Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Leduri in loc de becuri in bord
BMWZone > BMW TEHNIC > BMW Seria 5 > E28
TiL
Ma bate gandul sa schimb ceasul cu kilometrajul din bord si daca tot intru pe-acolo vreau sa pun si leduri in loc de becuri. Acum am unele de 5W si mi-e sa nu arda mai rau carcasa bordului.
Cineva, cred ca sixx, spunea ca si-a pus leduri.

De care, de unde (Conex?), cam cat costa?
Merg puse in soclul in care se pun becurile, sau mai bine le lipesc pe placa cu circuite?
Trebuie pusa vre-o rezistenta in serie cu led-ul sau sunt unele mai speciale care merg la 12V?
sixx
Nu le-am luat de la Conex, ca era inchis smile.gif Le-am luat de la un magazin la vreo 200m de Conex, dar gasesti peste tot. Erau 1-1.5 lei bucata, cele mai birght pe care le-am gasit. In prima faza m-am gandit sa le pun in soclul becurilor, dar dupa niste probe s-a dovedit ca nu fac fata de acolo asa ca am dat cate 3 gauri (cam 2-3 cm adancime) in plasticele alea albe de deasupra (care ar trebui sa "conduca" lumina pana in fata ceasurilor) la distanta egala, parele cu plasticele si am bagat in fiecare cate un led. Deci in total am 6 leduri, care lumineaza decent, dar sub asteptari.
Am pus la fiecare led cate o rezistenta, dar nu mai stiu de care, ca am fost indrumat de cineva care e mai electronist decat mine smile.gif

O sa revin mai pe seara cu o schita.
Sorin
eu am pus leduri in bord la golf cu rezistenta de 600ohm

[[dar mai trebuia sa decupez un pic ca sa ajunga lumina si pana la baza de jos a bordului dar mi-a fost lene
TiL
Cred ca o sa stau cuminte, daca lumina e sub asteptari, mai ales ca e ceva de lucru si mi-e lene, n-am pistol de lipit bun, doar un ciocanel chinezesc. Am desfacut bordul meu si nu-i prea copt inca (e unul mai nou, din '87) iar becurile sunt cele originale, de 3V, n-am pus noi , de 5V.

Ce n-am inteles: ai gaurit plasticul alb, nu cel portocaliu? Cred ca normal ar trebui sa-l gauresti pe cel portocaliu, longitudinal, incat ledurile sa trimita lumina de-a lungul lui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.