Help - Search - Members - Calendar
Full Version: OBC
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
nmg
Se poate pune calculator de bord pe M30 L-Jetronic ? In afara de 'display'-ul respectiv ce imi mai trebuie ?
TiL
Am vazut OBC pe M20 L-Jetronic, deci trebuie sa mearga. Nu stiu daca-ti mai trebuie ceva si ce anume.
io'sŪ
eu stiu ca ar mai trebui cateva cabluri cu o mufa, una se leaga la bord (unde exizta o mufa libera) si restul se leaga undeva in instalatia masinii pe sub bord pe acolo (iti trebuie si senzorul de temp ex)
nmg
Okay, cred ca m-am lamurit. Eu am o schema electrica de E23 dar din pacate e pentru modelul 735 motronic, si nu eram sigur ca merge si pe L-Jetronic, pentru ca o legatura se face la unitatea ECU, probabil pentru calcule de consum, viteza, etc.

Oricum, in afara de cablul respectiv de la calculator la bord , imi mai trebuie senzorul de temperatura exterioara (cum a zis io's) si asa numitul OBC relay, care nu sunt sigur ca il am. Spun ca nu sunt sigur pentru ca am gasit o cutiuta prin bord care aparent nu face nimic, este montata chiar pe plasticul de sub bord, pe interior si are un conector verde cu 4 fire. Poate o fi asta, am luat codul de fabricatie de pe Real Oem si cand ajung acasa verific ce-i cu el.

@io's: unde ar trebui sa fie o mufa libera in bord ? Eu nu am nimic liber, in spatele bordului (vorbesc de panoul cu ceasuri) am trei mufe: alba, galbena si albastra. Si mai sunt cateva mititele, de pe la becuri. Nu e nimic liber, sau cel putin asa pare.
Sau vorbesti de conectorul de accesorii, acela mare si alb de sub bord, langa punctul de masa ? Ca oricum trebuie legat acolo.
io'sŪ
cred ca mufa galbena e pt OBC, cea alba si albastra sunt pt ceasuri
nmg
Da, nu m-a inselat intuitia, cutiuta aceea e releul OBC ...biggrin.gif Deci mai imi trebuie cabluuuuul smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.