Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indicator de consum
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
nmg
Stie cineva cum functioneaza (pe ce principiu) indicatorul de consum din bord ?
georgem
Cred ca pe baza de vacuum.
nmg
Eram curios ... Totusi, daca era pe baza de vacuum, ar fi trebuit sa aibe vreun furtunas, vreun senzor, ceva pe admisie. Parca nu am vazut asa ceva la mine. Ma gandesc daca nu cumva este controlat de ECU.
TiL
Aproape sigur e pe baza computerului de injectie. El dicteaza timpii de deschidere ai injectoarelor => stie debitul mediu de benzina pe secunda (Q) calculat pe un interval mic delta_t. Apoi bordul stie viteza de deplasare a masinii in acel moment, de unde deduce cati metri (x) se parcurg in acel delta_t. Face o impartire Q/x si-ti da rezultatul pe ceas.

P.S. Asa vad eu lucrurile, n-am intrebat si nu m-am documentat nicaieri. Daca stiti altfel, spuneti.
dust
QUOTE (TiL @ Feb 20 2007, 03:24 PM) *
Aproape sigur e pe baza computerului de injectie. El dicteaza timpii de deschidere ai injectoarelor => stie debitul mediu de benzina pe secunda (Q) calculat pe un interval mic delta_t. Apoi bordul stie viteza de deplasare a masinii in acel moment, de unde deduce cati metri (x) se parcurg in acel delta_t. Face o impartire Q/x si-ti da rezultatul pe ceas.

P.S. Asa vad eu lucrurile, n-am intrebat si nu m-am documentat nicaieri. Daca stiti altfel, spuneti.

ce viol matematic tongue.gif
TiL
biggrin.gif nu stiu daca vorbeai serios, dar chiar am facut o greseala:
x e in metri pe secunda, nu metri/delta_t

delta_t trebuie sa fie doar ceva intern, intervalul pe care se considera ca debitul de benzina si viteza de deplasare sunt constante. Cu cat delta_t e mai mic cu atat rezultatul final e mai aproape de adevar.
nmg
ioi ! wacko.gif

Cine m-o fi pus .... laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.