Help - Search - Members - Calendar
Full Version: INAMTRICULARE E21
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
sile1
treaba sta in felul urmator : am gasit la un amic un e21 316 neinscris (nu a circulat niciodata in romania deci teoretic mecanica ar trebui sa fie beton) masina are toate actele in original din germania cu contracte de vanzare cumparare cu traduceri notariale in romana etc si cel mai important are vama platita inainte de legea aia cu euro2 factura vamala exista in original (masina este decalarata la circa financiara deci omul plateste impozit pt ea asa k teoretik nu ar trebui sa fie probleme ) ...
intrebarea mea este urmatoarea : o pot inmatricula in baza acestor acte fara sa mai platesc taxa de prima inmatriculare (care ar faceo nerentabila fara discutie)
unde ma pot interesa sa stiu exact daca sa dau banul pe ea sau nu , suma nu este mare dar daka nu ma hotarasc repejor va ajunge la dezmembrari sau fier vechi si sincer sa fiu miar parea rau de ea pt k s auzea foarte bine si afara de petele de rugina (nu putine) care au aparaut de la stat nu are inca gauri si la capitolul linie sta exceptional (nu a fost lovita ; reparata sau revopsita vreodata )

astept niste sfaturi orice de la voi pt ca timpul este din pacate destul de limitat .
bartro
Ca sa sti sigur trebuie se vorbesti la politia, cel mai bine la un ghiseu de depunere de acte pt inmatriculare, ca de la informatie iti mai da cand in cand un raspuns incomplet (cel putin asta e experienta mea).
In primul rand pt inmatriculare o sa ai nevoie de cartea de identitate de la RAR, daca masina inca nu are trebuie facut.
Eu nu cred ca o sa scapi de taxe de inmatriculare, pentru ca cred ca se aplice lege in vigoare in moment in care depui dosar la politia.
Subliniez ca nu am nicio experienta practica.
io'sŪ
eu stiu asa:
inainte de legea cu euro 2 , se aplica legea cu 8 ani, mai stiu ca tot atunci (chiar am avut un prieten care a patit asa) indiferent cu ce masina intrai in tara pe roti (daca avea 8 ani sau mai mult) erai obligat sa platesti vama (chiar daca masina era NEINMATRICULABILA)
probabil ca daca masina se incadreaza in cei 8 ani sunt ft multe sanse sa o poti inmatricula (exclus asta deoarece e21 s-a fabricat pana in 83 parca si legea cu euro 2 a intrat in vigoare in 2000, deci masina ar trebui sa fi intrat in tara in anul 91 asta daca ea e fabricatie 83), acum depinde ft mult si cand a intrat masina in tara si nu numai atat, cand a fost platita vama la ea
e cam cu dus si intors, eu personal nu cred ca ai s-o poti inmatricula decat platind taxa speciala de inmatriculare iar restul banilor (vama, taxe , impozite) sunt pierduti
totusi poti merge la politie si face o intrebare insa nu cred ca o sa gasesti pe cineva care sa stie exact ce sa-ti raspunda... sau poate la RAR sa gasesti raspunsul..
parerea mea!

multa bafta! thumbup.gif
Gabi_323i
daca nu o cumperi tu sunt eu interesat de ea in vederea dezmembrarii
sile1
QUOTE (Gabi_323i @ Jul 5 2007, 06:15 PM) *
daca nu o cumperi tu sunt eu interesat de ea in vederea dezmembrarii

ce sa zik o sa ma interesez pt k vam zis ca miar parea rau de ea... ca probleme ar avea : rugina sub geamurile spate scursa asa in jos p vopsea ; scaunele varza (are trapa daia aplikata si ploua prin ea stil cascada smile.gif ; i bate esapamentu in cardan ) in rest e completa si nebumbacita . pretul este de 300E adica vreo 9 mil deci nu exorbitant.
o sa ma interesez exact ce si cum sap viit si daka nu se va putea te voi anunta gabi_323i pt ca sunt sigur ca iti va fi mult mai de folos decat mie in momentul ala.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.