumul a fost oribil, in special pe o portiune de cca 15 km ianite de Pitesti, unde am crezut ca-mi fac creierii pilaf. Masina se comporta de vis pe drum bun dar cum nu locuim in germania tb sa fac un compromis. Momentan am arcuri sport si amortizoare koni SP3 si as vrea sa salt masina ca 2-3 cm si sa pun niste amortizoare mai confortabile; as vrea sa nu depasesc 1500 ron. aveti ceva idei?
comisaru
Gasesti un coleg de forum care are arcuri sport H&R 40/40 si vrea sa-si lase masina mai jos. tongue.gif
io'sŪ
daca vrei sa ai cate putin din fiecare (confort si stabilitate), pune arcurile si amortizoarele care le da BMW la catalog, adica amortizoare normale pe gaz si arcuri normale, roti 15" cu 205 pe 50 sau 55, depinde cat vrei sa fie cauciucul de inalt
suspensia pe care o ai pe masina cred ca ai s-o dai destul de repede, si de banii aia iti pui articulatie normala
INTERCEPTOR
azeeea am arcuri normale d efabrica 2 bucati spate .600 000.si iti fac rost si de amortizoare noi
la maxim 2 mil bucata tot ce tre s ama i gasestei este arcuri de fata .s iti mai recuperezi din bani din ce vinzi de pe masina.asa ridici masina mai sus si o faci si mai linistita
oricum nu intri in curbe cu 24o cu dieselul tau
316i
Am eu si arcuri normale de fatza. biggrin.gif
81DMC77
Ieri am luat pentru un prieten doua amortizoare AL-KO pe ulei la 200 lei. Inainte a avut tot AL-KO, dar pe gaz si spunea ca scutura, pentru ca sunt mai rigide. Si-a facut si directia praf, pe drumurile noastre. Sunt curios cum se va comporta acum.
alex230ro
arcuri verzi daca gasesti sunt foarte ok sau arcuri stock totusi imi pare rau ca trebuie sa iti spun dar orice arcuri vei pune o sa ai creierii pilaf daca o mai iei pe acolo,drumul e foarte foarte prost si orice masina ai avea o sa te zgaltaie ca toate alea,probat cu vreo 3 masini diferite pana acum....
CRM112
Offtopic

QUOTE (alex230ro @ Aug 24 2007, 11:27 AM) *
drumul e foarte foarte prost si orice masina ai avea o sa te zgaltaie ca toate alea,probat cu vreo 3 masini diferite pana acum....

Din cele 3, una era cumva 7ar ? tongue.gif

Ontopic
Amortizoarele pe ulei sunt mai confortabile, dupa cum s-a mai spus.
Pentru ceva ieftin poti incerca marca Gabriel (desi suna aiurea, am auzit ca nu ar fi ultimul jeg). Eu am dat cam 1000 ron pentru toate 4 si sunt multumit. Spun asta pentru ca la service am observat ca pe cutia celor de pe fata scria ca erau de 3'ar. Nu mai stiu daca e30 sau e36 (tind sa cred ca e3o).
Arcuri se pare ca ai gasit mai sus smile.gif
81DMC77
QUOTE (CRM112 @ Aug 24 2007, 12:25 PM) *
Offtopic
Din cele 3, una era cumva 7ar ? tongue.gif

Ontopic
Amortizoarele pe ulei sunt mai confortabile, dupa cum s-a mai spus.
Pentru ceva ieftin poti incerca marca Gabriel (desi suna aiurea, am auzit ca nu ar fi ultimul jeg). Eu am dat cam 1000 ron pentru toate 4 si sunt multumit. Spun asta pentru ca la service am observat ca pe cutia celor de pe fata scria ca erau de 3'ar. Nu mai stiu daca e30 sau e36 (tind sa cred ca e3o).
Arcuri se pare ca ai gasit mai sus smile.gif

Am lucrat in domeniu si recomand AL-KO, sunt aproape la acelasi pret si sunt putin mai bune.
alex230ro
eu zic sa o lasi asa....combinatia care o ai tu pe masina aia acum arc-amortizor este foarte buna...nu are rost sa pui una mai inalta si sa o vinzi pe asta care o ai acum...parerea mea, faci cum vrei...niste arcuri fata-spate normale gasesti pe toate drumurile la 1 mil toate 4 si amortizoarele noi nu ar trebuie sa te duca mai mult de 7-8 mil toate 4 asa ca, cu 10 mil cu tot cu manopera rezolvi problema...dar repet in locul tau as lasa-o asa.... cool.gif
Azeea
arcurile n-ar fi o asa mare problema, am la masina dezmembrata, niste amortizoare bune mi-ar trebui. nu merg numai eu in masina, tb sa-i multumesc pe toti (toate laugh.gif ). dun pacate au aparut si efecte secundare: pe langa flansele de la amortizor, care sunt duse, din cauza zgaltaielilor, se intrerupe un contact la subwoofer.
pentru inceput voi schimba flansele. dry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.