Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 120d vs 130i
BMWZone > BMW GENERAL > Intrebari si sfaturi despre BMW
mgrx
Stiu ca pare cam ratacita ideea, dar, daca v-ar da cineva banii, voi ce ati alege, 120d, sau 3l benzina?

Am un prieten care nu stie, nu a mai avut bmw niciodata, a mers doar cu un E30 318i, si nu prea stie daca sa isi ia 2.d sau 3.b. Vre-unu din voi a mers cu oricare din astea doua?

Ca articole si pareri sunt gramada, dar eram curios daca a mers cineva.

Apropo, 3litri asta, stiti ca are 0-100 in 6 si un pic... Mind blowing pt mine smile.gif
florin83
desi si cel de 2l e sprinten, l-as alege pe cel pe benzina.. am stat la Siab in 130i cu pachet M si nu m-as mai fi dat jos.. biggrin.gif
eu daca mi-as permite una din ele nu cred ca m-as mai gandi cat consum => as lua 130 tongue.gif

acum depinde si de el.. daca merge mult cu masina (diesel) sau daca vrea o masina sport (benzina) si nu-l intereseaza asa mult consumul..
Darren
Depinde mult de ce o sa faca cu ea.. Daca vrea sa mearga doar noaptea cand nu e aglomeratie si sa faca liniute multe.. benzina clar.
Daca e sa mearga prin aglomeratia din jungla si sa mangaie pedala de acc usor cand o fi zapada si multi dementi pe strada.. as zice diesel.
Oricare din ele.. e fun. Bine, bezina de 3L e fun rau.. dar si periculos uneori?!
florin83
cat crezi ca o sa consume 130 in oras? eu pun pariu ca max 13-14..
la ~30.000E cat e o astfel de masina te mai uiti la 2-3l in plus? eu unul nu m-as uita.. tongue.gif

iarna eu auzisem ca astea diesel sunt mai greu de stapanit la plecari pt ca au cuplu mai mare.. asa-i? :paranoid:
Sorin
iarba cyu dize smile.gif lul pleci mai usor
florin83
ai tastatura defecta? biggrin.gif
Robert
QUOTE (mgrx)
daca v-ar da cineva banii, voi ce ati alege, 120d, sau 3l benzina?
Chiar daca ne-ar da cineva banii (ceea ce nu se intampla), conteaza cine suporta, dupa aceea, cheltuielile de intretinere. Evident, daca nu conteaza cat costa intretinerea (taxe + combustibil + asigurare + etc), motorul de 3l pe benzina este de preferat, deoarece e la un nivel superior dpdv tehnologic, de rafinament si performante.

QUOTE (florin83)
iarna eu auzisem ca astea diesel sunt mai greu de stapanit la plecari pt ca au cuplu mai mare.. asa-i?
Daca, la plecare, turezi motorul pana in zona de cuplu maxim, sigur ca o sa o stapanesti mai greu. Dar acelasi lucru e si la benzina.
Pe de alta parte, toate motoarele Diesel moderne sunt de fapt turbo Diesel. Ca urmare, intr-o plaja de turatii imediat peste relanti, pana nu incepe turbina sa impinga, nu dau pe-afara de cuplu, desi sunt totusi mai vanjoase decat un motor pe benzina de capacitate cilindrica similara.
florin83
aha. dar un motor diesel oricum are cuplu mai mare la 1000 si ceva de ture fata de unul pe benzina..

later edit: n-am citit calumea, exact asta scrisesesi si tu tongue.gif

deci concluzia e ca cele diesel pleaca mai greu iarna.. biggrin.gif
alexandru_83
As alege 2.0d
SUPERBEC
ambele pleaca fix la fel pe zapada... ca au sisteme antipatinaj.

oricum e cel mai aiurea motiv pt a alege o masina ...

130 probabil este o masinutza foarte interesanta daca banii nu sunt o problema este clar pe primul loc. Totusi un diesel cipuit pune probleme la multe masini pe benzina si consuma jumate ....poate cine nu a avut diesel nu stie , dar este un feeling foarte placut sa faci peste 1000 de km cu un plin biggrin.gif

mai ar conta si experientza pe care o are prietenul la volan...3.0 benzina te poate pune in situatii dificile fara sa iti dai seama.
jardel
Motorul de pe 130i are 265 de caluti si 315nm,spre deosebire de cel de 258cp de pe E90.Deci e clar ca 130i este o bomba pe roti smile.gif
alex230ro
Si castigatorul este: 130i binenteles biggrin.gif credeati ca aleg altceva laugh.gif
316i
Racere! biggrin.gif
mgrx
Eu v-am zis ca stiu ca e aiurea rau sa le compari... Nu stiu ce o sa-si ia, nici el nu stie smile.gif Numai sa-si ia o data, sa vedem cum e...
Darren
QUOTE (alex230ro)
Si castigatorul este: 130i  binenteles  :D  credeati ca aleg altceva laugh.gif

:goodman:
Ionut
eu le-as lua pe amandoua.... biggrin.gif :cool:
316i
Daca esti nehalit. tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.