QUOTE (Zom @ Aug 21 2007, 08:48 AM)

argonul este gazul folosit pentru sudura. dar exista echipamente diferite (pistolete) si setari diferite ale aparatului de sudura pentru inox si pentru aluminiu.
daca este chiar sudura pentru alu si nu improvizatie.
stiind acum cat costa echipamentele si consumabilele pentru aceste tipuri de suduri, mi se pare corect sa coste cat costa. nu mai vorbim de sudorii calificati in aceste proceduri. sunt rari cei care chiar stiu ce fac. multi par a sti, dar...
la cum descrii tu sudura, te-ar costa intre 100 si 200 ron. poate mai putin avand in vedere ca nu e nevoie de slefuire/aspect comercial.
din pacate nu mai avem rampa

dar iti doresc succes.

p.s. Apple, sudura se poate face si cu alte gaze, si cu alte aparate... exita si sudura electrica. depinde ce vrei sa obtii. si depinde ce materiale vrei sa sudezi. pentru o sudura de precizie, cu aspect impecabil, trebuie sa cauti sudura TIG. Daca piesa ta e pe sub masina si nu este o piesa foarte finuta, se poate si MIG.
nu vreau aspect comercial absolut deloc.
chiar nu ma intereseaza acest aspect. Am spus mai sus despre ce materiale e vorba si dimensiunile. Aluminiu cu fonta. Daca lui butcky i s-a luat 500 de mii pe o baie de ulei facuta bucati (acolo a fost nevoie de ceva precizie si cred ca n-a fost chiar lejer) la ce trebuie sudat la mine sunt de acord cu un pret de 1 milion. Hai chiar 1.200.000-1.300.000. nu ma intereseaza slefuire, aspect impecabil etc. Doar sudura.
Pe de alta parte, am si varianta folosirii Bixxon, o plastilina care "sudeaza" si se intareste ca piatra. Am folosit-o pentru etansarea farurilor dupa ce mi-am pus angel-eyes si n-am avut probleme. Insa ma gandesc mai mult la varianta sudurii.
Zom, daca stii tu pe cineva spune-mi. O sa incerc si la omul recomandat de Butcky.
multumesc