florin83
Dec 7 2006, 01:15 PM
Ce parere aveti de noul cod rutier?
E prea sever?
Credeti ca o sa se desfasoare altfel circulatia?
mie singurele puncte care imi plac sunt obligativitatea de a merge cu faza scurta in afara localitatilor (oricum mergeam mereu

), legalizarea detectoarelor de radar si amendarea celor care intra in fata coloanei la un semafor..
de cand a intrat in vigoare eu port mereu centura, chiar si in oras
butcky
Dec 7 2006, 01:20 PM
Si eu am inceput sa port centura
Incerc sa ma abtin cu depasirea coloanei care stationeaza la semafor. Zi de zi faceam asta, dar cand am auzit ca ramai fara permis pe loc...
nu l-am citit inca pe tot, dar din ce am vazut prin ziare, nu mi se pare tragic. este pacat ca a trebuit sa faca astia un cod asa sever, cu amenzi mari si pierderea rapida a carnetului ca sa respecte lumea niste chestii de bun simt sau de siguranta personala.
s-a mai marit si limita de viteza, ceea ce este ok, s-au schimbat regulile pentru scoala de soferi (intai se da sala, si abia dupa se incep orele de condus), incepatorii au limita de viteza mai mica decat ceilalti soferi...
cred ca e ok per ansamblu. aiurea mi se pare printre altele, faptul ca iti iei multe puncte (3?) pentru parcat in loc nepermis, iar la 15 puncte (parca), ramai fara permis o luna - in conditiile in care multe locuri de langa trotuar au semnul de parcare interzisa fara o logica deosebita. a, alora de parcheaza langa o masina deja parcata, de tre sa treci aproape pe banda a 3-a ca sa ii ocolesti, sa le ia carnetu' direct .
florin83
Dec 7 2006, 01:43 PM
QUOTE (Zom @ Dec 7 2006, 01:35 PM)

s-a mai marit si limita de viteza
nu e tot 100 afara, 130 autostrada si 50-60 in oras?
ma, eu am facut scoala pe vremea cand era 90 limita in afara localitatii, si autostrada...era doar aia pana la pitesti cred

oricum, s-au marit in sensul ca iei niste puncticele pentru depasirea cu 20-30-40-50 km a vitezei legale. inainte, la peste 40 ramanei fara carnet, daca stiu eu bine.
oricum, faptul ca ai voie cu detector de radar este super ok.
later edit: pentru cine vrea sa aprofundeze:
http://www.autodex.ro/noul-cod-rutier.html
florin83
Dec 7 2006, 03:06 PM
QUOTE (Zom @ Dec 7 2006, 02:44 PM)

ma, eu am facut scoala pe vremea cand era 90 limita in afara localitatii, si autostrada...era doar aia pana la pitesti cred

de cativa ani sunt limitele alea puse de mine
cu o exceptie, parca e/era inca 90km/h pe drumurile care nu-s europene.