Help - Search - Members - Calendar
Full Version: butuci fata
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 5 > E28
bytzu
am butuci noi, skf, numai ca eu am masina cu abs, si astia sunt fara, si nici la abs n-as vrea sa renunt, si ai mei de pe masina sunt cam obositi; acum, dc nu reusesc sa-i vand sau sa-i schimb, ma gandesc sa iau la strung butucii noi, astfel incat sa le pot indeparta buza aia care opreste rulmentul, si sa depresez rulmentul, sa-l scot cu japca p-ala al meu de pe masina, adica sa-l distrug fara sa afectez butucul, si sa bag rulmentii noi; la astia fara abs, dc nu tai buza nu am cum sa-i depresez, pt ca buza aia e un fel de opritor, sau cel putin asa am observat; voi ce ziceti?
io'sŪ
pune niste poze ca nu am inteles nimic
mai bine iti cumparai direct "butuci" pt ABS
bytzu
oki, o sa pun niste poze dup-amiaza...sau sa vad dc si cu ce ajung azi la intalnire sa va arat; deci ideea e ca in partea in care vine piulita se vede camasa exterioara a rulmentului, sau cel putin aia cred ca e, si in partea dinspre fuzeta are o buza, si se vede numai un picut din camasa

stie careva dc nu cumva butucul este camasa exterioara a aacestui rulment? a desfacut careva unul?

nu i-am luat eu, mi i-a adus cineva d-afara...din pacate
TiL
Stiu ca la ursulet se pot scoate rulmentii din flansa. Poate ca merge si la E28, ca sunt asemanatori.
ve
nu mai bine scoti rotita dintata de pe "butucii" tai si o pui pe astia noi?
TiL
Asta ar fi cea mai simpla varianta, dar se poate muta roata asta dintata?
bytzu
asta e, ca nu stiu..si nici nu stiu pe cine sa intreb...
io'sŪ
incearca, oricum nu ai ce pierde, am inteles ca butucii vechi sunt cu rulmentii nasoi... deci ii arunci
TiL
Am avut si eu problema asta, dar am preferat sa pun rulmentul nonABS asa cum era el, cu tot cu flansa, pe jamba cu ABS. Merge, intra la fix, doar ca am ceva dubii cu protectia anti praf/apa a rulmentului pe partea interioara. Cele doua inele de tabla nu se mai incaleca, ci vin fix una-ntr-alta, la o zecime de mm, poate. Bine ca nu se ating.
Dar eu puneam tot rulment SH asa ca am zis sa incerc... 'om vedea cat tine.

Nu am insistat prea mult sa desfac coroana dintata, dar cred ca-i destul de greu s-o muti intreaga.
bytzu
da...o sa studiez problema nitel...sa vedem care e cea mai buna solutie...va tin la curent
ve
eu am scos coroana de pe rulmentul nou pt ca nu am abs si nu am gasit fara coroana. din cate imi aduc aminte a iesit. trebuie sa o scoti cu grija sa nu o rupi.
in fara de coroana aia, rulmentii erau identici.
bytzu
aha..deci e bine...

butucul am vazut ca in partea de la fuzeta are o canelura, probabil pe aia vine roata dintata? tu cum ai dat-o jos?
ve
am pus butucul in menghina si am scos rotita. pe mine nu ma interesa sa o scot intreaga asa ca am pus levierul in ea si am impins. au trecut ceva ani de atunci si nu imi amintesc exact cum arata rotita dupa aia. ce mai stiu e ca era dintr-un material moale si sfaramicios, nu din otel sau ceva de genul.

nu stiu daca la toti producatorii e din acelasi material.
TiL
Moale si sfaramicios? biggrin.gif Deci sunt slabe sanse sa o poti refolosi...
ve
daca o scoti intreaga, de ce nu?
nu e o piesa de rezistenta, nu atinge abdsolut nimik. toata problema e sa o fixezi in pozitia corecta.

oare nu se poate confectiona o rotita din asta din metal? aluminiu de ex.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.