Help - Search - Members - Calendar
Full Version: acte necesare si taxe(etc) pt radiere-inmatriculare
BMWZone > DIVERSE > Auto diverse
mertan
vreau sa radiez masina. si apoi sa o trec pe numele meu. ce trebe sa fac?
Darren
Daca ai dat deja banii pe ea.. e tardiv.
1. Mergi la RAR si fa-ti identificarea (Iti dau aia o hartie care atesta ca masina din acte chiar are seriile alea)
2. Mergi cu fostul prop. si fa-ti un contract de vanzare/cumparare (sunt niste formulare standard care in partea de jos contin o chestie necesara radierii) si tot in acelasi loc tanti care bate bine la masina iti va face fisa de inmatriculare (adik scrie datele masinii in ea)
3. Mergeti la Fisc pentru a lua o stampila necesara radierii (Reprezinta scoaterea auto de pe rolul fostului proprietar). Cu aceasta ocazie fostul proprietar isi va plati impozitul si alte amenzi biggrin.gif.
Tot cu aceasta ocazie pune stampila pe fisa de inmatriculare cum ca preiei tu masina pe rolul tau. (Cred ca vei plati impozit pt. perioada din anul asta care a mai ramas)
4. Treceti pe la un CEC si platiti taxa inmatriculare, taxa pt. nou talon (certificat inmatriculare).
5. Sa nu uiti sa-ti faci asigurare RCA pe numele tau (iti va trebui la politie) dar sa nu scrie numerele masinii daca vrei sa le schimbi (doar seria sasiului)
6. Mergeti la politie si depuneti dosarul de radiere (Acte necesare: CI, talon original vechi, Contract de vanzare/cumparare - ala contine certificatul de radiere in partea de jos, Buletin proprietar, propietarul in persoana.
7. Tot la politie poti sa iti cumperi alte numere (acolo se platesc) daca nu-ti plac astea care le are masina.
8. Vezi ca pe timpul radierii, nu poti circula cu masina, deci daca vrei sa circului cere numere provizorii (le platesti acolo) si dovada de circulatie provizorie.
9. Tot la politie depui dosarul de inmatriculare care contine: Ultima pagina din vechiul talon (ala cu ITP-ul valabil, ca sa iti apara in noul talon), CI-ul, Identificarea de la RAR in original, copie dupa RCA, copie dupa BI-ul tau, un exemplar din contractul de vanzare/cumparare + copie parca, fisa de inmatriculare cu cele 2 stampile de la fisc si... chitantele de CEC. Nu mai tin minte sad.gif
Cu certificatul de radiere, fostul prop. se duce la fisc ca sa ii scoata aia masina de la impozit pe bune (simpla cerere si doar stampila aia nu rezolva asta).
Dupa cateva zile te duci si tu si iti iei noul talon si CI.
Cine mai stie sa completeze, pls.

Later edit: daca la pct. 1 RAR te respinge, mergi si fa-ti procura pentru circulatie, vanzare, si orice altceva, cumpara bate si mergi la fostul proprietar.
florin83
de radiat se ocupa fostul proprietar.. tu decat o inscri pe numele tau..
actele necesare pt inmatriculare, din cate imi aduc aminte sunt:
-fisa inmatriculare
-chitanta taxa talon
-chitanta taxa inmatriculare
-copie dupa asigurarea obligatorie
-copie buletin
-contract vanzare-cumparare

cam atat imi aduc aminte acum.. daca am uitat ceva mai completati biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.