Help - Search - Members - Calendar
Full Version: VAMA rromana
BMWZone > DIVERSE > Off-topic
io'sŪ
dupa cum poate ati vazut pe unele topicuri, mi-am comandat un regulator de presiune
f bune si frumoase, l-am achitat (150$ + 30$ transportul), vanzatorul l-a trimis , mi-a ajuns, imi vine hartie sa ma duc sa-l ridic din posta...
buunnnnn.. ajung , predau hartia, aduce cucoana coletul si il lasa la vames (asa se procedeaza cu coletele externe), vamesul desface, ma intreaba ce e asta, daca e pt instalatii electrice, ii zic ca nu, este o piesa pt auto, imi zice ..."mda,piese auto, taxe vamale 4,5%" , imi fac repede un calcul 10% din 150$ inseamna 15$ care /2 = 7,5$ + TVA = ~22 ron (totul estimativ) zic in gandul meu.. e ok, nu e mult ......
eh , acum vine treaba cea mai tare: nenea vamesul tot facea niste calcule, bineinteles ca am terminat inaintea lui dar nu am zis nimic, l-am lasat pe el sa-mi zica sa stiu exact cat trebuie sa platesc si ,ma pregateam sa scot niste bani din portofel. termina si imi zice fabuloasa suma de 113 ron ohmy.gif blink.gif conf (3).gif conf (9).gif m-am gandit in cateva fractiuni de sec la ce calcul am facut si nu mi se parea ca am gresit, il intreb: sigur ati calculat bine?... ca mie imi dadea undeva la 20 si ceva de roni, nu? si am inceput sa-i explic: 4,5 % din 150 de dollari inseamna......... bla bla ....el ma opreste: nu nnu, pai nu sunt 150 de $, sunt 180 $ (30$ este transportul din US) conf (3).gif ohmy.gif (cred ca am facut o fata... mai ceva ca emoticoanele astea) ii explic ca aia 30$ sunt pt transport si nu are cum sa-mi ia vama pt ei, el parca nu ma baga in seama apoi continua sa imi faca calculul, deci: 180$ transformati in lei inseamna suma x la care se adauga TVA blink.gif apoi se extrage taxa vamala si se mai adauga nu's ce suma (nu mai stiu ca ma luasera nervi rau si nu am mai ascultat ce imi zicea ala) ohmy.gif ohmy.gif adica ii zic: dumneavoasta (i-am vorbit f respectuos dar putin mai apasat) dupa ce ca imi luati taxe vamale pt suma pe care am platit-o pt transport imi mai luati aceste taxe si pt TVAul adaugat?????? vi se pare normal asa ceva??? .. la care el inchide coletul, il pune pe tejghea si imi zice "lasati asa, nu mai platiti nimic"
am ramas tampit!!! astia de la vama (parerea mea) cred ca au o foame in glanda de cand am intrat in UE datorita scoaterii taxelor vamale (din UE) si reduderea celorlate (ex UE) incat nu mai stiu ce si cum sa faca sa te arda
asa ceva nu e posibil, traim intr-o tara.... nu mai zic.. mi-e sila
xox
A vrut omusteanu sa te arda de un ban e clar. Idioti. Dar ce sa mai zici de drumurile pe care mergem zi de zi? Platim taxe continuu si tot degeaba. Mai nou in Iasi au pus semafoare, sensuri unice si marcaje cu stabilopozi din aia cum ii cheama, conuri. Si strazile sunt pline de gropi imi vine sa le parchez ursu in birou sa-i pun sa-l repare ei.

In fine, povestea cu vama e veche. De cand eram non-(m)ue si tot luau in plus pentru tot ce primeam din Maroc. Niste porci nehraniti.
iulian325
incredibil ...dar dureros de adevarat...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.