Help - Search - Members - Calendar
Full Version: pozitia la volan
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
alexandru_83
Stanga pe volan si dreapta pe schimbator smile.gif
florin83
si al meu e aplecat spre dreapta..
eu simt lipsa unui reglaj lombar.. stau lipit de el pana pe la jumatatea spatelui..
in oras stau cu stanga pe volan si dreapta pe schimbator..
in afara stau cu ambele pe volan. biggrin.gif
io'sŪ
in oras cateodata stanga la "fara un sfert", cateodata dreapta la "si un sfert"
afara cu ambele maini pe volan, la "fara zece" si la "si zece"
scaunul este reglat in asa fel incat sa nu ma intind nici la picioare si nici la maini , nici macar cand trebuie sa bag a 5-a
ccc
Eu stau putin pe spate, dar asa incat sa ajung cu mainile la volan fara sa trebuiasca sa le intind de tot sau sa ma aplec in fata. Mi se pare mai comod cand conduc mai mult.
aR99bMw
stanga pe volan.....dreapta pe piciorul pasagerei biggrin.gif
alexandru_83
Si daca ai pasager ce faci? tongue.gif
aR99bMw
in cazu asta o tin pe schimbator biggrin.gif
Kane
Dreapta pe volan si stanga pe geam, atarnata langa usa. Ca taximetristii biggrin.gif
Azeea
stau drept, cu dreapta pe schimbator (in oras), stanga pe volan iar la viraje rotesc volanul cu podul palmei. in afara, stau putin pe spate cu mainile pe bratele de jos ale volanului (de E30) ca si cum ar fi un ghidon de motocicleta, numai ca miscarea este "sus-jos".

off-topic: cand conduceam dacia, fara incalzire, dezaburire etc, cu mana tineam volanul, cu una schimbam vitezele si cu alta dadeam cu racla gheta de pe parbriz biggrin.gif
alex230ro
Scaunul dat mai in fata si in general 2 maini pe volan biggrin.gif a si scaunul meu de la sofer era lasat pe dreapta smile.gif
user`02
Drept, crispat, cu ochii pe pietoni, cu mana stanga pe schimbator, cu dreapta pe volan, cu piciorul mai mult pe frana decat pe acc.
Darren
Ai volan pe dreapta? :eek:
user`02
tongue.gif am vrut sa vad daca chiat citeste cineva cum stau eu la volan...
Am mintit!

...stau relaxat, cu o mana pe volan, cu una pe schimbator, cu una pe telefon, cu una fumez, cu una reglez cd-u`..
Darren
Pai asa da tongue.gif
Merge si cum ai scris prima data, dar n-am incercat. Cred ca e incomod rau.
Am incercat sa merg cu bicicleta tinand mainile incrucisate, nu va zic ce a iesit biggrin.gif

Ca sa raspund la intrebarea topicului: Stau cum imi vine, de obicei in dreptul volanului, si de obicei relaxat (daca nu am viteza prea mare pentru traficul din jur). Scaunele se stramba spre dreapta pentru ca smecherii au pozitia de condus: mana stanga pe volan la ora 12 (ca sa li se vada lantul), corpul aplecat spre dreapta, cu mana sprijinita pe cotiera (daca exista), sau pe pasajul dintre scaun (e exagerat dar am vazut cazuri). Cu scaunele pe care le am eu acum nu pot sa stau aplecat/inclinat spre o directie. Pot sta cocosat dar nu-mi place. Cand virati folositi mana opusa directiei in care doriti sa virati ca sa impingeti volanul, nu trageti de el cu mana din directia in care vreti sa virati.
aR99bMw
care a incercat sa puna frana cu piciorul stang? biggrin.gif biggrin.gif
Iulika0069
Io, cand eram cu Nova..

Bmw-ul il conduc de obicei cu stanga, fara a sta insa aplecat spre dreapta smile.gif
La drum lung/autostrada, in momentul in care depasesc 140-160 sau se iveste o situatie posibil dangeroasa biggrin.gif pun si dreapta, manevrele de evitare/bruste se fac cel mai precis cu 2 maini.. cu una esti tentat sa virezi mai mult decat trebuie

Scaunul soferului il las cat pot de jos, sa pot vedea insa macar cativa cm de capota smile.gif

Prefer pozitia "scaun inclinat mai pe spate dar mai apropiat de volan" decat "scaun mai drept dar mai departat de volan/pedale"

Tico il conduc de obicei cu degetul aratator dela mana stanga smile.gif
Directia e incredibil de usoara, comparativ cu pisicuta.. Bine, dupa ce pleci de loc.. smile.gif
aR99bMw
io sincer...stau cam pe dreapta rau pe scaun.....asta pt ca am 1,93 biggrin.gif ,si mana stanga aruncata pe volan......unii preteni ma intreaba daca miam facut patu cand stau la volan biggrin.gif intelegeti ceva? biggrin.gif
adi_pet
QUOTE (aR99bMw)
care a incercat sa puna frana cu piciorul stang? biggrin.gif  :D

da...incercat de multe ori cu dacia careia i se infunda jiglorul..si apasam frana cu stangul in acelasi timp accelerand cu dreptul:)

dar stie cineva senzatia de a calca, din greseala , la skimbarea vitezelor , in acelasi timp ambele pedale ( frana+acceleratie) cu piciorul drept?smile.gif

inca o chestie ...ati incercat sa accelerati cu stanga??? ..am incercat de multe ori, la drumuri ff lungi cand incercam sa imi odihnesc dreptul...E o senzatie de parca te-ai scarpina in fund cu piciorul.

la volan, prefer sa stau cat mai departe de el, pt a nu avea mainile si picioarele flexate.In cazul asta cred eu , ca minimizez mult timpul de reactie in caz de ceva neprevazut
cristic
eu stau un pic inclinat spre dreapta (asa e scaunul :crybaby: ) cu mana stanga deobicei pe volan (asta cand nu fumez) si cu dreapta pe schimbator, cd, piciorul persoanei din dreapta biggrin.gif
daca fumez ... tigara in mana stanga si din cand in cand mana stanga pe volan, iar dreapta pe unde apuca biggrin.gif
mike.omega
Imi place sa fie spatarul drept(aproape perpendicular cu sezutul) pentru a-mi sustine tot spatele si eventual sa-mi sprijin si capul pe tetiera.

Din pacate chestiunea aia mica de tico are un scaun foarte tampit cu o tetiera la fel de proasta si nu-l pot regla cum vreau eu si pozitia de condus nu e cea mai grozava :puke:
cristic
a si mai e o pozitie care o uitasem: mana stanga pe volan, dreapta pe piciorul prietenei si prietena schimba cu mana stanga vitezele :unibrow:
Azeea
QUOTE (cristic)
a si mai e o pozitie care o uitasem: mana stanga pe volan, dreapta pe piciorul prietenei si prietena schimba cu mana stanga vitezele  :unibrow:

merge bine daca ai cutie automata biggrin.gif
cristic
merge bine si cu manuala, iti spun eu!
ccc
Sigur va ganditi la acelasi lucru? :ninja:
cristic
habar n-am biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.