enucos
Dec 22 2006, 07:43 PM
salut, am un e 28 520 din 82, si nu imi merge turometrul

aveti idee care poate fi buba?
cum se scoate? pot sa-l repar sau trebuie schimbat cu totul, se potriveste unul de urs? cred ca mai are fratimiu unul de la urs
.gif)
cum pot sa-l scot de acolo fara sa stric ceva?
alex230ro
Dec 22 2006, 10:07 PM
/de urs nu merge ,de scos cred ca Til stie mai bine iar Interceptor cred ca mai are niste ceasuri pe acolo
enucos
Dec 23 2006, 09:41 AM
am reusit sa le scot dar ma uit la ele degeaba, ca nu-mi dau seama ce poate fi stricat, am vazut ca in spate are 3 mufe (alb, galben, albastru) si nu erau bagate decat 2: alb si albastru, aia galbena lipseste, sub turometru exista indicatorul de consum, ala functioneaza (nu stiu cat de bine dar se misca pe acolo) turometrul e mort!
la ce ar trebui sa ma uit sau cum as putea sa-l testez?
iulian325
Dec 23 2006, 10:15 AM
nu-ti mai bate capul
aproape la toti nu merge
la mine cel putin cind nu merge cind deodata merge...asa de nebun...
e un contact imperfect...da nush care
i-am dat bordul unui electronist, a masurat, a intarit lipiturile... si la fel
asa ca nu-mi mai bat capul
enucos
Dec 23 2006, 11:45 AM
pai si ce fac? stau fara turometru?

se mai gaseste? cam cata costa unu? daca iau unul nou merge?
iulian325
Dec 23 2006, 04:54 PM
decit sa iei unul nou mai bine fa o proba cu altul vechi (functional desigur) de la vre-un amic, sa nu dai banii degeaba(parerea mea e ca tot n-o sa mearga)
poa gasesti un bord la cineva, sau de afara...
azi la mine a mers toata ziua...e nebun
florin83
Dec 23 2006, 05:06 PM
eu sunt convins ca problema nu e de la ceas..
enucos
Dec 23 2006, 05:33 PM
QUOTE (florin83 @ Dec 23 2006, 05:06 PM)

eu sunt convins ca problema nu e de la ceas..
pai si de la ce ar putea sa fie? trebuie sa fac cum a zis iulian? sa schimb bordul cu totul?
o sa vad daca o sa pot sa iau de la cineva sa fac probe
CAT
Dec 23 2006, 06:57 PM
un senzor de pe cutia de viteze?
enucos
Dec 24 2006, 08:23 AM
QUOTE (CAT @ Dec 23 2006, 06:57 PM)

un senzor de pe cutia de viteze?
o sa-l pun pe fratimiu sa verifice

ca eu sunt varza la dinastea, si nu stiu unde sa ma uit
manole74
Dec 30 2006, 08:24 AM
Si eu am aceeasi problema cu turometrul si suspectez ujn cablu desfacut pe undeva
butcky
Dec 30 2006, 10:06 AM
La mine vitezometrul merge cand vrea el

Am curatat mufa din diferential dar degeaba. Cand dau in gropi incepe sa mearga si dupa 5 min iar se opreste
sixx
Dec 30 2006, 06:17 PM
Posibil sa fie de la cei 2 acumulatori din bord (care mai mult ca sigur ca sunt morti de mult) ?
Daca nu rezolvi, iti pot imprumuta eu ceasurile sa vezi daca e de la ele sau nu
enucos
Dec 30 2006, 07:56 PM
QUOTE (sixx @ Dec 30 2006, 06:17 PM)

Posibil sa fie de la cei 2 acumulatori din bord (care mai mult ca sigur ca sunt morti de mult) ?
Daca nu rezolvi, iti pot imprumuta eu ceasurile sa vezi daca e de la ele sau nu

ms mult, deocamdata am lasat-o moarta cu ceasurile, pe 4 am programare la rar, trebuie sa iau identificarea si itp-ul, si azi cand vroiam sa ma duc sa-mi sudez toba am vazut ca am si radiatorul spart, pana acum nu a curs, asta e, sunt f multe de facut la ea, sper ca incet incet sa o aduc pe linia de plutire
Putin probabil sa fie de la acumulatori, poate fi de la contact imperfect in bord sau de la probleme/lipsuri la senzorul de pe motor. Cred ca senzorul e la fulie. Cineva care are M20 trebuie sa stie mai bine.
Pentru contact imperfect in bord trebuie sa desfaci bordul si sa curati toate contactele/mufele pe care le gasesti pe-acolo. in special acei conectori in care se infige ceasul pe placa de baza.
La 318 am avut probleme cu turometrul, am desfacut bordul si curatat contactele de trei ori pana si-a dat drumul... a doua zi am vandut masina. Vorbesc acum cu proprietarul si zice ca iar nu merge. A trecut un an de cand am dat-o.
La 525 n-am avut probleme cu turometrul. La troaca (524td) imi lipseste senzorul magnetic de pe motor.
Bordurile de urs si E28 sunt diferite intre ele.
Conectorul galben nu-ti trebuie, poate fi pentru cutie automata (?).
84 HOT
Jan 10 2007, 03:07 PM
nici mie nu-mi merge turometru. Una e ca nu cred ca e de diesel... alta ca a mers.. odata in ungaria pe autostrada... pana la capatu austriei... si apoi cand am ajuns in germania si i-am spus ca a ajuns dupa 15 ani din nou acasa in Bavaria... de suparare nu a mai mers pana in ziua de azi.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.