da....cand am luat-o eu, nu mai avea farurile vopsite, erau altele, de model vechi, de partea dreapta amandoua..

, si puse acolo sa lumineze ceva...defapt erau ca niste lumanari....
Asa, deci sa continui cu povestea....
A venit tipul cu masina sa o vad, era si Sorin cu mine atunci....si cand se aude un zgomot mare de tobe sparte, galagie mare si apare ozn-ul...avea implementata si o a doua toba pe dreapta, era foarte joasa....avea cauciucuri de 215/40 r16..etc...si incep eu sa ma uit la ea....si ma uit la motor, Sorin imi zice: bai Ioane are serpi ba, Hartge,....are arcuri sport....eu am fost incantat de geamurile electrice fata-spate, de servo directie, de abs, de trapa electrica, de inchiderea centralizata, de oglinzile electrice...etc...pana mea...mai mult eram orbit de faptul ca vroiam o masina numai pt mine, ca Alfa era a lu tata....
si din vorba in vorba, aflam ca masina era fostul NIZ, care era prezentata pt prima oara in 2002 pe site-ul autostop.go.ro, de catre cel care ii schimbase motorul si montase totul pe ea...
ALEX "Niz".....masina fuse-se a lui din 1996 cand a intrat in tara si pana in 2002....a fost adusa din Elvetia pe la vreo 90.000km si era un 1800cmc M40, simplu....Alex dupa 7 ani de plimbat cu motor de 1800, a montat prima oara pe ea un motor HARTGE, de acolo au ramas serpii, de 2300 cmc de vreo 190 cp, dar s-a crapat...apoi ia cazut in mana un eta de america din 1986, de pe care a luat majoritate optiunilor care sunt acum pe masina...geamurile electrice, trapa electrica, aerul conditionat, check controlul, puntea spate cu discuri etc....apoi a venti randul motorului sa fie schimbat...cel care exista si acum pe masina...si anume: blocul de 2693 cmc de pe acea eta, cu pistoane cu raport de compresie de 9,0:1, dar impreuna cu o chiulasa de 2500cmc din 1990 si cu toata partea electrica cu admisia, cu electronica cu tot, tot de 2,5 de 1990, doar blocul era de eta....apoi au venit jantele de 16 Oz Madeira de 7,5 j care erau 4x108, si au necesitat flanse pt 4x100 si care aveau montate cauciucuri de 225.45 r16...si in felul asta Alex s-a dus si a omologat totul la RAR....bun zis si facut...dupa ce a, muncit la ea vreo 6 luni, el mai avnd o pisica 325i a dat ursul unui prieten, care la randul lui la dat mai departe la niste tigani care au carat cartofi cu el si acolo a inceput degradarea lui...faruri sparte intr-o bataie si etc...apoi a ajuns la baiatul de la care l-am luat eu....in total pe carte eu sunt cel de-al 4-lea proprietar, dar nu ma intereseaza f mult lucrul asta....
Asa....dar sa revin la povestea mea....
Dupa ce am vazut-o am mai asteptat o saptamana, pana sa o am , am negociat la pret la sange cu ala, defapt tata, ca ala vroia 3700 euro si eu vroiam sa-i dau 3000 dolari...si pana la urma a fost de acord, dar mi-a luat muzica de pe ea...in fine...
in afara de faptul ca arata foarte tziganesc, masina nu a fost lovita niciodata, decat pe o parte, in sensul ca usile de pe stanga au fost destul de grav zgariate si Alex le-a schimbat, dar in rest niciodata lovita in fata, in spate...e drepta si are linie...
Si am luat-o eu....o sa urmeze pozele, pe care le voi pune un pic mai tarziu ....si va urma, ca povestea este foarte lunga....